Ο κύριος Ράπτης μόλις έκλεισε είκοσι ένα χρόνια στο χώρο της εμπορίας ειδών κομμωτηρίου. Είκοσι ένα χρόνια κλείνει και η εταιρεία του «The Art of Colour». Πρόκειται για έναν άνθρωπο και μια εταιρεία με μεγάλη πορεία στον χώρο και βασική φιλοσοφία το value for money. «Κατορθώσαμε να δώσουμε σάρκα και οστά στο όραμά μας να δημιουργήσουμε αξιόλογα προϊόντα και υπηρεσίες που γέννησαν επαγγελματίες με σπουδαία σταδιοδρομία» μάς λέει ο κύριος Ράπτης μιλώντας για την εταιρεία του.

raptis_photo

Πώς ξεκίνησε η ιδέα να δραστηριοποιηθείτε στον κλάδο;
Ξεκίνησα λόγω της ενασχόλησης του πατέρα μου σε «ανταγωνιστική» εταιρία καλλυντικών ειδών κομμωτηρίου. Από μικρό, με έπαιρνε μαζί του σε διάφορα σεμινάρια και εκδηλώσεις κομμωτικής οπότε δεν ήταν δύσκολο να «κολλήσω» το μικρόβιο. Οι πρώτες εικόνες και αναμνήσεις μου έχουν να κάνουν με την ομορφιά και τα προϊόντα της, οπότε νομίζω πως ήταν και λίγο καρμικό να ασχοληθώ με όλα αυτά που παράγουν ομορφιά και χαμόγελα.

Ποια είναι η φιλοσοφία της εταιρείας σας;
Νομίζω υπάρχει μία φράση που συνοψίζει τη φιλοσοφία μας απόλυτα: «Value for money». Εξαιρετική ποιότητα προϊόντων –υπηρεσιών εκπαίδευσης και εξαιρετική τιμή ανάλογη των παροχών. Μέσα σε μία κοινωνία και μία αγορά που διέρχεται από μία δύσκολη περίοδο, οφείλεις να διατηρήσεις την ποιότητα και να προσαρμόσεις την τιμή. Όλοι έχουν δικαίωμα, άλλωστε, στην ομορφιά.

A_DEFINER_STRONG_HOLD_SPRAY_500ml
http://artofcolour.gr/gr/a-definer-strong-hold-spray-500ml
spotlight_illuminating_spray_150ml
http://artofcolour.gr/gr/a-spotlight-illumin-spray-150ml

 

Πώς κατορθώνει μία εταιρεία να διασωθεί σε αυτή την εκτεταμένη περίοδο κρίσης;
Αποφεύγω τη χρήση της λέξης κρίση. Την έχω βγάλει από το λεξιλόγιο μου . Δεν σε βοηθάει. Σε «ρίχνει» ψυχολογικά και σε αδρανοποιεί. Κοιτάζω τις ευκαιρίες: οικονομικό έλεγχο, έξυπνες επενδύσεις, πρωτοπορία, συνεχής εξέλιξη, με λίγα λόγια σύγχρονος επαγγελματίας.

Σε αυτό το μακρύ ταξίδι, ποιες στιγμές από την πορεία σας έχετε ξεχωρίσει και γιατί;
Τον Δεκέμβριο του 2007 πραγματοποιήσαμε ένα από τα μεγαλύτερα event κομμωτικής  που έχουν γίνει στην Ελλάδα, με στυλίστες παγκοσμίου φήμης, στο ξενοδοχείο DIVANI για περίπου 1.200 άτομα από όλη την Ελλάδα. Από εκεί άρχισε η καταξίωση. Έξι χρόνια αργότερα, το 2013, δημιουργήσαμε τη δική μας σειρά προϊόντων με τον διακριτικό τίτλο Comi Hair Color Cream, 100 % ελληνικής παραγωγής. Θεωρούμε πως ήρθε ο καιρός να λανσάρουμε την δική μας collection.

Ποιο είναι το παράσημο μετά από είκοσι χρόνια πορείας στον χώρο της ομορφιάς;
Ο σεβασμός των ανταγωνιστών μου. Το σπουδαιότερο παράσημο και το μεγαλύτερο αξίωμα σε έναν τόσο απαιτητικό χώρο, όπως αυτός της ομορφιάς.

