Ο Ανδρέας γνώρισε την Ιωάννα σε μπαρ και παντρεύτηκαν με παπά και με κουμπάρους.

 

Ποιοι είστε;
Είμαστε η Ιωάννα και ο Ανδρέας (aka Cruel Anagrams). Γνωριστήκαμε κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε μπαρ, το οποίο λίγο μετά τη γνωριμία μας αυτοκαταστράφηκε. Είμαστε περήφανοι γονείς δύο γατιών και κάτοικοι Εξαρχείων. Παραμένουμε αμετανόητα party animals. Πρόσφατα παντρευτήκαμε με παπά και με κουμπάρους και το γιορτάσαμε δεόντως με όλους τους αγαπημένους μας.

Τι σκέφτηκες την πρώτη φορά που τον/την είδες;
Ιωάννα: Την πρώτη φορά που τον είδα δεν θυμάμαι τι σκέφτηκα, ήμουν μάλλον πολύ μεθυσμένη. Την δεύτερη φορά που τον είδα σκέφτηκα κάτι του τύπου «Ηere comes trouble». Όταν πρωτογνωριστήκαμε με τον Ανδρέα, κανείς από τους δυο μας δεν ήταν σε φάση «Θέλω σχέση», μάλλον ήμασταν και οι δύο αμετανόητα εργένηδες. Μετά τη πρώτη φορά που γνωριστήκαμε εγώ απέφευγα να πηγαίνω στο αγαπημένο μου μέρος για να μην τον ξαναδώ. Έτυχε όμως και ξαναβρεθήκαμε και μετά αρχίσαμε να συναντιόμαστε περιστασιακά, πάντα βραδινές ώρες. Σε κάποια φάση εγώ έφυγα για διακοπές στη Σέριφο και εκεί κατάλαβα το πόσο μου λείπει και ότι εδώ υπάρχει κάτι παραπάνω. Ε, από ‘κεί και μετά αρχίσαμε να κοιμόμαστε κάθε βράδυ ο ένας στο σπίτι του άλλου, μέχρι που πέντε μήνες μετά ο Ανδρέας μου πρότεινε να συγκατοικήσουμε και μετά από αρκετή σκέψη βρέθηκα με τα μπογαλάκια μου στο σπίτι του και λίγο μετά στο πρώτο δικό μας σπίτι.
Ανδρέας: Τι ‘ν’ τούτο;

love city-Ioanna Antreas-05 love city-Ioanna Antreas-04

Τι σου αρέσει πιο πολύ σε αυτόν/αυτήν;
Ιωάννα: Η ευγένειά του απέναντι στους ανθρώπους, η θεώρηση του για τον κόσμο και την ανθρωπότητα, η πολιτική του ταυτότητα, η διάθεσή του να αγωνίζεται για τα ιδανικά του, ο σεβασμός που δείχνει στα δικαιώματα των άλλων, η μουσική που φτιάχνει, ο ρομαντισμός του που τον διατηρεί παρά τις αντιξοότητες. Και το ότι είναι απίστευτα sexy, τα μαλλιά του, το πίσω μέρος του λαιμού του, τα μάτια του.
Ανδρέας: Οι ελίτσες στο πρόσωπό της, η φεμινιστική της άποψη και η συνεχής δίψα της για χαρά, ζωή και χαμόγελο.

Από τoν χαρακτήρα του/της τι ξεχωρίζεις;
Ιωάννα: Το πώς διατηρεί την ψυχραιμία του όταν έρχονται τα ζόρικα και με βοηθάει και εμένα να ανταπεξέλθω, ενώ στα απλά πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.
Ανδρέας: Το γεγονός ότι όταν αντιληφθεί ότι βαλτώνει, κάνει κάθε προσπάθεια να ξεφύγει από αυτό και το πετυχαίνει.

love city-Ioanna Antreas-03 love city-Ioanna Antreas-02

Ποιο είναι το πιο δυνατό του/της χαρακτηριστικό;
Ιωάννα: Η κοινωνικότητά του και το πόσο εύκολο του είναι να κάνει connect με άγνωστους ανθρώπους.
Ανδρέας: Ο δυναμισμός της και το εντυπωσιακό της παρουσιαστικό.

Τι εκτιμάς πιο πολύ σε αυτόν/αυτή;
Ιωάννα: Την κοινωνική, πολιτική και φυσική του αισθητική.
Ανδρέας: Το ότι τα έχει καλά με τον εαυτό της, τα έχει βρει με την πάρτη της και δίνει αστείρευτη ενέργεια στους γύρω της. Και ότι με αντέχει.

Και τι σε εκνευρίζει σε αυτόν/αυτή;
Ιωάννα: Η ζήλια του και το ότι πολλές φορές πεισμώνει και κλείνεται στον εαυτό του. Η αναβλητικότητά του επίσης που τον κρατάει πίσω σε διάφορα πράγματα. Α, και η ικανότητά του να κάνει άνω-κάτω ένα πλήρως τακτοποιημένο σπίτι σε 15 λεπτά και μετά να μου την πει γιατί έχω αφήσει μια τσάντα μου στον διάδρομο.
Ανδρέας: Οι υπερβολές της, ο τρόπος που χειρίζεται τους καβγάδες μας, η αναποφασιστικότητα που έχει όταν πρέπει να διαλέξουμε κάτι (αν και αυτό έχει και την πλάκα του).

love city-Ioanna Antreas-06 love city-Ioanna Antreas-07 love city-Ioanna Antreas-08

Ποιο είναι το πιο ωραίο/τρελό πράγμα που σου έχει κάνει;
Ιωάννα: Έχει γυρίσει πίσω για να με προστατεύσει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή βάζοντας την σωματική του ακεραιότητα σε κίνδυνο. Κάτι τρελό που έχουμε κάνει και οι δύο μαζί είναι να πάμε στο Μιλάνο για μια μέρα για μια συναυλία του Μac DeMarco. Μέσα στο συναυλιακό χώρο, τσουπ, μου βγάζει ο Ανδρέας το δαχτυλίδι και σκάει η πρόταση γάμου!
Ανδρέας: Μιλάμε στο τηλέφωνο ενώ βρίσκεται στην Ικαρία διακοπές, εγώ στον δρόμο προς το σπίτι άκεφος να τη σκέφτομαι και να μου λείπει, και με περιμένει στην είσοδο της πολυκατοικίας με τη βαλίτσα ανά χείρας και ένα σκανταλιάρικο χαμόγελο.

Η καθημερινότητά σας πώς κυλάει; 
Ιωάννα: Με τα δύο μας γατιά πάντα! Έπειτα με πολλή μουσική που ακούμε και παίζουμε, με βόλτες στη γειτονιά μας τα Εξάρχεια, με άραγμα με μπύρες στο μπαλκόνι τώρα το καλοκαίρι, με πολλές συζητήσεις για τα πάντα από μουσική μέχρι πολιτική.
Ανδρέας: Μετά τη δουλειά βόλτες στη γειτονιά, κουβέντα, tv series, συναυλίες, πρόβες, συναντήσεις με τους αγαπημένους μας φίλους.

Ποιoς είναι πιο ζηλιάρης;
Ιωάννα: Ο Ανδρέας εξωτερικεύει τη ζήλια πιο πολύ και του βγαίνει πιο έντονα. Κι εγώ θα ζηλέψω, το διαχειρίζομαι αλλιώς όμως.
Ανδρέας: Εγώ.

love city-Ioanna Antreas-10 love city-Ioanna Antreas-11 love city-Ioanna Antreas-12 love city-Ioanna Antreas-13 love city-Ioanna Antreas-14 love city-Ioanna Antreas-15 love city-Ioanna Antreas-16

Και τι κάνεις για αυτό;
Ανδρέας: Όταν προκύπτει ένα θέμα ζήλιας σε πρώτη φάση τσακωνόμαστε φυσικά! Σε δεύτερο χρόνο προσπαθούμε να το συζητήσουμε, να εξηγήσουμε ο ένας στον άλλο πώς νιώθουμε και να λύσουμε το πρόβλημα με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Για τι πράγμα μαλώνετε πιο συχνά; 
Ιωάννα: Για τη μπάντα στις πρόβες. Ειδικά πριν από live γίνεται κόλαση μεταξύ μας. Νομίζω όμως ότι φταίει περισσότερο το άγχος, παρά οι αισθητικές μας διαφωνίες. Έπειτα για μικροζήλιες στην καθημερινότητά μας.
Ανδρέας: περισσότερο στις πρόβες, εγωισμοί  και κάποιες άσχημες αναμνήσεις που επανέρχονται όταν τσακωνόμαστε.

Τι δεν θα του/της συγχωρούσες ποτέ;
Ιωάννα: Το να προδώσει τα ιδανικά του.
Ανδρέας: Το να μου πει ψέματα.

Και ποια θυσία θα έκανες για αυτόν;
Ιωάννα:  Έχουμε ήδη βάλει τηλεόραση στο σπίτι.
Ανδρέας: Έχω κάνει ήδη πολλές.

Τι σημαίνει έρωτας για σένα;
Ιωάννα: Έρωτας είναι η φυσική ανάγκη για το σώμα του άλλου.
Ανδρέας: Η έλξη, το πάθος και η επιθυμία να είσαι συνέχεια με τον άλλον.

Και πόσο διαφορετικό πράγμα είναι η αγάπη;
Ιωάννα: Αγάπη είναι η φυσική ανάγκη για το σώμα και το πνεύμα του άλλου.
Ανδρέας: Οι θυσίες που είπαμε παραπάνω.

love city-Ioanna Antreas-17 love city-Ioanna Antreas-18 love city-Ioanna Antreas-19

Ποιο είναι το πιο σέξι πράγμα πάνω του/της; 
Ιωάννα: Τα πάντα πάνω στον Ανδρέα τα βρίσκω σέξι. Από το στόμα του μέχρι τα δάχτυλα των χεριών του, τη ματιά του και τον τρόπο που κινείται στο χώρο, το σώμα του και το μυαλό του. Το πιο sexy είναι ο τρόπος που κάνει σεξ.
Ανδρέας: Τα πάντα!

Η κατάσταση γύρω σας επηρεάζει τη σχέση σας; 
Ιωάννα: Ποτέ. Ξέρουμε να βάζουμε όρια ανάμεσα στο έξω και στο μέσα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι συνθήκες που επικρατούν γύρω μας δεν αποτελούν και για εμάς αφορμή όχι μόνο για συζητήσεις άλλα και για δράσεις, μας εξελίσσουν σαν ατομικές προσωπικότητες και σαν ζευγάρι και μας δίνουν υλικό για δημιουργία. Βοηθάει  πολύ σε αυτό και το γεγονός ότι έχουμε το συγκρότημα.
Ανδρέας: Ε ναι, δεν ζούμε σε άλλον πλανήτη, ούτε προσποιούμαστε, αλλά δεν γκρινιάζουμε κιόλας, προσπαθούμε στη καθημερινότητά μας να κάνουμε πράξη τα ιδανικά μας.

Πόσο ερωτική πόλη είναι η Αθήνα;
Ιωάννα: Για ‘μένα, η Αθήνα με τη βρωμιά της, τις αντιφάσεις της και την αλήθεια της είναι καύλα.
Ανδρέας: Είναι πρόστυχη, s/m, μια ατελείωτη πορνοταινία.

Τι κάνει μια πόλη ερωτική;
Ιωάννα: Ο ερωτισμός είναι στο μυαλό του κάθε ανθρώπου. Αν ένας άνθρωπος έχει ερωτισμό, όπου και να πάει θα ανακαλύψει ερωτικά στοιχεία. Προσωπικά, βρίσκω πιο ερωτικές τις πόλεις που κρύβουν μυστικισμό και κοινωνικό αναβρασμό.
Ανδρέας: Η ατμόσφαιρα που αποπνέει, οι άνθρωποί της, ο παλμός και η «καταγωγή» της.

love city-Ioanna Antreas-21 love city-Ioanna Antreas-22

Ποιο είναι το πιο όμορφο πράγμα που έχετε κάνει ο ένας για τον άλλο;
Ιωάννα: Το κάνουμε κάθε μέρα με το να βάζουμε πίσω ο καθένας τους εγωισμούς μας και να προχωράμε μαζί χέρι-χέρι.
Ανδρέας: Οι εκπλήξεις που μου κάνει γίνονται όλο και καλύτερες. Καθώς περνούν τα χρόνια η σχέση μας γίνεται όλο και πιο όμορφη.

Θα συγχωρούσες την απιστία;
Ιωάννα: Πιστεύω ότι η απιστία μπορεί να συμβεί σε μια σχέση, άρα ναι, θα τη συγχωρούσα. Αυτό που δεν συγχωρώ είναι η έλλειψη σεβασμού στην προσωπικότητα του άλλου.
Ανδρέας: Μία φορά και τελευταία.

Τι ρόλο παίζει το σεξ σε μία σχέση;
Ιωάννα: Για ‘μένα τον μεγαλύτερο, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον.
Ανδρέας: Η έλλειψη του σεξ σηματοδοτεί χωρισμό.

Τι σας αρέσει να κάνετε πολύ μαζί;
Ιωάννα: Σεξ, μουσική, βόλτες, συζητήσεις.
Ανδρέας: Σεξ, βόλτες, φαγητό.

love city-Ioanna Antreas-23