Η Θεοδώρα Μιχαηλίδου είναι αρχιτέκτονας, μοντέλο και blogger. Μεγάλωσε στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, σπούδασε αρχιτεκτονική στο Plymouth της Αγγλίας και interior design στο Aas της συμπρωτεύουσας. Έχει τρέλα με πολλά, αλλά πάνω από όλα δηλώνει τρελή, γενικότερα.

Τι φυτά έχεις στο σπίτι σου;
Αρχικά να πούμε ότι ζούσα σχεδόν όλη μου τη ζωή σε ένα μεγάλο κήπο. Ειναι παρα πολλα για να τα μετρήσουμε αλλά κατά κύριο λόγο είναι δέντρα: μηλιά, συκιές, κερασιές, μανόλιες, φλαμουριά, πεύκα, έλατα.

Τι είναι τα φυτά για σένα;
Οξυγόνο, χρώμα, μυρωδιά και έμπνευση.

_MG_1108 _MG_1119 _MG_1120 _MG_1136 _MG_1143 _MG_1150 _MG_1159

Τι σου προσφέρουν;
Σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ηρεμία και καμιά φορά νοσταλγία. Από μία μυρωδιά μπορώ να πάω πίσω και να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φυτό;
Το αγαπημένο μου φυτό είναι η μανόλια. Μου αρέσει απίστευτα το λουλούδι της που η μυρωδιά του που είναι διακριτική αλλά έντονη και έχει μικρή διάρκεια ζωής. Ανθίζει μόνο για 3-4 εβδομάδες το χρόνο και αν πας να κόψεις το λουλούδι της, αυτό διαλύεται στα χέρια σου. Αλλά το αγαπημένο μου δέντρο του κήπου μου είναι μια πολύ μεγάλη φλαμουριά.

Έχεις κάποιο;
Τα έχω και τα δυο και το καθένα το αγαπώ για ξεχωριστούς λόγους.

Πες μας την ιστορία που κρύβεται πίσω από το αγαπημένο σου φυτό.
Η αγαπημένη μου φλαμουριά είναι στο πιο κεντρικό σημείο του πατρικού μου σπιτιού. Την έχω συνδεδεμένη έντονα με τον μπαμπά μου που τις Κυριακές με ξυπνούσε νωρίς για να φυτέψουμε λουλούδια στο παρτέρι από κάτω της και την γιαγιά μου που την άνοιξη ερχόταν μαζί μου και μαζεύαμε φλαμούρια για να πιούμε το χειμώνα. Επίσης η πρώτη μου κούνια ήταν κρεμασμένη σε αυτό το δέντρο και έχω αρκετές χαρούμενες στιγμές εκεί πάνω.

Πώς τα φροντίζεις τα φυτά σου;
Οι Κυριακές ήταν μια ιεροτελεστία που έχω με τον μπαμπά μου. Ξυπνάμε, πίνουμε καφέ και περιποιούμαστε τον κήπο. Έχω φανταστική σχέση με τον μπαμπά μου και ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού του δεσίματος που έχουμε έχει να κάνει με τις ώρες μας στον κήπο.

Πόσο χρόνο σου παίρνει κάθε εβδομάδα;
Μια φορά την εβδομάδα

_MG_1173 _MG_1212 _MG_1217 _MG_1226 _MG_1228 _MG_1254 _MG_1256 _MG_1258

Ήσουν φυτό στο σχολείο;
Ούτε καν κοντά.

Το πιο περίεργο φυτό που είχες ποτέ ποιο είναι;
Δεν είχα κάποιο περίεργο φυτό νομίζω. Στο εξοχικό μας έχουμε αρκετούς φοίνικες που ίσως είναι πιο σπάνιοι, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Έχεις καλλιεργήσει ποτέ κάτι για να φας;
Ανά περιόδους είχαμε ντομάτες, αγγουράκια, μαρούλια και φρέσκα κρεμμύδια σε ένα μικρό θερμοκηπιάκι .

Τι φυτό θα χαρίζεις στον αγαπημένο σου;
Του έχω πάρει μια ινδική καρυδιά για το σπίτι μας από τα ΙΚΕΑ γιατί λένε φέρνει χρήματα. Προς το παρόν χρήματα δεν μας έχει φέρει, αλλά έχει ομορφύνει πολύ το χώρο μας.

Πες μου κάποιο τιπ για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Τι κάνεις; Τους μιλάς ποτέ;
Ένα καλό τιπ που ξέρω είναι μια στο τόσο να βάζεις νερό με διαλυμένη ασπιρίνη στην γλάστρα για να τονωθεί το φυτό. Δεν τα θεωρώ pets, αλλά τους μιλάω πού και πού. Βέβαια αυτό δεν είναι ακριβές παράδειγμα, μιλάω και σε αντικείμενα.

_MG_1261 _MG_1269 _MG_1276 _MG_1279 _MG_1280 _MG_1286 _MG_1298 _MG_1323 _MG_1324 _MG_1333 _MG_1341 _MG_1346 _MG_1354