3D_Save_care_glacial_shampoo_300ml
http://artofcolour.gr/gr/3d-glacial-shampoo-300ml
Memorize_style_spray_200ml
http://artofcolour.gr/gr/a-memorize-style-spray-200ml

Τι το ιδιαίτερο έχουν τα προϊόντα σας συγκριτικά με αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά;
Έχουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων. Φιλικά συστατικά στην σύνθεσή τους που προστατεύουν την τρίχα χωρίς Parabens & sles και ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Επίσης, αυτή τη στιγμή λανσάρουμε ένα πρωτοποριακό προϊόν. Σαμπουάν-θεραπεία που εφαρμόζεται σε στεγνά μαλλιά, μία ακόμα καινοτομία από την εταιρεία μας, που θα φέρει την επανάσταση σε όλα όσα γνωρίζαμε.

Ποιο είναι το αγαπημένο προϊόν των γυναικών από το eshop σας;
Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιο. Ελαφρύ προβάδισμα έχει το 20 for you, το Comi Gel for kids και τώρα τελευταία η νέα θεραπεία INCA SECRET. Επίσης , η ελληνική βαφή Comi hair color cream είναι πρώτη σε πωλήσεις. Ο κόσμος αρχίζει να εκτιμάει και τα εγχώρια προϊόντα, συνειδητοποιώντας τους θησαυρούς της ελληνικής γης.

Είστε από τις εταιρείες του χώρου που έχουν περάσει τα εθνικά σύνορα και έχουν να επιδείξουν συνεργασίες, όπως με το κορυφαίο brand «Professional by Fama». Μιλήστε μας για αυτήν.
Είναι μια εταιρεία που επιλέξαμε να συνεργαστούμε λόγω της κοινής φιλοσοφίας μας, της ποιότητας προϊόντων,  της ποιότητας υπηρεσιών και της εξέλιξης και συνέπειας που έχει εμφανίσει στην τεράστια ιστορία της.

Πρόσφατα ιδρύσατε και μία εταιρεία, την Comi, με αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα. Ποια ανάγκη σας οδήγησε στην κίνησή αυτή;
Δεν υστερούμε σε σχέση με τα εισαγόμενα προϊόντα στην ποιότητα. Συνδυάσαμε την εμπειρία μας στις υπηρεσίες που προσφέρουμε και έχουμε μια εξαιρετική πρόταση για την ελληνική αγορά και όχι μόνο. Ήδη κάνουμε εξαγωγές σε Κύπρο. Εάν ο καταναλωτής αυξήσει τις αγορές του σε ελληνικά προϊόντα κατά 30% τότε -αποδεδειγμένο μαθηματικά- δεν θα είχαμε κανένα θέμα με εξωτερικούς δανεισμούς της χώρας.

20_for_you_spray_120ml
http://artofcolour.gr/gr/20-for-you-spray-120-ml

 

Τι μπορεί να βρει κανείς στην Comi και τι περιλαμβάνει η φυσική προέλευση των συστατικών της;
Μεγάλη προσοχή έχουμε δώσει στη βαφή Comi Hair Color Cream. Την δημιουργήσαμε έχοντας χρησιμοποιήσει στη σύνθεσή της ως βασικό συστατικό το εθνικό μας προϊόν, το λάδι ελιάς, οργανικό και βιολογικής καλλιέργειας. Αυτό σε συνδυασμό με τα ceramide βοηθά κατά την εφαρμογή της βαφής, στην αναδόμηση της τρίχας, δίνει απίστευτη λάμψη και τέλεια κάλυψη. Επίσης, η σειρά περιλαμβάνει κάποια προϊόντα Styling (λακ, αφρό, τζελ), όπως επίσης θεραπείες μαλλιών και κάποια προϊόντα σώματος. Είναι όλα βασισμένα σε φυσικά εκχυλίσματα (ελαιόλαδο, χαμομήλι κλπ).

Σε ποιους απευθύνεται το πρότυπο εκπαιδευτικό σας κέντρο και τι μπορεί να κάνει κάποιος σε αυτό;
Είναι ο χώρος υποδοχής των πελατών της εταιρείας μας. Εκεί προσκαλούμε και υποδεχόμαστε όλους τους επαγγελματίες κομμωτές με σκοπό να ανταλλάξουμε ιδέες, να τους παρουσιάσουμε τις collection μας ή να τους εκπαιδεύσουμε σε θέματα διαφήμισης και  προώθησης των υπηρεσιών τους. Είναι άρτια εξοπλισμένο με οπτικοασκουστικό υλικό, χωρητικότητας 150 ατόμων.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας επιχειρηματικά σχέδια;
Να αυξήσω τον αριθμό των χωρών στις οποίες εξάγουμε τα προϊόντα μας με ταυτόχρονη δημιουργία νέων κωδικών, πάντα με χρήση φυσικών συστατικών στη σύνθεσή τους. Η ομορφιά, άλλωστε, είναι το πολυτιμότερο δώρο της φύσης.

https://www.facebook.com/ArtofcolourProfessional
http://artofcolour.gr/gr/