Το ΓΚΡΕΚΑ επέλεξε και παρουσιάζει 19 νέες εκδόσεις comics ανά εκδοτική, με εξώφυλλα, credits, και συνόψεις, και κάποιες με sample pages. Όλες οι παρακάτω εκδόσεις θα παρουσιαστούν στο Comicdom 2015:

——————————————ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

ΜΙΚΡΕΣ ΖΩΕΣ

΄†Γ®βΣ ÖύβΣ [κΛ‰Ϊû Ɇα©Ϊ‰©û]

Μικρές ζωές ανθρώπων παγιδευμένων στη δίνη μιας μεγάλης καταστροφής. Στιγμιότυπα από τον αγώνα για την επιβίωση και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας εκείνων που βίωσαν αυτό που ψυχρά ονομάστηκε «ανταλλαγή των πληθυσμών».

Με αφορμή τις αναμνήσεις και τα βιώματα των παππούδων τους, οι δυο δημιουργοί συνθέτουν μια λιτή και δυνατή ιστορία για αυτά που συνέβησαν αλλά και για αυτά που συμβαίνουν ακόμα. Με σκληρή σχεδιαστική γραμμή, αποχρώσεις του γκρίζου και ρεαλιστική αφήγηση, αποτυπώνονται τα καθημερινά και ανθρώπινα κομμάτια μια σκληρής ιστορικής πραγματικότητας όπου η αίσθηση της ματαίωσης γι’ αυτά που χάθηκαν εναλλάσσεται με την καθαρτήρια ψυχρότητα που επιβάλλει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αλλά και η ικανότητα του ανθρώπου να αναδημιουργεί από τις στάχτες.

Μια μελαγχολική ιστορία για τις χαμένες πατρίδες και τη ματαιότητα της ανθρώπινης φύσης.

Σενάριο: Θεόδωρος Παπαδόπουλος
Εικονογράφηση: Φώτης Παπαστεφάνου
1η Έκδοση: Απρίλιος 2015
Είδος: Ιστορία
Διαστάσεις: 17 x 24
Αριθμός σελίδων: 32 / Ασπρόμαυρο
Τιμή: 3,99 ευρώ
ISBN: 978-618-5115-06-7

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Ypalliloi
Ypalliloi -1
Ypalliloi 2
Ypalliloi 3
Ypalliloi 4

Γραφεία. Ένας οικείος ανθρώπινος βιότοπος. Υπάλληλοι, προϊστάμενοι, πρωτόκολλο, καταστάσεις μισθοδοσίας, μοντέλα παραγωγικότητας, λειτουργικά συστήματα… Και πίσω από αυτά, οι άνθρωποι. Ο καθένας με τον δαίμονα του χαρακτήρα του.

Ο Νικόλας και ο Αλέξανδρος Καραβάς, στην πρώτη τους εμφάνιση στον χώρο των κόμικς, σκιαγραφούν την καθημερινότητα στο γραφείο μιας υπηρεσίας του ελληνικού δημοσίου και αναδεικνύουν το παράδοξο του «δημοσιοϋπαλληλικού» θαύματος. Με την αφήγηση να κινείται μεταξύ της ρεαλιστικής αναπαράστασης και του μαγικού ρεαλισμού και με την εικονογράφηση να αναμιγνύει διάφορα σχεδιαστικά στυλ, οι δυο δημιουργοί παρουσιάζουν μια λιτή, πρωτότυπη και έξυπνα δοσμένη ιστορία που δίνει μια διαφορετική διάσταση- στην συχνά πεζή- πραγματικότητα.

Σενάριο: Νικόλας Καραβάς
Σχέδιο:Αλέξανδρος Καραβάς
1η Έκδοση: Απρίλιος 2015
Είδος: Ρεαλισμός/Χιούμορ
Διαστάσεις: 17 x 24
Αριθμός σελίδων: 48 / Ασπρόμαυρο
Τιμή: 5,99 ευρώ
ISBN: 978-618-5115-05-0

 

 ——————————————JEMMA PRESS

ΓΥΡΝΩ ΣΑΝ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ

NYXTERIDA_[Jemma Press]

Στα μέσα του 20ου αιώνα κάπου κοντά στο λιμάνι του Πειραιά διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται. Το προλεταριάτο με τους αστούς. Η ανατολή με την δύση. Η σκληρή πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελ-λάδας με την υπερηρωική φαντασία.Θα κερδίσει τελικά ο Καπετάν-Νυχτερίδας την καρδιά της Θοδώρας; Το να τη ρίξει στο κρεβάτι είναι εύκολο. Για να την κερδίσει όμως πραγματικά, πρέπει να νικήσει το περιθώριο που της ασκεί τόση γοητεία.

Κείμενα & Σχέδια: Πέτρος Χριστούλιας
80 Σελ. Μ/Α.
Σκληρό εξώφυλλο
Τιμή: 12,00 €
ISBN: 978-618-5116-13-2
Με την υποστήριξη της ION Σοκοφρέτα & www.socomic.gr

MFS ACROSS THE UNIVERSE

MFS_[Jemma Press]

Στο αφιλόξενο περιβάλλον του διαστήματος, ένα μοναχικό… γκρουπ περιπλανιέται. Η πιο ροκ ιστορία, ενός ποπ συγκροτήματος, ξεκινά όταν οι Mary’s Flower Superhead καλούνται να αντικαταστήσουν μια θρυλική ποπ–σταρ των 80s !Θα τα καταφέρουν οι τρεις ρόκερς να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους στο διάστημα; Τι κρύβεται πίσω από το αθώο ταξίδι τους; Πόσοι ελέφαντες χωράνε σε ένα Οτομπιάνκι;

Αυτές κι άλλες καίριες απαντήσεις στα ερωτήματα που σας στερούν τον ύπνο σας θα τις βρείτε σε αυτό το νέο κόμικς άλμπουμ του Σταύρου Κιουτσιούκη! Ένα στολίδι για κάθε σύγχρονη βιβλιοθήκη!

Κείμενα & Σχέδια: Σταύρος Κιουτσιούκης
Διχρωμίες: Σοφία Σπυρλιάδου
56 Σελ. Δίχρωμο.
Τιμή: 6,50 €
ISBN: 978-618-5116-12-5
Πρώτη κυκλοφορία: Comicdom Con Athens 2015 24, 25 & 26 Απριλίου.
Ημερομηνία κυκλοφορίας στα βιβλιοπωλεία: 30 Απριλίου.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ — ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ: ΕΙΔΩΛΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Αδάμαστος [Jemma Press]

Πολλές φορές αυτό που αγαπάς μπορεί να σε σκοτώσει. Αυτό είναι κάτι που ο Ντράγκαρ θα μάθει με τον σκληρότερο τρόπο…Ο Γιάννης Ρουμπούλιας γράφει και σχεδιάζει μια ολοκαίνουργια περιπέτεια του Ντράγκαρ, του ήρωα της ταινίας του Θάνου Κερμίτση Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος. Ακόμη, η έκδοση αυτή περιλαμβάνει και σχέδια του Γιάννη Ρουμπούλια από το character design της ταινίας.

Κείμενα & Σχέδια: Γιάννης Ρουμπούλιας
36 Σελ. Μ/Α
Τιμή: 5,50 €
ISBN: 978-618-5116-14-9

ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ LIGHT

KOURAFLIGHT_[Jemma Press]

Το Κουραφέλκυθρα Light περιέχει όλα τα Κουραφέλκυθρα και Κολυμπηθρόξυλα που δημοσιεύτηκαν στο socomic.gr από τον Απρίλη του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2015, καθώς και μια επιλογή από Ανέκδοτα με Μέτριο Γέλιο. Με λίγα λόγια, ό,τι μαζέψαμε το πετάξαμε εδώ μέσα. Τα Κουραφέλκυθρα είναι το μακροβιότερο και δημοφιλέστερο ελληνικό webcomic. Ααααχ! Εμείς στην εποχή μας δεν είχαμε webcomic και τέτοια, μόνο μικρή Λουλού διαβάζαμε τυπωμένη σε λαδόκολλα από το τυπογραφείο του μπαρμπα-Φανούρη, που ’τανε τα χέρια του πίσσα και κατράμι από τα μελάνια και δωσ’ του ο Τάμπυ να κερνάει σάμαλι τη μικρή Λουλού, και δώσ’ του η μικρή Λουλού να βάζει τρικλοποδιές σε ένα σαμιαμίδι και το Μαριώ… ΑΧ! Το Μαριώ!

Κείμενα & Σχέδια:Αντώνης Βαβαγιάννης
64 Σελ. Τετράχρωμο.
Τιμή: 5,95 €
ISBN: 978-618-5116-09-5
Πρώτη κυκλοφορία: Comicdom Con Athens 2015 24, 25 & 26 Απριλίου.
Ημερομηνία κυκλοφορίας στα βιβλιοπωλεία: 30 Απριλίου.

Με την υποστήριξη της ION Σοκοφρέτα & www.socomic.gr

DRACULA M.G.H.
(MY GREEK HOTEL)

DRACULA_MGH_[Jemma Press]

Αφού η εφορία κατέσχεσε την κινητή και ακίνητη περιουσία του, ο πρίγκιπας του σκότους αναζητεί μια λύση που να του επιτρέψει να διάγει αξιοπρεπώς τον απέθαντο βίο του. Η απάντηση στο πρόβλημα του θα δοθεί, από ποιον άλλο, τον πιστό του Ρένφιλντ… Στο Dracula M.G.Η. (My Greek Hotel) της Αλέξιας Οθωναίου και της Δήμητρας Αδαμοπούλου θα παρακολουθήσετε τις περιπέτειες του Δράκουλα στον χώρο της «Ελληνικής Βαριάς Βιομηχανίας» όταν η ανάγκη τον εξωθεί να μετατρέψει την έπαυλή του σε ξενοδοχείο! «Ένα γκόθικ resort, σε μια χώρα που ακόμα ζει στον μεσαίωνα!» Η συλλογή αυτή περιέχει μια επιλογή από τα καθημερινά στριπ που δημοσιεύθηκαν στο socomic.gr καθώς και καινούργιο υλικό που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αυτή την έκδοσηαδημοσίευτο υλικό που σχεδιάσθηκε αποκλειστικά γι’ αυτή την έκδοση.

Κείμενα & Σχέδια: Αλέξια Οθωναίου & Δήμητρα Αδαμοπούλου
68 Σελ. Τετράχρωμο.
Τιμή: 4,50 €
ISBN: 978-618-5116-08-8
Πρώτη κυκλοφορία: Comicdom Con Athens 2015 24, 25 & 26 Απριλίου.
Ημερομηνία κυκλοφορίας στα βιβλιοπωλεία: 30 Απριλίου.
Ο Δράκουλας επέστρεψε στην Ελλάδα! Και είναι πάμφτωχος!

Με την υποστήριξη της ION Σοκοφρέτα & www.socomic.gr

KRAK KOMIKS #11

KRAK11 [Jemma Press]

Όλα τελειώνουν εδώ.

Κείμενα & Σχέδια: Τάσος Μαραγκός
36 Σελ. Δίχρωμο.
Τιμή: 5,50 €
ISSN:2241-2654

ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Kammena Vourla_[Jemma Press]

Έχετε δει ποτέ ηλικιωμένους να κάνουν graffiti; Έχετε ποτέ ακούσει τους Καθετήρες live; Έχετε ποτέ διασχίσει το Γκραν Κάνυον με BMX; Στο άλμπουμ του Θανάση Πετρόπουλου Καμμένα Βούρλα θα σας δοθεί η ευκαιρία να έχετε αυτές τις μοναδικές εμπειρίες και μάλιστα με την καταπληκτική συντροφιά του Διαμαντή και του Αρίστου, δύο φιλαράκια της τρίτης ηλικίας με παιδική ψυχή! Ο Πετρόπουλος καταφέρνει εύστοχα να αποδώσει ένα κλασσικό ζευγάρι άσπονδων φίλων τύπου Γουόλτερ Ματάου — Τζακ Λέμον μέσα από ευφάνταστες κωμικές καταστάσεις αλλά παράλληλα να μας συγκινήσει αφού εν κατακλείδι ο Διαμαντής και ο Αρίστος είναι οι «γέροι» της διπλανή πόρτας, οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας, η προβολή μας στο μέλλον. Το άλμπουμ αυτό συλλέγει ότι έχει δημοσιευθεί στο socomic.gr μέχρι σήμερα αλλά επίσης περιλαμβάνει και το πραγματικό τέλος της ιστορίας των δύο φίλων που δεν δημοσιεύτηκε διαδικτυακά ποτέ.

Κείμενα & Σχέδια: Θανάσης Πετρόπουλος
48 Σελ. Τετράχρωμο.
Τιμή: 4,50 €
ISBN: 978-618-5116-11-8

Με την υποστήριξη της ION Σοκοφρέτα & www.socomic.gr

MEMORY LANE

MEMORYLANE_[Jemma Press]

Η ζωή κάθε ανθρώπου είναι ένα ταξίδι. Με τις ανηφόρες και τις κατηφόρες, τις στροφές και τις ευθείες της. Αυτό που έχει σημασία είναι, στο τέλος της διαδρομής να έχεις μαζέψει όσο γίνεται περισσότερες όμορφες στιγμές. Ένα κολάζ από γλυκά χαμόγελα. Το Memory Lane είναι η λεωφόρος που όλοι διασχίζουμε, το ταξίδι που όλοι μας κάνουμε, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Κείμενα & Σχέδια: Νικόλας Στεφαδούρος
24 Σελ. Τετράχρωμο.
Τιμή: 3,00 €
ISBN: 978-618-5116-10-1
Πρώτη κυκλοφορίαComicdom Con Athens 2015 24, 25 & 26 Απριλίου.
Ημερομηνία κυκλοφορίας στα βιβλιοπωλεία: 30 Απριλίου.

Με την υποστήριξη της ION Σοκοφρέτα & www.socomic.gr

FROGS & DOGS COMIC TALES #3

Frogs And Dogs 3_[Jemma Press]

Προσοχή! Τρομακτικό τεύχος! Το Frogs & Dogs Comic Tales φτάνει αισίως το 3ο τεύχος του και οι Frogs & Dogs είναι αποφασισμένες να μας τρομάξουν, ανοιξιάτικα… 7 αυτοτελείς ιστορίες, γεμάτες μυστήριο που υπόσχονται να σκοτεινιάσουν τις φωτεινές στιγμές σας, δοσμένες με την “εγκληματικά” άψογη αφηγηματική δεινότητα της ομάδας δημιουργών από την Θεσσαλονίκη.

Κείμενα & Σχέδια: Σοφία Σπυρλιάδου, Σταυρούλα Ανθηροπούλου, Χριστίνα Ανθηροπούλου
36 Σελ. Τετράχρωμο.
Τιμή: 5,50 €
ISSN: 2241-5165

——————————————COMICWORLD

Mέδουσα

Layout 1

Στέκονται καθηλωμένοι, ακίνητοι, το βλέμμα τους κένο, χαμένο στην άβυσσο. Γενναίοι πολεμιστές από κάθε γωνία της Μεσόγειου παγωμένοι στην τελευταία φρικτή στιγμή της ζωής τους. Μια λεπτή εύθραυστη φιγούρα περπατά ανάμεσα στα πέτρινα ασάλευτα κορμιά. Αντί για μαλλιά έχει φίδια στο κεφάλι. Χαυλιόδοντες και μάτια ερπετού. Στέκεται και παρακολουθεί την θάλασσα όπου ένα πολεμικό πλοίο πλησιάζει. Το πλοίο πιάνει στέρια και από μέσα από τα σπλάχνα του αποβιβάζονται πάνοπλοι άνδρες. Δίχως προειδοποιήση οι πολεμιστές ορμούν ενάντιον της. Η γυναίκα με τα φίδια για μαλλιά γυρνά προς το μέρος τους για να τους υποδεχτεί. Οι άνδρες σταματάνε ξαφνικά, σωπαίνουν, τα σώματα τους πλέον πέτρινα. Εκείνη γυρνά ανέμελα και συνεχίζει να αγναντεύει προς τη θάλασσα.

Τον μύθο της Μέδουσας σχεδόν όλοι τον γνωρίζουν, όμως ξέρετε όλη την αλήθεια? Ο σκιτσογράφος Πάνος Καμουλάκος το πήρε πάνω του να σας διαφωτίσει.

ISBN: 978-618-80118-6-1
Σελίδες: 64
Τύπος: Έγχρωμο
Διαστάσεις: 29.0 x 21.0 cm
Writer – Artist: Πάνος Καμουλάκος

Navar: Η Οργή Της Μοίρας

Layout 1

Ο Νέηθαν Τζόουνς είναι ένας άνδρας παγιδευμένος ανάμεσα σε δυο κόσμους, αυτόν των ζωντανών και αυτόν των νεκρών.
Αυτό που δεν ξέρει είναι πως η ιδιότητα αυτή τον κάνει τον μοναδικό κατάλληλο άνθρωπο για να σταματήσει τα σχέδια των Σκοτεινών Εκτελεστών. Απολαύστε μια ιστορία μυστηρίου από την πένα της Γεωργίας Χιόνης, τα σχέδια του Βασίλη Λόγιου και το χρώμα του Μιχάλη Τόρη.

ISBN: 978-618-80118-5-4
Σελίδες: 80
Τύπος: Έγχρωμο
Διαστάσεις: 24 x 15
Writer: Γεωργία Χιόνη
Artist: Βασίλης Λόγιος
Colorist: Μιχάλης Τόρης

 

——————————————COMICDOM PRESS

ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΟ

Αστικό Κενό Cover.indd

Αστικό Κενό Body.indd

Αστικό Κενό Body.indd Αστικό Κενό Body.indd

Αστικό Κενό Body.indd

Aστικό Κενό: Τοπίο που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της μετα-βιομηχανικής πόλης. Ανεπιθύμητη αστική περιοχή που έχει ανάγκη επανασχεδιασμού, “αντι-χώρος” με αρνητική συμβολή στο περιβάλλον ή τους χρήστες του.

ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ
Ο φωταγωγός μιας πολυκατοικίας μεταφέρει φωνές, και μας θυμίζει πόσο δύσκολο είναι τελικά να συνυπάρξουμε…

ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ (ΕΞΑΛΛΟΥ)
Ο Αντώνης δεν μπορεί πλέον να συντηρηθεί στην Αθήνα, οι φίλοι του, όμως, δυσκολεύονται να το δεχτούν, παρά τις καλές τους προθέσεις…

ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Σε μια εποχή που όλοι ψαχνόμαστε με το τι είναι διάκριση και τι όχι, ένας στρυφνός γέρος έχει τις δικές του απαντήσεις…

Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου (ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΑΓΡΥΠΝΙΑ) και ο πρωτοεμφανιζόμενος Aldo Shabani, ζουν στην Αθήνα. Οι τρεις ιστορίες που αποτελούν το άλμπουμ, ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΟ, είναι η ματιά τους για τη ζωή στην πόλη. Η χειροποίητη αίσθηση που αποπνέει συνολικά η έκδοση δημιουργεί μια αντίθεση που σίγουρα θα σας εκπλήξει, σε σχέση με τη σύγχρονη θεματική των ιστοριών.

Σενάριο: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου
Σχέδιο: Aldo Shabani
40 σελίδες | Ασπρόμαυρο | Τιμή: 7 €

CHEMICAL MORPHEUS

Chemical Morpheus.indd Chemical Morpheus.indd Chemical Morpheus.indd

Chemical Morpheus.indd

Chemical Morpheus.indd

Θα μπορούσατε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς όνειρα; Ή μήπως ποιο θα ήταν το κόστος που θα διατείθονταν κάποιος να πληρώσει για να ονειρευτεί; Ο Κυριάκος Μακρής και η Αλέξια Οθωναίου, με λιτό και συμβολικό τρόπο, αφηγούνται μια ιστορία που στοχεύει στην αποτύπωση των σκέψεων και των συναισθημάτων που γεννά ένας τέτοιος κόσμος και που αναδεικνύονται μέσα από τις καθημερινές συνθήκες μια στραγγαλισμένης πραγματικότητας. Ενός κόσμου που σκιαγραφείται μέσα από τόνους του γκρί, μέσα απόβιομηχανικά κτήρια και βιοχημικά εργαστήρια, μνημεία μιας αποστειρωμένης οπτικής ελέγχου και ολοκληρωτισμού. (Πάνος Κρητικός, από την εισαγωγή της έκδοσης)

Σενάριο: Κυριάκος Μακρής
Σχέδιο: Αλέξια Οθωναίου
48 σελίδες | Ασπρόμαυρο | Τιμή: 6 €

ILIAS KYRIAZIS ARTWORK 2015
(CCA2015 Exclusive)

ILIAS KYRIAZIS artbook 2015 [Comicdom Press]

Σε 100 αριθμημένα αντίτυπα, η σπάνια αυτή συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει artwork από δημοσιευμένες και αδημοσίευτες δουλειές του Ηλία Κυριαζή, κυρίως για εταιρίες του εξωτερικού.

20 σελίδες | Ασπρόμαυρο | Τιμή: 4 €

ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ 6
Ανθολογία Comics & Εικονογράφησης

En Aithria[Comicdom Press]

Γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής comics συνυπάρχουν με νέα, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα, παρουσιάζοντας αδημοσίευτα comics και εικονογραφήσεις από τους Σπύρο Δερβενιώτη, Μιχάλη Διαλυνά, Τριαντάφυλλο Ελευθερίου, Τάσο Ζαφειριάδη, Αποστόλη Ιωάννου, Δημήτρη Καμένο, Ορέστη Καρέλη και Λένα, Δημήτρη Κάσδαγλη, Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Άρη Λάμπο, Δανάη Κηλαηδόνη (Dani), Γιώργο Κομιώτη και Harry Saxon, Ευγενία Κουμάκη, Ηλία Κυριαζή, Τάσο Κυριακίδη, Σοφία Κυρίσογλου, Μάνο Λαγουβάρδο, Malk, Τάσο Μαραγκό (Tasmar), Λευτέρη Μαυρογιάννη, Γιώργο Μελισσαρόπουλο, Ανδρέα Μιχαηλίδη και Βάλια Καπάδαη, Γιώργο Μπότσο, Αλέξια Οθωναίου, Τάσο Παπαϊωάννου, Θανάση Πετρόπουλο, Γιάννη Ρουμπούλια και Βασίλη Πάλιαν, Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη, Σοφία Σπυρλιάδου, Κωστή Τζωρτζακάκη, Tomek, Παύλο Παυλίδη και Γαβριήλ Τομπαλίδη, Γιώργο Τσιαμάντα και Πέτρο Χριστούλια.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και “σχολών”, με θέμα απόλυτα ελεύθερο και μοναδική προϋπόθεση τα έργα να μην έχουν εκτεθεί, ή δημοσιευτεί, στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια να εστιάσουμε στη δημιουργικότητα της ελληνικής σκηνής των comics, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αρχές του 2015.

Το επίσημο artwork της φετινής έκθεσης επιμελήθηκε ο δημιουργός comics και εκδότης της Giganto Books, Τάσος Παπαϊωάννου, ενώ για πρώτη φορά, οι στίχοι του Παύλου Παυλίδη γίνονται comic, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Έκθεσης, Γαβριήλ Τομπαλίδη, να εμπνέεται από το τραγούδι, “Η Μικρή Μας Πολιτεία”.

80 σελίδες | Τετράχρωμο & Ασπρόμαυρο | Τιμή: 8 €
Εξώφυλλο: Τάσος Παπαϊωάννου

 

——————————————ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ


Η Μεγάλη Βδομάδα του Πρεζάκη 
Θανάσης Πέτρου- Δημήτρης Βανέλλης

H megali evdomada tou prezaki

Από το ομότιτλο διήγημα του Μ. Καραγάτση

H έμπνευση: μια πρωτότυπη αλληγορική σάτιρα από τον πολυδιαβασμένο πεζογράφο Μ. Καραγάτση (1908-1960).
Η μεταγραφή: ένα διεθνών προδιαγραφών graphic novel, από τους βραβευμένους κομίστες Θανάση Πέτρου (εικονογράφηση) και Δημήτρη Βανέλλη (σενάριο), με θέμα την πορεία ενός χρήστη ουσιών από την πτώση στη λύτρωση.
Το αποτέλεσμα: ένα φαντασμαγορικό κόμικς που τα βάζει με τους πάντες και τα πάντα: το κράτος με τους διεφθαρμένους θεσμούς του, το κεφάλαιο με τους εκπροσώπους του, τη θρησκεία με την κατασκευασμένη μυθολογία της, τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα με τη ναρκωμένη μοιρολατρία τους.

Σελ.: 64  • Σχήμα: 23 x 30
ISBN: 978-960-499-128-0• Τιμή: 10,90€
1η έκδοση: Μάρτιος 2015

COMICDOM CON ATHENS 2015
24, 25 & 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).
Όπως πάντα, η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2015 είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, δωρεάν, τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου.
Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις νέες ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα 
comicdom-con.gr