Είναι δεδομένο ότι η νέα γενιά καλλιτεχνών έχει πράγματα να πει και να δείξει και μεγάλο ενδιαφέρον. Στην έκθεση της cheapart στα Εξάρχεια χαρήκαμε πολύ που είδαμε νέο κόσμο, χαμόγελα και αισιοδοξία. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που εδώ και είκοσι χρόνια ενισχύει νέες ιδέες, προσελκύει καλλιτέχνες που έχουν όρεξη να δείξουν την δουλειά τους και να πειραματιστούν αλλά και κόσμο που αγαπά την τέχνη και θέλει με λίγα χρήματα, να αποκτήσει αυθεντικά έργα της.

cheap art-07 cheap art-15 cheap art-14 cheap art-12 cheap art-11 cheap art-10 cheap art-09 cheap art-08

Μιλήσαμε με τον Γιώργο Λυντζέρη, εικαστικό που συμμετέχει στην cheapart από την πρώτη της χρονιά. «Το 2008 ήταν σαφώς μια δύσκολη χρονιά για την cheapart και από προέλευση κόσμου και από πωλήσεις. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για τέτοια πράγματα όταν δίπλα μας δολοφονείται ένας νέος άνθρωπος» μου λέει με απόλυτη λογική. «Η τέχνη δεν είναι για τα εύκολα. Πάντα θα έχει ανάγκη ο κόσμος από την τέχνη αλλά δυστυχώς με τόσα προβλήματα, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η τέχνη μας κάνει καλύτερους. H cheapart στα είκοσι χρόνια της έχει εκπαιδεύσει ένα μεγάλο κοινό στο να μάθει να βλέπει τέχνη και μάλιστα πολύ διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Έχει φτιάξει πολλές συλλογές και έχει δώσει πολλές δυνατότητες σε νέους καλλιτέχνες. Η τέχνη, άλλωστε, δεν έχει τάσεις.Ένα έργο όταν λέει την αλήθεια, μπορεί να εκφραστεί με όποιον τεχνικό τρόπο θέλει. Ελπίζω ο κόσμος να το βλέπει αυτό και να αγαπάει την τέχνη, να την βάζει σπίτι του με όποιο τρόπο του επιτρέπεται. Στην cheapart ονειρευόμαστε να μπορέσουμε να αντέξουμε με τα καλά μας και τα κακά μας και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε».

Η cheapart διαρκεί στα Εξάρχεια μέχρι τις 23/12 και στο Χαλάνδρι μέχρι τις 15/1. Συμμετέχουν νέοι αλλά και καταξιωμένοι καλλιτέχνες που ερευνούν τα όριά τους και επιλέγουν μια φορά τον χρόνο να διαθέτουν κάποια έργα τους.

cheap art-06 cheap art-05 cheap art-04 cheap art-03 cheap art-02 cheap art-01 cheap art-28 cheap art-27 cheap art-26 cheap art-25 cheap art-24 cheap art-23 cheap art-22 cheap art-21 cheap art-20 cheap art-19 cheap art-18 cheap art-17 cheap art-16

Cheapart
Ανδρέου Μεταξά 25, Πλατεία Εξαρχείων, 106 81 Αθήνα
Στρατάρχου Παπάγου 13, Χαλάνδρι, 15234 Αθήνα / 15234
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 14:00 – 21:00

http://cheapart.gr/