Η Αγλαΐα είναι ένα μικρό περιοδικό για «παιδιά και κορίτσια» με σουρεαλιστικά ξεκαρδιστικά κείμενα που κάθε φορά που τα σκέφτεσαι γελάς μόνος σου στη μέση του δρόμου. Το φτιάχνουν δύο φίλες και το μοιράζουν δωρεάν σε συγκεκριμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας και από το ρετροφουτουριστικό εξώφυλλο μπορείς να καταλάβεις ότι είναι ξεχωριστό. Μέσα στις σελίδες του πρωταγωνιστούν εξωγήινες στρατιωτίνες που δαιμονίζουν γατάκια, ο Ρόλαν Μπαρτ, μούσια λίμπρε, ψεύτικα φυτά που μοιάζουν με αληθινά, ενώ μπορείς να βρεις συνταγές για ζελέ και το πρωινό του Γκοτζίλα, σταυρόλεξα-σπαζοκεφαλιές, ιστορίες και ποιήματα καθημερινών καταστάσεων. Ό,τι πρέπει για την ψυχική υγεία και την ανάπλαση του ατόμου. Ή την διάσπασή του. Οι υπεύθυνες έκδοσης Eimai O’Brecht και Janitor Crush μας έκαναν την τιμή να μας συναντήσουν και να μας λύσουν όλες τις απορίες.

agl_3

Ποια είναι η Αγλαΐα:
Αυτά που ρωτάς είναι απόρρητες πληροφορίες και μας φέρνεις σε δύσκολη θέση. Η Αγλαΐα είναι μια γυναίκα με πολύ πάθος. Είναι η καλύτερή μας φίλη. Οι φίλες μας είναι μόνο οι όμορφες και έξυπνες φουσκωτές κοπέλες.

Τι σκοπό έχει;
Να καταλάβει τον κόσμο. Να στρατολογήσει μικρές Αγλαΐτσες και να κάνει ένα μικρό στρατό. Να διαβάλλει τους διεβλημένους και να διαπλακεί με τα διαπλεκόμενα.

Ποια ήταν η ιδέα από πίσω;
Όχι πρόστυχες λέξεις.

Τι σας εμπνέει για τα κείμενα;
Πας στον Ευαγγελισμό και σκάει από πίσω η κ. Πηνελόπη με τον τένοντα «Εγώ δεν πίνω, δεν καπνίζω». Πας στο λεωφορείο και σου σκάει η κυρία που μιλάει στο τηλέφωνο «Έχω δικαίωμα να μιλήσω στο τηλέφωνο!» Μετά στις δημόσιες υπηρεσίες, στα νοσοκομεία, στις εφορίες, όλα αυτά. Ε, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα μπαλκόνια των διπλανών πολυκατοικιών. Και οι ήχοι από τα μπαλκόνια.

ξωφυλλα

Αν δεν ήταν φανζίν τι θα ήταν;
Ένα στραγάλι.

Σε ποιον απευθύνεται;
Σε παιδιά και κορίτσια.

Είναι γυναικείο ή αντρικό φανζίν;
Οι άντρες την ποθούν και οι γυναίκες θέλουν να της μοιάσουν.

Αν ήταν άντρας, τι όνομα θα είχε;
Βρούτος.

m__cal0822-nna_31b

Υπάρχουν πολλές Αγλαΐες ανάμεσά μας;
Όχι ακόμη αλλά θα γίνουν [σατανικά γέλια]

Που συχνάζει στην Αθήνα;
Πάμε εκεί που έχει πατσά, συκωτάκια και μπίρες. Στην λαϊκή και στου Προφήτη Ηλία.

Τι την ενοχλεί τριγύρω της;
Οι αλλεργίες.

Τι της αρέσει;
Η κορτιζόνη!

Τι ανταπόκριση είχε;
Μας ύψωσαν δύο αγάλματα, ένα σε μια πλατεία για να μας χέζουν τα περιστέρια και ένα σε υπόστεγο! Η κύρια πηγή ανταπόκρισης ήταν το AGFC–AglaianGolden Boys Fan Club το οποίο είναι αγόρια έτοιμα για όλα, γυμνά με ένα τατού Αγλαΐονς στον ποπό.

ξωφυλλα4 m__cal0822-nna_31a

https://www.facebook.com/aglaeaperiodiko

http://aglaeaperiodiko.tumblr.com/