O Gabriel Georgiou είναι Έλληνας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία. Εκπαιδεύτηκε και ξεκίνησε την καριέρα του ως κομμωτής στο Tony&Guy στο Λονδίνο και μεταπήδησε σχετικά γρήγορα στη βιομηχανία της μόδας. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ακολουθώντας  τα λαμπερά φώτα του Hollywood, εγκαθίσταται στο L.Α. Καλλιτεχνικοί διευθυντές και παραγωγοί παρατήρησαν το ταλέντο του Γεωργίου και, σύντομα, οι Drew Barrymore, Jessica Alba, Jessica Biel, Cate Blanchett, Chloe Sevigny, Robert Downey Jr., Keanu Reeves, Joaquin Pjoenix και άλλοι πολλοί εμπιστεύονταν τα μαλλιά τους στα χέρια του Γκάμπριελ, ενώ στον χώρο της μόδας συνεργάστηκε με τους Herb Rits, David Lachapelle, David Bailey, Mark Salinger, Tony Duran, Marino Parissoto και πολλούς ακόμα. Κατά καιρούς έχει επιμεληθεί φωτογραφήσεις σε περιοδικά όπως τα Vanity Fair, I.D, Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, Marie Claire, Arena, Esquire, GQ και άλλα. Το βιογραφικός του είναι εντυπωσιακό, και κατάφερε να γίνει ένας περιζήτητος κομμωτής στο Hollywood. Όπως χαρακτηριστικά λεγόταν, τα χέρια του ήταν «μαγικά».

photo copy 11

Στο αποκορύφωμα της καριέρας του, γεμάτος από δόξα και χρήμα, ο Γκάμπριελ αποφάσισε να κοιτάξει μέσα του. Ο λαμπερός κόσμος του Χόλιγουντ, τα λεφτά, τα ναρκωτικά και ο γρήγορος τρόπος ζωής δεν ήταν αυτό που ήθελε ο «επίμονος» Έλληνας. «Ήταν όλα επιπολαιότητα», λέει. Έψαχνα τη φήμη, τα υλικά αγαθά, τον πλούτο. Ήμουν χωμένος με τα μούτρα μέσα σε όλα αυτά. Ήταν μια ψυχαγωγία για μένα τα ναρκωτικά, αλλά ήταν επίσης και ένας τρόπος για να κρατιέμαι σε εγρήγορση, έτσι ώστε να μπορώ να ασχολούμαι με όλα εκείνα που τότε νόμιζα σημαντικά». Τα πανάκριβα ρούχα και αυτοκίνητα δεν έφεραν στον Γκάμπριελ την ευτυχία. Απεναντίας, κόντεψαν να τον σκοτώσουν. Ήταν κάπου στις  Βρετανικές Παρθένες Νήσους , σε ένα ακόμα fashion show, όταν είχε μια πολύ παράξενη εμπειρία. Οι έντονες καταχρήσεις τον έριξαν στο κρεβάτι για μερικές μέρες, αισθανόταν πολύ άρρωστος και ένοιωθε ότι έφτασε η στιγμή να εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο. Μια νύχτα, μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, έζησε μια πολύ δυνατή εμπειρία που θα τον ακολουθεί για πάντα στην ζωή του. «Ήταν μια πολύ δυνατή φωνή από διαφορετική διάσταση, δεν ξέρω πώς να την αποκαλέσω. Ήταν μια παρά πολύ δυνατή φωνή που μου είπε: «Έχουμε έρθει να σας πάρουμε, έχετε χάσει το δρόμο σας». «Δώστε μου άλλη μια ευκαιρία, σας παρακαλώ, θέλω να μου δώσετε άλλη μια ευκαιρία», φώναζα και έκλαιγα.

Μετά από αυτό τίποτα δεν ήταν ίδιο για τον Γκάμπριελ. Όταν γύρισε πίσω στο L.A. κατάλαβε την ματαιότητα του υλισμού και πούλησε η χάρισε όλα του τα υπάρχοντα, παράτησε τα πάντα και γύρισε στο σπίτι της οικογενείας του, στο Brisbane της Αυστραλίας. Ήταν εξαντλημένος και ανασφαλής από αυτά που είχε δει και είχε κάνει όλα αυτά τα χρόνια.  Μέσω ενός γνωστού, ο Γκαμπριελ ήρθε σε επαφή με τις ασκήσεις διαλογισμού που λέγονται Φάλουν Ντάφα και ουσιαστικά άλλαξε ολόκληρη την ζωή του. Μέσω του διαλογισμού και των ασκήσεων σταδιακά παράτησε βλαβερές συνήθειες χρόνων, όπως το τσιγάρο, βελτίωσε την υγεία του και τα προβλήματα σκολίωσης που αντιμετώπιζε έπαψαν να τον απασχολούν, η ψυχική του υγεία ήταν πολύ καλή, ενώ και η αυτοπεποίθησή του και η όρεξή του για να ζήσει  ήταν δυνατότερη από ποτέ. Μάλλον ήταν έτοιμος να ξαναγυρίσει από εκεί που σταμάτησε και να δει τα πράγματα ξανά από άλλη οπτική γωνία.

Αυτή την εποχή ο Γκάμπριελ είναι ξανά ο κομμωτής των σταρ και μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Ευρώπη, την Αθήνα όπου είναι το σπίτι του και την Βομβάη της Ινδίας, όπου απασχολείται σαν κομμωτής στην καρδιά της βιομηχανίας ταινιών του Bollywood.

Katrina copy 2

Πού σε βρίσκω ακριβώς αυτή την στιγμή και με τι ασχολείσαι;
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Βομβάη, στο Bollywood, κάνοντας διαφημιστικά, μόδα, και στη μέση των γυρισμάτων μιας ταινίας που λέγεται «Bombay Velvet», χτενίζοντας την πρωταγωνίστρια, την Anushka Sharma. Επίσης, ασχολούμαι με τη συγγραφή δύο βιβλίων, ένα με θέμα το Bollywood και το άλλο με φιλανθρωπικό στόχο ανθρωπίνων δικαιωμάτων –για να εκθέσω τη δίωξη ενάντια στους ασκούμενους του Φάλουν Ντάφα (Φάλουν Γκονγκ) που γίνεται στη σημερινή Κίνα και για να δείξω την ομορφιά του αρχαίου Κινεζικού πολιτισμού που είχε άμεση σχέση με τα θεία. Η τέχνη είναι ένα σημαντικό μέσο που μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να ευρύνει τον νου.   

Πώς είναι η ζωή στην Βομβάη;
Η ζωή στη Βομβάη είναι δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα και ενδιαφέρουσα. Είναι μια άλλη διάσταση, άλλος πλανήτης κυριολεκτικά! Η δυσκολία είναι στο να συνηθίσεις την ηχορύπανση, την φτώχεια και την βρωμιά. Κατά τ’ άλλα, έχει τα πάντα, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου και είναι το Μανχάταν και το Χόλιγουντ τις Ινδίας.

Σε σχέση με τη ζωή στην Αθήνα;
Οι διαφορές είναι μεγάλες! Η Βομβάη είναι σαν μια τρελή, χαοτική και βρόμικη Νέα Υόρκη. Ο πληθυσμός τεράστιος, μια πόλη των 20,5 εκατομμυρίων. Αυτό και μόνο φτάνει.

Οι αλλαγές πορείας στη ζωή σου πιστεύεις ότι ήταν κάτι τυχαίο ή προδιαγεγραμμένο;
Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και ότι όλα είναι προκαθορισμένα. Νιώθω σαν να έχω ζήσει δέκα ζωές σε μία! Τα κεφάλαια πολλά και οι εμπειρίες αμέτρητες! Μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Χωρίς απώλεια δεν υπάρχει κανένα κέρδος. Όλα έχουν τον σκοπό τους. Την μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων δύσκολα την βλέπουμε, εκεί δοκιμάζεται και η πίστη μας γενικά.

Από όλους αυτούς τους σταρ που έχεις χτενίζει στο παρελθόν ποιος είχε τις πιο τρελές απαιτήσεις;
Η Sheryl Crow.

Με ποιον από τους σταρ που συνεργάστηκες στο παρελθόν θα μπορούσες να κάνεις παρέα στην πραγματική ζωή;
Με την Jessica Alba και την Carrie-Anne Moss. Και οι δυο όμορφες, όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά.

photo copy 9

Ποιο είναι το πιο παράλογο πράγμα που σου ζήτησαν στη δουλειά σου;
Να κάνω κάτι και να σταματήσει ο δυνατός αέρας, για να μην φυσάει τα μαλλιά στο πρόσωπο του μοντέλου και ταυτόχρονα τα μαλλιά να είναι κάτω πλούσια και ανοιχτά με τεράστιους όγκους, ενώ ισορροπούσε στην μια γωνία ενός μπαλκονιού-πισίνα στον τεσσαρακοστό-τέταρτο όροφο ενός ουρανοξύστη.

Τι σε έκανε πραγματικά να αλλάξεις τον τρόπο που ζούσες στο Χόλιγουντ;
Η ζωή μου στο Hollywood ήταν αυτό ακριβώς, ένα Χολλιγουντιανό δράμα! Η δουλειά πάρα πολλή, η ζωή μου σχεδόν όλη μέσα σε αεροπλάνα, πολλά ταξίδια, πολλές ώρες εργασίας, πολλή ψευτιά, υλισμός, φήμη και τα πάντα επιφανειακά. Αυτό που ονειρευόμουν από μικρός να πετύχω το είχα πετύχει, αλλά δεν ήταν έτσι όπως το φανταζόμουν. Κατέληξα να κάνω πολλά ναρκωτικά, στην αρχή για καλοπέραση, να ξεφεύγω λίγο από αυτό που ζούσα και αργότερα έφτασα στον απόλυτο εθισμό, δεν μπορούσα να λειτουργήσω αλλιώς. Είχα ξεφύγει. Ένιωθα την ψυχή μου να μαραζώνει. Μια εμπειρία μου στα πρόθυρα θανάτου σε μια δουλειά στους παρθένους νήσους την οποία δεν θέλω να περιγράψω, με έκανε να ξυπνήσω πάλι, να πιστέψω στα ανώτερα και να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου, να αλλάξω τα πάντα.

Τι μπορείς να πεις σε κάποιον που ξεκινάει  να μπει στο σταρ σύστεμ, τι  πρέπει να προσέξει για να μην τυφλωθεί από την φώτα της εφήμερης λάμψης;
Να προσέξει την μόλυνση της φήμης και των χρημάτων, την μόλυνση του Εγώ και την επιπολαιότητα που φέρει όλος αυτός ο χώρος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλοί άνθρωποι, υπάρχουν, αλλά γενικά εύκολα μπορεί να ξεφύγει κάποιος και να εγλωβιστεί στην ψευδαίσθηση του χώρου αυτού. Από την άλλη, η τέχνη είναι υπέροχη, και η ομορφιά και η δημιουργικότητα είναι σημαντικές στη ζωή και στην ύπαρξη των ανθρώπων.

Στο παρελθόν είχες θρησκευτικές ανησυχίες που σε έφεραν σε μοναστήρια του Αγίου Όρους. Ποια ήταν η εμπειρία σου με την επαφή σου με αυτούς τους πνευματικούς ανθρώπους;
Η εμπειρία μου ήταν όμορφη. Συζήτησα με μοναχούς και ιδιαίτερα με έναν ιερομόναχο από τον οποίο έμαθα πολλά και για την μοναστική ορθόδοξη χριστιανική καλλιέργεια, αλλά και για τους ερημίτες που ζουν εκεί στα βουνά. Κατανόησα όμως ότι δεν ήταν το μονοπάτι που έψαχνα, διότι όχι μόνο δεν μου λύθηκαν πολλές απορίες, αλλά επίσης ένιωθα ότι ήταν ελλιπές και περιορισμένο από άποψη στόχου, αναβάθμισης, τεχνικών μεθόδων, ολοκλήρωσης και φώτισης και άλλα πολλά. Δεν με γέμισε και έπρεπε να συνεχίσω να ψάχνομαι.

Τι διαφορετικό βρήκες στην άσκηση διαλογισμού του Φάλουν Ντάφα; Και πώς σου άλλαξε τη ζωή;
Πρώτον είναι ένα πανάρχαιο και γνήσιο μονοπάτι και του νου και του σώματος. Δεύτερον, η γνώση και η αλήθεια είναι δωρεάν, δεν πληρώνονται αυτά. Τρίτον, όταν συμμορφωθείς με τις συμπαντικές αρχές του Φάλουν Ντάφα στην καθημερινή ζωή, δηλαδή βάζοντάς τα σε πράξη και κάνοντας τις ασκήσεις, τα βιώματα και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εκπληκτικά. Δεν έλεγαν οι αρχαίοι «Νους υγιής, εν σώματι υγιεί»; Κάτι ήξεραν! Αυτά πάνε χέρι-χέρι, έτσι με την συνεχή αναβάθμιση του εσωτερικού εαυτού, αναβαθμίζονται και τα ενεργειακά επίπεδα και όλα αλλάζουν από την άποψη υγείας, συνειδητότητας, θετικότητας, ευγένειας, καλοσύνης κτλ, και στο πραγματικά να παίρνουμε τις δυσκολίες στη ζωή μας ελαφρά, κατανοώντας τες σε βαθύτερο επίπεδο. Έτσι η ζωή και τα πάντα έχουν νόημα και αξία και χωρίς άγχος γνωρίζω ότι τα πάντα είναι καλά και ακολουθώ την ροή των πραγμάτων με θετικότητα και νιώθοντας πραγματική ελευθερία.

photo copy 5

Γιατί είναι τόσο εχθρικό το κινέζικο καθεστώς με το Φάλουν Ντάφα;
Με πάρα πολύ απλά λόγια, οτιδήποτε δεν συμμορφώνεται με την Κινεζική Κομμουνιστική ιδεολογία θεωρείται εχθρός και οι πνευματικές αρχές του Φάλουν Ντάφα (Αλήθεια-Καλοσύνη-Ανεκτικότητα)  είναι αντίθετες από αυτές του καθεστώτος.

Γιατί το Bolywood θεωρείται το καινούργιο ελ Ντοράντο στον χώρο του θεάματος;
Διότι είναι μια μεγάλη ανερχόμενη αγορά. Ο δεύτερος μεγαλύτερος πληθυσμός του κόσμου. Οι παραγωγές είναι πάρα πολλές. Επίσης, απευθύνεται όχι μόνο στους Ινδούς του εξωτερικού και στους σινεφίλ του Bollywood στη δύση, αλλά και σε μεγάλο μέρος της Ασίας και Μέσης Ανατολής. Για παράδειγμα, όταν εμφανίστηκε ο Leonardo Di Caprio στο Μαροκινό Φιλμ Φεστιβάλ, στην κεντρική πλατεία μαζεύτηκαν 15.000 άτομα να τον δουν. Όταν όμως εμφανίστηκε ο Shahrukh Khan μαζεύτηκαν 65.000 άτομα. Αυτό κάτι λέει.

Υπάρχουν τόσο ακριβές παραγωγές όσο ακούμε;
Ναι, υπάρχουν! Γυρίσματα γίνονται σε πολλά μέρη του κόσμου. Επίσης, δεν μιλάμε μόνο για τις ταινίες του Bollywood στην Ινδική γλώσσα, αλλά και για άλλες πολλές μεγάλες παραγωγές στη Νότια Ινδία σε άλλη γλώσσα και επίσης σε άλλες περιοχές της Ινδίας σε άλλες γλώσσες.

Πες μου τρία μέρη που θα πήγαινες έναν ξένο φίλο σου στην Αθήνα.
Είναι πολλά, δεν είναι μόνο τρία! Εννοείται Πλάκα και Ακρόπολη. Δεύτερον, κάποιο νησί, όποιο και να είναι αυτό! Είναι όλα υπέροχα και το καθένα έχει την ομορφιά και τα χαρακτηριστικά του. Τρίτον, στο Ηραίον της Περαχώρας για βουτιές από τα ψηλά βράχια και μπανάκι. Μετά, τα υπόλοιπα τα γνωστά, καλό φαγητό, ήλιος, φιλοξενία.

photo copy copy

Κείμενο: Kapetank