Οι φίλοι είναι τα αδέρφια που επιλέγεις.

 

Ο Barry Mitchell Jr. γράφει ρίμες από τα 13 του. Είναι 23 χρονών, Ελληνοαμερικάνος, και αφιερωμένος εξ ολοκλήρου στη μουσική. Ακούει μόνο ξένο hip-hop και έχει δυο συγκροτήματα: τους Smash Hit και τους Boom Squad. Απεχθάνεται την τηλεόραση και θεωρεί ότι στην εγχώρια hip-hop σκηνή υπάρχει «ηθική κατάπτωση».

mits_6

Γιατί επέλεξες το hip-hop;
Γιατί από πολύ μικρός είχα αυτές τις επιρροές. Άκουγα από το δημοτικό κυρίως ξένη hip-hop, γιατί είμαι Ελληνοαμερικάνος. Αργότερα αποφάσισα ότι έπρεπε να ασχοληθώ σοβαρά με αυτό.

Σε ποια ηλικία έγραψες τις πρώτες σου ρίμες;
Από το 2004 ξεκίνησα να γράφω τα πρώτα μου κομμάτια, εντελώς ερασιτεχνικά.

Επηρεάζει τους στίχους σου η περιοχή που μένεις;
Παίζει ρόλο το περιβάλλον στο οποίο ζει κάποιος, οι συνθήκες που έχει βιώσει, όπως παίζει ρόλο το μορφωτικό επίπεδο και τα ερεθίσματα που δέχεται. Άλλο να κάνεις hip-hop στην Ελλάδα και άλλο να κάνεις στην Αμερική, την Γαλλία ή σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Όμως, κοινός παρανομαστής σε όλα αυτά είναι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα (παγκοσμίως) και οι ανισότητες που αναπόφευκτα γίνονται προβληματισμοί όλων μας.

Σου αρέσει η Αθήνα; Τι μισείς και τι λατρεύεις;
Την λατρεύω, αν και πιστεύω πως τρώει τα παιδιά της. Στην Αθήνα μου αρέσει πολύ το graffiti και απεχθάνομαι το γκρι. Μου την δίνει πολύ αυτό, θέλω να τα βλέπω όλα βαμμένα γύρω μου.

Από τι εμπνέεσαι;
Από τα γεγονότα, οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας είναι η έμπνευσή μου. Από ένα κοινωνικό θέμα, μέχρι ένα πολιτικό. Μέσα στην καθημερινότητα μας συμβαίνουν πράγματα που σε επηρεάζουν για να γράψεις κάτι καλό.

O έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου; Στην μουσική σου;
Στην μουσική μου δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο, γιατί δεν έχω ασχοληθεί τόσο πολύ. Πολλές φορές μένουν ερωτήματα. Ήταν ένα ψέμα ή ήταν αληθινό; Είναι αρκετά περίπλοκο.

mits_3

Μέχρι πού θα έφτανες για έναν έρωτα;
Πιστεύω ότι κανένας δεν αξίζει παραπάνω από αυτά που σου δίνει. Αν από κάποια έπαιρνα όλη την αγάπη θα έπαιρνε το αντίστοιχο και από εμένα. Αν το πήγαινε στα άκρα, θα έκανα το αντίστοιχο.

Τι ρόλο παίζουν οι φίλοι στην ζωή σου;
Οι φίλοι παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην ζωή μου. Δεν ξέρω τι θα έκανα στην ζωή αν δεν είχα φίλους και δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν είχα τους συγκεκριμένους φίλους. Οι φίλοι είναι τα αδέρφια που επιλέγεις.

Η ιδανική συνέχεια στην καριέρα σου ποια θα ήταν;
Ήδη είμαι σε πολύ καλό δρόμο, ετοιμάζω πολλές δουλειές στο εξωτερικό, αλλά και στα εγχώρια. Δεν σκοπεύω να αφήσω το hip-hop, οπότε υπάρχει χρόνος για να πετύχω πάρα πολλούς στόχους μου.

Φαντάζομαι από το hip-hop δεν βγάζεις αρκετά χρήματα, πως τα βγάζεις πέρα;
Όντως δεν βγάζεις λεφτά, αφού είναι κυρίως από τις κόπιες του CD ή από κάποιες συναυλίες, αλλά δεν μπορεί κάποιος να ζήσει με αυτά γιατί είναι ελάχιστα. Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε δουλειά μπορείς να φανταστείς, δεν είμαι σταθερός. Έχω βγάλει μια σχολή αλλά εννοείται πως δεν βρίσκω δουλειά πάνω σε αυτό το αντικείμενο

Βλέπεις τηλεόραση;
Δεν βλέπω καθόλου, έχω αποβάλει αυτό το μέσο γιατί είναι πολύ ψεύτικο. Σου παρουσιάζουν τα πράγματα έτσι όπως θέλουν αυτοί και δεν μαθαίνεις ποτέ τα σημαντικά γεγονότα. Ασχολούνται κυρίως με κουτσομπολίστικα τα νέα και εγώ δεν είμαι καθόλου κουτσομπόλης.

Τον γνώριζες τον Παύλο Φύσσα;
Τον Παύλο τον ήξερα, όχι πολύ καλά αλλά ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί που είχε απίστευτο χιούμορ και του άρεσε να βοηθάει νέα άτομα. Ήταν πολύ άδικο αυτό που του συνέβη, γιατί δεν υπάρχει λόγος για τα πολιτικά ΤΟΥΣ να χάνεται κόσμος. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτοί οι άνθρωποι και ότι σε κάθε στενό μπορεί να πεταχτούν και να σε σκοτώσουν, επειδή έχεις διαφορετικές απόψεις.

mits_2

Ποια είναι η άποψη σου για την Χρυσή Αυγή;
Όπως σου είπα είμαι εντελώς αντίθετος με την ιδεολογία τους, τις πράξεις τους και πιστεύω ότι δεν είναι ανθρώπινα αυτά που κάνουν. Στεναχωριέμαι που βλέπω ότι τους ακολουθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων και τους στηρίζει σε αυτές τις κινήσεις, ενώ βλέπει ότι υπάρχουν παράπλευρες απώλειες σε ένα πόλεμο που οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται σε τι συμμετέχουν ακριβώς. Οι περισσότεροι που γνωρίζω εγώ εννοείτε πως τους ενδιαφέρει το μέλλον τις χώρας τους, αλλά δεν μπορούν να εμπιστευτούν τον οποιοδήποτε.

Τι θυσίες θα μπορούσες να κάνεις, για να να φτάσεις ψηλά στην καριέρα σου;
Πέρα από το να αφιερώσω άπλετο χρόνο, τίποτα περισσότερο.

Θεωρείς ότι στην hip-hop σκηνή μετράει η εμφάνιση;
Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος έχει πάψει να ακούει και απλά βλέπει. Εγώ είμαι εντελώς αντίθετος, δηλαδή αν κοιτάξεις παλιότερους γνωστούς ράπερς, δεν είχαν την εμφάνιση αλλά είχαν ένα μεγάλο ταλέντο. Από εδώ και πέρα ο καθένας ότι διαθέτει βγάζει προς τα έξω, κάποιος κάνει καριέρα με το ταλέντο του και άλλος επειδή διαθέτει κάποια άλλα προσόντα, όπως είναι και η εξωτερική του εμφάνιση. Ο κόσμος βλέπει, ακούει και κρίνει.

Ιδανικά με ποιόν καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;
Υπάρχει μια περίεργη κατάσταση στην Ελληνική Hip-Hop σκηνή που με απογοητεύει .Επανάληψη και πρόχειρες δουλειές, είναι σαν να μην υπάρχει πλέον έμπνευση. Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν, αλλά δε θέλω να πω ονόματα. Μετά χαράς θα συνεργαζόμουν με τον Sean Price, τον Kool G Rap και τον Big daddy Kane.

Θέλω να μου πεις με ποιόν καλλιτέχνη από την εγχώρια σκηνή, δεν θα ήθελες με τίποτα να συνεργαστείς;
Παρατηρώ γενικά ότι υπάρχει μία ηθική κατάπτωση αυτή την στιγμή, στην πλειοψηφία του Ελληνικού hip-hop. Πιστεύω ότι γράφονται πράγματα που δεν θα έπρεπε να ακούγονται προς τα έξω, τόσο νοηματικά όσο και τεχνικά. Κυκλοφορούν δουλειές που το κοινό έχει σε τεράστια εκτίμηση, που δεν λένε κάτι ουσιαστικό, απλά είναι χαζά και απευθύνονται 100% σε ανθρώπους με χαμηλή νοημοσύνη. Δεν θέλω να πω ονόματα γιατί δεν έχει τολμήσει μέχρι στιγμής κάποιος να αναφέρει και το δικό μου, άρα δεν θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα το αρχίσει. Φαίνονται ποιοι αξίζουν πραγματικά και ποιοι όχι. To 80% αυτή την στιγμή το παίζουνε βασανισμένοι από την ζωή και ότι έχουν πέσει στα ναρκωτικά, ότι τους πέφτουν τα δόντια από την χρήση. Το κοινό από την στιγμή που τα ακούει και τα γουστάρει, σημαίνει ότι ο καθένας τους έχει την ίδια εντύπωση και για τον εαυτό του, γιατί απλά δεν γίνεται να ακούς κάτι που να μην σε εκφράζει. Προφανώς τους εκφράζει η κακομοιριά, έχω απογοητευτεί με τον κόσμο, δεν είμαι τόσο απογοητευμένος με αυτούς τους χαζούς. Δυστυχώς όμως αυτοί μπορούν να ζήσουν από το hip-hop, ενώ άλλοι που το αξίζουν όχι.

https://www.facebook.com/pages/Barry-Mitchell-Jr/493743140731355?fref=ts