Ο περιβόητος Paul Booth, “πατέρας” του σκοτεινού tattoo και είδωλο για πολλούς, υποδέχτηκε το HeartbeatInk Tattoo Magazine στην έδρα του, το ατμοσφαιρικό Last Rites Tattoo Theatre στη Νέα Υόρκη και έδωσε την πρώτη και μοναδική του μέχρι σήμερα συνέντευξη σε ελληνικό μέσο. Έχει καλλιτεχνήσει μεταξύ άλλων τα κορμιά των Slayer, Slipknot, Pantera και Lamb of God.

Paul-Booth_2

Πώς έχει επηρεάσει το internet το χώρο του tattoo κατά τη γνώμη σου;
Ουσιαστικά δεν χρειάζεσαι πια τα tattoo convention. Όλα έχουν να κάνουν με τα social media. Δικτυώνεσαι και ο κόσμος θα έρθει σε εσένα. Η ανακάλυψη της εξαιρετικής δουλειάς  που υπάρχει εκεί έξω είναι συναρπαστικό συναίσθημα! Θα έλεγα πως το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι ο κόσμος βλέπει πολλά φρέσκοχτυπημένα tattoo και δεν καταλαβαίνει ότι θα αλλάξουν όταν επουλωθούν . Δεν θα  είναι το ίδιο εκπληκτικό όταν γίνει πλέον μερικών μηνών ή μισού χρόνου. Υπάρχουν μερικοί tattoo rockstars εκεί έξω που επιδιώκουν να τραβούν πάνω τους την προσοχή, χωρίς να υπάρχει λόγος. Βέβαια υπάρχουν και ορισμένοι καλλιτέχνες  που τους ανακαλύπτεις από τα social media και είναι τρομεροί. Η βιομηχανία έχει εξαπλωθεί σε τεράστια εμβέλεια λόγω των social media.

Τι μπορείς να μας πεις για την μοναδική τεχνοτροπία των tattoo σου;
Επικεντρώνομαι στο black & grey. Δημιουργώ  κυρίως τέρατα, δαίμονες και biomechanical. Δουλεύω συνήθως freehand (σ.σ. με ελεύθερο χέρι) ανάλογα το σχέδιο. Έχω πολύ ελευθερία ως καλλιτέχνης από το κοινό και έτσι μπορώ να ερμηνεύω με τον δικό μου τρόπο τις ιδέες των ανθρώπων που έρχονται για tattoo. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που είμαι ελεύθερος να δημιουργώ. Οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος με την όλη κατάσταση.

Paul-Booth_4

Σε ποιό βαθμό είναι επηρεασμένο το στιλ σου στο tattoo από τη metal μουσική;
Βασικά, η metal μουσική αποτελούσε πάντα έμπνευση για μένα. Όταν ήμουν έφηβος άκουγα Slayer ενώ ζωγράφιζα στο δωμάτιό μου. Η μουσική είχε πάντα επιρροή στην τέχνη μου. Νομίζω ότι αυτά πάνε μαζί. Γενικά οι άνθρωποι επηρεάζονται από τη μουσική και η μουσική με τη σειρά της αντιπροσωπεύει κάτι το απόκρυφο, το εσωτερικό. Όλα είναι σχετικά. Αν για παράδειγμα ζωγραφίζεις συνήθως χαρούμενες εικόνες, τότε μάλλον ακούς χαρούμενη μουσική (γέλια).

Paul-Booth_1

Paul-Booth_3

Συνέντευξη & Φωτογραφίες: Ινώ Μέη.

Tο HeartbeatINK Tattoo Magazine κάνει Guest Editing στο ΓΚΡΕΚΑ για αυτό το Σαββατοκύριακο.

*διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ.

Facebook