_DSC4508

Ξεχώρισε από τον πρώτο του ρόλο ως Μόγλης στην «Παιδική Σκηνή» του Εθνικού Θεάτρου. Το καλοκαίρι έπαιξε στις Βάκχες της Άντζελας Μπρούσκου στην Επίδαυρο. Φέτος υποδύεται το μέλος μιας ακροδεξιάς οργάνωσης στην σειρά του Mega, «Εθνική Ελλάδος», ενώ κάνει και κάποιες εμφανίσεις στην «10η Εντολή» στον Alpha. Παρακολουθώντας τον, οφείλω να πω ότι ο ρόλος του και η σχέση που αναπτύσσεται με την μητέρα του, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, είναι πολύ ιδιαίτερος και πρωτοποριακός για την ελληνική τηλεόραση. Μιλάμε για τον Αντώνη Σταμόπουλο, ηθοποιό και μουσικό. Τον συναντώ στο σπίτι του στην Κυψέλη. Δεν είναι πολλές μέρες που έχει μετακομίσει από την Αγία Παρασκευή σε αυτή την πολυπολιτισμική περιοχή. «Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που μένω στην Κυψέλη, μια κατεξοχήν ζωντανή περιοχή, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να μιλήσεις Αγγλικά, για να συνεννοηθείς», μου λέει. Ο Αντώνης είναι ντροπαλός και μια ευγενική φυσιογνωμία που δεν ανοίγεται εύκολα. Μπροστά μου έχω έναν άνθρωπο που δομεί τις σκέψεις του και σκέφτεται την κάθε λέξη πριν την πει. Χαίρεται για όλο αυτό που του συμβαίνει, λατρεύει την μουσική και μιλάει με ενθουσιασμό μικρού παιδιού για το live που θα συμμετάσχει στου Ψυρρή.

Σε τι περιβάλλον μεγάλωσες;
Μεγάλωσα σε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον. Πήγα στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο του Γέρακα, όπου ήμουν στην κατεύθυνση του Θεάτρου και του Κινηματογράφου. Ήταν πολύ σημαντική περίοδος στη ζωή μου εξαιτίας των καθηγητών αλλά και των συμμαθητών μου. Υπήρχε ένα κλίμα ελευθερίας, με αποτέλεσμα να νιώθω δύναμη και αγάπη. Οι καθηγητές είχαν εμπιστοσύνη στις ιδέες σου και σε αυτό που είσαι πραγματικά. Μετά τελείωσα το σχολείο και πέρασα στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Εκεί με τους συμφοιτητές μου δεθήκαμε με έναν έντονο τρόπο. Υπήρχε αλληλοϋποστήριξη και ζήσαμε όλοι πολύ χρήσιμες και έντονες εμπειρίες. Εκτιμώ πολύ αυτά που έμαθα και εμφανίζονται στην πράξη, μπροστά μου, αρκετά  συχνά.

_DSC4511_DSC4544 _DSC4543 _DSC4541_DSC4498

Φέτος παίζεις στην σειρά του Mega, «Εθνική Ελλάδος». Ο ρόλος που υποδύεσαι αφορά ένα νεαρό που έχει σχέση με ακραίες ομάδες που χτυπούν μετανάστες. Τι γνώμη έχεις για τους μετανάστες και πώς το βιώνεις κατοικώντας στην Κυψέλη;
Δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους σύμφωνα με την εθνικότητα ή το χρώμα. Η Κυψέλη είναι η γειτονιά μου και πραγματικά μου  αρέσει. Είναι μία πολύ ζωντανή και όμορφη γειτονιά.

Έχεις φίλους μετανάστες ή θα έκανες παρέα μαζί τους;
Έχω φίλους  ναι, γιατί να μην κάνω παρέα μαζί τους;

Παρακολουθείς τις πολιτικές εξελίξεις και πώς τις κρίνεις;
Μπορώ να πω ότι τις παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως τον τελευταίο καιρό και  νιώθω κάτι σαν αισιοδοξία που έρχεται βέβαια και φεύγει.

Γιατί ακολούθησες τον δρόμο της υποκριτικής; Υπήρχε ένα ‘κλικ’ από την παιδική σου ηλικία που να πιστεύεις ότι επέδρασε ώστε να γίνεις ηθοποιός;
Από μικρός ένιωθα έντονα την ανάγκη της επικοινωνίας. Να μοιραστώ αυτά που νιώθω για τη ζωή. Αν καταφέρεις να προσφέρεις στον κόσμο την εμπειρία να δουν, να ακούσουν και να νιώσουν πράγματα τα οποία είναι κρυφά, τρομακτικά, ανομολόγητα για τους ίδιους ή για ολόκληρο τον πλανήτη, τότε ίσως νιώσεις και εσύ και ο θεατής, λίγο λιγότερο μόνος, έστω και για ένα δευτερόλεπτο.

Αν έγραφες ένα σύνθημα σε ένα τοίχο, ποιο θα ήταν αυτό;
«Ναι».

_DSC4559_DSC4552_DSC4568 _DSC4571

Ασχολείσαι με την μουσική. Τι ρόλο παίζει στην ζωή σου και τι σημαίνει για σένα;
Παίζει πολύ βασικό ρόλο στο να είμαι ισορροπημένος στη ζωή μου. Υπάρχει παντού, στο μετρό, στην κουζίνα, σε ένα καυγά, σε μία κηδεία, όταν κοιμάσαι και όταν περπατάς. Για μένα σημαίνει ό, τι και η υποκριτική. Τραγουδάω και φτιάχνω δικά μου κομμάτια και διασκευές με κιθάρα, πιάνο και ήχους, φυσικούς ή όχι και θα αρχίσω κάποια live.

Έχεις ένα προσωπικό καταφύγιο στο οποίο αναζητάς την ηρεμία;
Το ζεστό ντους.

Πότε αισθάνεσαι ερωτευμένος;
Όταν νιώθω θαυμασμό και έμπνευση.

Αληθινή αγάπη θα πει…
Το να νοιάζεσαι.

Τι σου προκαλεί φόβο;
Το σκαρφάλωμα σε απότομα βράχια.

Πες μου κάτι ακραίο που έχεις κάνει;
Το σκαρφάλωμα σε απότομα βράχια..

Μια εικόνα που δεν θα ξεχάσεις ποτέ και ποιο το ωραιότερο ταξίδι σου;
Από εικόνα, τον σκύλο μου όταν μπαίνω σπίτι. Ωραιότερο ταξίδι ήταν στο Βερολίνο. Θυμάμαι, τραγουδούσα στο δρόμο, θέλοντας να βγάλω  κάποια χρήματα και ήταν πολύ έντονη εμπειρία.

Τι σου αρέσει να θυμάσαι και τι επιλέγεις να ξεχνάς;
Θέλω να θυμάμαι και να απορροφώ όσο το δυνατόν περισσότερα ερεθίσματα από την καθημερινότητά μου. Κάποιες φορές, ίσως χωρίς να το επιλέγω, ξεχνώ κάποια πράγματα. Συνήθως εκείνα που βλάπτουν.

Τι εκτιμάς σε έναν άνθρωπο και τι σε εξοργίζει;
Εκτιμώ το καλό χιούμορ. Με ενοχλεί η ευκολία που έχουν κάποιοι άνθρωποι στο να σχηματίζουν απόλυτη άποψη για άλλους ανθρώπους ή  καταστάσεις.

_DSC4490_DSC4563

Ποια είναι  η αγαπημένη σου εποχή και γιατί;
Μου αρέσει πολύ όταν έχει ήλιο.

Πώς αξιοποιείς τον ελεύθερο σου χρόνο;
Να σου πω την αλήθεια, χωρίς κάποιου είδους πρόγραμμα.

Τι παρακολουθείς στην τηλεόραση και ποιο βιβλίο διαβάζεις αυτή την περίοδο;
Παρακολουθώ την «Εθνική Ελλάδος» και την «10η Εντολή». Κατά τα άλλα, δεν παρακολουθώ κάτι άλλο συγκεκριμένο. Από βιβλία διαβάζω την «Ερμηνεία των ονείρων» του Φρόυντ.

Τι όνειρα κάνεις;
Να ταξιδέψω πάρα πολύ και να γνωρίσω ωραίους ανθρώπους.

Η «Εθνική Ελλάδος» προβάλλεται κάθε Τρίτη βράδυ στο Mega. Στις 22.15. Η 10η Εντολή προβάλλεται από τον Alpha κάθε Τετάρτη στις 23:00.

_DSC4534 _DSC4488