Είναι δεδομένο πως για τη μουσική βιομηχανία οι καλοκαιρινοί μήνες δεν αποτελούν την ιδανικότερη στιγμή για νέες κυκλοφορίες. Πόσο μάλλον τον Αύγουστο κατά τον οποίο μετατοπίζεται το κέντρο βάρους προσοχής του μέσου ανθρώπου προς διάφορες κατευθύνσεις. Παρ’όλα αυτά, όπως και πέρυσι (John Mayer, Zola Jesus, John Legend και Franz Ferdinand ήταν μερικοί από αυτούς που κυκλοφόρησαν τις νέες δισκογραφικές τους δουλειές εντός του Αυγούστου του 2013) έτσι και φέτος υπάρχουν albums τα οποία ενδέχεται να αποσπάσουν εντυπώσεις παρά τα εμπορικά εμπόδια της εποχής.

1.) Eric Clapton & Friends – «The Breeze:An Appreciation of JJ Cale»

Δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις μιας και ο τίτλος είναι κατατοπιστικός. Η στενές σχέσεις των Clapton και Cale ήταν ανέκαθεν γνωστές και οι δύο τους είχαν συνυπογράψει το «The Road to Escondido» του 2006. Ένα μόλις έτος μετά το θάνατο του δεύτερου, o Clapton μαζεύει μια ελίτ μουσικών με σκοπό να τον τιμήσει με το tribue αυτό album.

2.) The Gaslight Anthem – «Get Hurt»

Μετά από 8 χρόνια ύπαρξης οι The Gaslight Anthem κυκλοφορούν τον πέμπτο τους δίσκο με τίτλο «Get Hurt» και ετοιμάζονται να περιοδεύσουν από Σεπτέμβρη με άλλο ένα σχήμα που χρεώνεται μια καταπληκτική τελευταία κυκλοφορία, τους Against Me!.

3.) Ty Segall – «Manipulator«

Πολυπράγμων και υπερκινητικός, δεν χάνει καθόλου χρόνο και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει προσωπικό album για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Αν συνυπολογίσει κάποιος τις συνεχείς περιοδείες και τα side-projects του, o Ty Segall είναι σίγουρα ένας από τους παραγωγικότερους εν ενεργεία καλλιτέχνες του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος. Όσο για το «Manipulator», λίγη υπομονή μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

4.) Dilated Peoples – «Directors of Photography»

8 ολόκληρα χρόνια μετά το «20/20», η τριάδα από το Los Angeles επιστρέφει. Και το να ξανβρεθούν οι Evidence, Babu και Rakaa ως Dilated, είναι τουλάχιστον ενθαρυντικό για την hip-hop σκηνή που ποτέ δεν έδειξε να ξεχνά ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του underground της.

5.) Twin Peaks – «Wild Onion«

Ένα όχι και τόσο γνωστό όνομα που δείχνει όμως να δανείζεται με την απαραίτητη τιμιότητα το όνομα του περίφημου έργου του David Lynch. Όπως λένε οι ίδιοι «We like to rock and most certainly love to roll». Και κάπως έτσι προβλέπεται να πράξουν και την 5η Αυγούστου κυκλοφορώντας το «Wild Onion».

Κείμενο: Βαγγέλης Ανανίδης

To bunt.gr κάνει για ένα σαββατοκύρικο guest editing στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag