Όταν η Κλειώ Στασινού ξεκίνησε το fashion blog της –the muse and the lady bug– πριν από δύο χρόνια δούλευε ως photo editor σε περιοδικά και θεώρηε ότι ήταν η στιγμή να κάνει κάτι δικό της. Έτσι, έβαλε την αγάπη της για τη μόδα και τις γνώσεις της στη φωτογραφία και έφτιαξε το blog. Μαζί με το blog άρχισε να φτιάχνει και κοσμήματα τα οποία είχαν μεγάλη ανταπόκριση. Τώρα η Κλειώ φτιάχνει τσάντες, καλοκαιρινές, για την παραλία, για τα ψώνια ή για την βόλτα.

Τα κοσμήματα τα ξεκίνησε μία μέρα που καθόταν με τον πατέρα της και δεν είχε τι να κάνει. Σκέφτηκαν να φτιάξουν κοσμήματα από πλακάκια και το έκαναν. Έτσι και με τις τσάντες, είχε δει τα pattern στα τεντόπανα, έφτιαξε μία, της άρεσε το αποτέλεσμα και μετά σκέφτηκε να κάνει άλλη μία και έτσι κατάφερε να κυκλοφορήσει ολόκληρη συλλογή με καλοκαιρινές τσάντες.

Κλειώ Στασινού 14

«Η μόδα ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Η προηγούμενή μου δουλειά ήταν σε περιοδικά μόδας, δούλευα σαν φωτογράφος. Πάντα μου άρεσε η μόδα, η πρώτη μου δουλειά ήταν πωλήτρια στο pull and bear. Όταν έφυγα από τα περιοδικά, σκεφτόμουνα ‘τι θα κάνω τώρα;’. Τι μου άρεσε πέρα από τη φωτογραφία; Η μόδα. Και έκανα ένα fashion blog. Όλες οι φωτογραφίες στο blog είναι δικές μου, ακόμη και αυτές που είμαι εγώ, πάλι μόνη μου της τραβάω. Στήνω τρίποδο, τρέχω και φωτογραφίζω».

Τις τσάντες και τα κοσμήματα που φτιάχνει η Κλειώ μπορείς να τα αγοράσεις μέσα από το blog ή από τη σελίδα της στο Facebook. Οι πωλήσεις πάνε πολύ καλά και έχει πελάτες ακόμη και από το εξωτερικό. «Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα» λέει. «Έφτιαξα τα κοσμήματα πριν από δύο χρόνια, έλεγα δεν έχω να χάσω και τίποτα. Και χαίρομαι πολύ τώρα που η ζήτηση έχει αυξηθεί και αυξάνεται συνεχώς. Το blog είναι η βασική δουλειά μου τώρα, είναι παραπάνω και από full time βέβαια, αλλά μου αρέσει και το κάνω με κέφι.  Τώρα έχω ξεκινήσει να γράφω και στο queen.gr και είμαι πολύ ενθουσιασμένη και γι’ αυτό».

Κλειώ Στασινού 3

Εκτός από το να φωτογραφίζει και να φτιάχνει τσάντες και κοσμήματα, η Κλειώ ταξιδεύει πολύ και τώρα τελευταία πήγε στη Νέα Υόρκη. «Δεν υπάρχει, είναι απίστευτα, είναι σαν να περπατάς σε σκηνικό ταινίας και περιμένεις να περάσει ο Γκοντζίλα ή να πέσει κανένας μετεωρίτης. Όλη η αισθητική της πόλης, από τα κτίρια μέχρι τη μόδα, τα εστιατόρια, τα μπαρ ήταν στο στυλ μου, μου άρεσαν πολύ. Αυτό που βλέπεις εδώ, που έχει έρθει από Αμερική, εκεί είναι το αυθεντικό, είναι αυτό που κάνουν, η αισθητική τους. Ο κόσμος ήταν ευγενέστατος, δεν το περίμενα αυτό. Και λίγο να σε ακουμπούσε κάποιος αμέσως άκουγες σόρι. Εντάξει στα εστιατόρια το παρακάνανε λίγο γιατί περιμένουν τα tips. Ήταν πολύ ακριβά όμως για τα δικά μας δεδομένα. Αλλά πραγματικά αξίζει να πας, είναι ταξίδι ζωής. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να μείνω εκεί. Θα μπορούσα ίσως αν μου έφερναν τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα. Είναι πολύ μακριά, δεν φεύγω από την Ελλάδα με τίποτα, είναι οι δικοί μου εδώ και δεν είμαι άνθρωπος που θα πήγαινα μόνη μου σε μία άλλη χώρα. Και σίγουρα είναι τελείως διαφορετικά το να είσαι τουρίστας από το να ζεις σε μια πόλη. Γνώρισα πολύ κόσμο που δυσκολεύεται να βρει δουλειά σε αυτό που θέλει, και κάνει οποιαδήποτε άλλη δουλειά για να επιβιώσει. Αλλά είναι απίστευτα εκεί. Γυρνάς στην Ελλάδα και νιώθεις ότι όλα είναι μικρά, σαν χωριό. Αλλά και πάλι, την Ελλάδα δεν την αλλάζω».

Κλειώ Στασινού 1 Κλειώ Στασινού 2 Κλειώ Στασινού 4 Κλειώ Στασινού 6 Κλειώ Στασινού 12

Οι τσάντες the muse and the lady bug, κοστίζουν 45 ευρώ και μπορείς να τις βρεις εδώ: http://themuseandtheladybug.blogspot.gr/ https://www.facebook.com/Themuseandtheladybug

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag