Εκτός από γιος του John Lennon και της Yoko Ono ο Sean Lennon είναι και μουσικός. Κάποτε ήταν ένας συμπαθητικός μουσικός που άνοιγε ονόματα όπως ο Money Mark που ήταν πολύ χιπ. Έγραφε αδιάφορη μουσική και έκανε το ίδιο αδιάφορα live [από μία εμφάνισή του στο Λονδίνο –αν δεν κάνω λάθος καλά μαζί με τις Cibo Matto και τον Money Mark, έχουν περάσει και τόσα χρόνια, ήταν τότε που οι Beastie Boys είχαν βγάλει το Intergalactic- θυμάμαι μόνο ότι λίγο πριν τελειώσει η συναυλία κάποιος πέταξε ένα γυάλινο μπουκάλι προς τα πίσω και αυτό προσγειώθηκε στο κεφάλι της Έλενας που ήταν δίπλα μου. Είδε τον ουρανό σφοντύλι, παραπάτησε, γονάτισε και δεν καταλάβαινε κανείς μας τι έχει πάθει (είχαμε ακούσει μόνο έναν κούφιο ήχο, σαν να χτύπησε πάνω σε ξύλο).

blastc blast1

Κάνω μια παρένθεση εδώ να πω ότι το μπουκάλι ήταν το λιγότερο σε εκείνο το ταξίδι, γιατί ενώ ξεκινήσαμε να πάμε στο Λονδίνο για να δούμε τους Beastie Boys, στην πορεία έγιναν τα αίσχη. Η συναυλία ήταν στις 6 το απόγευμα, και από τις δύο πήγαμε στο Μπρίξτον στην κυρία Τούλα (Θεός ’σχωρέστη) να μας κάνει το τραπέζι με κολοκάσι και μοσχάρι κοκκινιστό επειδή ήταν δίπλα στο Μπρίξτον Ακάντεμι (ο χώρος της συναυλίας) και την ώρα που χωνεύαμε το κολοκάσι τα σχέδια άλλαξαν. Όταν φτάσαμε στο κλαμπ γινόταν ο χαμός. Η συναυλία ήταν sold out και περίμενε αμέτρητος κόσμο απ’ έξω μπας και βρει κανένα μαύρο εισιτήριο. Ερχόταν ο απεγνωσμένος να σε ρωτήσει μήπως έχεις κανένα σπέαρ -μιλάμε για τους Beastie Boys του Intergalactic, στο απόγειό τους, τότε που η Grand Royal έσκιζε, έβγαζαν δικό τους περιοδικό και έφτιαχναν και σειρές με ρούχα (είχα πάρει ένα γαλάζιο πουκάμισο σαν ταχυδρόμος το οποίο δεν το φόρεσα ποτέ) δεν θα πρέπει να ξαναέζησαν τέτοιες μέρες. Τέλος πάντων, ενώ κοντεύαμε να μπούμε μέσα στο Ακάντεμι οι προσφορές για το εισιτήριο όλο και πλήθαιναν και επειδή όλο και ανέβαινε η ζήτηση, ανέβαιναν και τα λεφτά που πρόσφεραν οι απεγνωσμένοι. Το εισιτήριο να σημειωθεί ότι έκανε 25 λίρες [μπορεί και 15] και ενώ οι πρώτοι έδιναν 50, μετά τα ποσά άρχισαν να γίνονται μεγάλα πραγματικά. Έτσι, λίγο πριν μπούμε στο κλαμπ, όλη η παρέα μου το ξανασκέφτηκε και προτίμησε τις 200 λίρες από τους Beastie Boys, «καλά να είμαστε και θα τους δούμε κάποια άλλη φορά» μου είπαν και με παράτησαν μόνο στην ουρά και πήγαν να φάνε τα λεφτά. Δεν τους ξαναείδα από τότε.

oyster2 offic3 goastt_bio asbury3 offic2 offic1 spin

Πίσω στον Sean Lennon. Τον οποίο τον έπαιρνε το μάτι μου σποραδικά σε κάποια ποστ, αλλά δεν τον είχα ξανακούσει από τότε. Ο Sean λοιπόν έχει φτιάξει γκρουπ, άλλαξε όνομα, τώρα τον λένε The Ghost Of A Sabre Tooth Tiger (ή για συντομία GHOASTT) και την άνοιξη έβγαλε ένα νέο άλμπουμ που είναι μια χαρά, έχουν βγει και πολύ χειρότερα φέτος. Και έχει ξαναγίνει χιπ γιατί τον βλέπω σε ένα σωρό εξώφυλλα χιψτεροπεριοδικών και σε φωτογραφίσεις μόδας. Έχει δίπλα του και μία μοντέλα, την Charlotte Kemp Muhl που κλέβει όλες τις εντυπώσεις στις φωτογραφίσεις αλλά τον καλλιτέχνη δεν πρέπει να τον απασχολεί αν του κλέβει τις εντυπώσεις η μοντέλα, οπότε ok. Ο δίσκος που έβγαλαν λέγεται Midnight Sun και είναι αρκετά Flaming Lips που είναι σαν Pink Floyd κ.ο.κ. Καλό πράγμα, αν σ’ αρέσουν αυτοί οι ήχοι.

Το άλμπουμ υπάρχει εδώ ολόκληρο για ακρόαση.

Και αυτά είναι τα δυο τους βίντεο.

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag