Στη μιάμιση ώρα που χρειάζεται κάθε πρωινό Καθαρής Δευτέρας να περιμένεις στην ουρά έξω απ’ τον Τάκη για να πάρεις την περίφημη λαγάνα του, μπορείς:

α) να διαβάσεις σχεδόν μισό βιβλίο [όσοι διαβάζουν στην ουρά καταλαβαίνεις ότι δεν είναι Έλληνες]

β) να πιείς τέσσερα τουλάχιστον σφηνάκια ρακί ή λικέρ μαστίχα που κερνάει το μαγαζί

DSC04386m DSC04385M¡a½ªÜ¿ÿ¡sÿ 2 (3)¡a½ªÜ¿ÿ¡sÿ 1 (3)

γ) να φας τριακόσια γραμμάρια χαλβά σε κομματάκια [τα οποία κερνάει επίσης το μαγαζί]

¡a½ªÜ¿ÿ¡sÿ 5 (5)¡a½ªÜ¿ÿ¡sÿ 4 (5)

δ) να εξηγήσεις σε τουλάχιστον τριάντα περίεργους περαστικούς οδηγούς τι περιμένουν καρτερικά τόσοι «βλαμμένοι» χρονιάρα μέρα [«λαγάνα!»] κι αυτοί να σε κοιτάξουν με συμπόνια

¡a½ªÜ¿ÿ¡sÿ 1 (4)¡a½ªÜ¿ÿ¡sÿ 4 (4)DSC04390m

ε) τίποτα απ’ τα παραπάνω, να κάθεσαι απλά και να χαζεύεις αντιδράσεις ανθρώπων που περιμένουν μιάμιση ώρα για να πάρουν λαγάνα.

¡a½ªÜ¿ÿ¡sÿ 2 (4)DSC04379mDSC04377m

Είναι ανεξήγητο το πώς για μια λαγάνα μπορείς να γίνεις για λίγο πολιτισμένος και να μην εκνευρίζεσαι ούτε από την αδιανόητα μεγάλη αναμονή, ούτε από τα κορναρίσματα των βιαστικών οδηγών να πας ακόμα πιο δεξιά για να μην σε πατήσουν, ούτε από αυτούς που βγαίνουν με δεκαπέντε λαγάνες παραμάσχαλα για όλους τους τεμπέληδες φίλους και γνωστούς, ούτε καν από τα σέλφι και τα ασταμάτητα κλικ από τις κάμερες των κινητών όσων φωτογραφίζουν την τεράστια ουρά και στέλνουν στους γνωστούς τους για να πειστούν ότι όντως έχουν κάνει θυσία.

DSC04395m DSC04394mDSC04383m

Ο Τάκης σήμερα, Καθαρή Δευτέρα, βγάζει μόνο λαγάνες και αν δεν έχεις δοκιμάσει «λαγάνα Τάκη» δύσκολα θα καταλάβεις γιατί οι οπαδοί της είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν μιάμιση ώρα από τη ζωή τους κάθε πρωινό Καθαρής Δευτέρας και γιατί δεν την αλλάζουν με καμία άλλη λαγάνα.

¡a½ªÜ¿ÿ¡sÿ 5 (2)¡a½ªÜ¿ÿ¡sÿ 4 (3)¡a½ªÜ¿ÿ¡sÿ 1DSC04392mheems_1

Στη μιάμιση ώρα που χρειάστηκε μέχρι να φτάσω μπροστά στο ταμείο άκουσα καμιά δεκαριά φορές το Home του Heems και μπορεί να το είχα ακούσει κι άλλες, αλλά έκλεισε από μπαταρία το κινητό [τις φωτογραφίες τις έβγαλα με δανεικό]. Ο Heems είναι ο Ινδός Himanshu Suri, to 1/3 των Das Racist από τη Νέα Υόρκη που σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το νέο προσωπικό άλμπουμ του με τίτλο Eat, Pray, Thug.

Το Home είναι ένα κομμάτι με τέτοιον εθιστικό ρυθμό που κινεί το δεξί πόδι και το κάνει να χτυπηθεί και το αριστερό να τα σιγοντάρει [τρία δεξιά χτυπήματα, ένα αριστερό] και μια μελωδία που είναι μάλλον ινδική, αλλά μπορεί και όχι. Είναι πολύ ωραίο κομμάτι, πιο ωραίο από το πρώτο δείγμα του άλμπουμ πριν από λίγο καιρό που ήταν πιο επιθετικό. Το Sometimes είχε δημιουργήσει πιο μεγάλη φασαρία, αλλά τον προτιμάω όταν είναι ήρεμος και τραγουδάει.

http://youtu.be/DK75KPD4GEs

Το Eat, Pray, Thug κυκλοφορεί στις 10 Μαρτίου

heems_2