Η τραγουδίστρια των Penny & The Swingin’ Cats, Πέννυ Μπαλτατζή, φημίζεται για τη ρετρό αισθητική και τη νοσταλγική της διάθεση. Μετά από την επίσκεψή μας όμως στο σπίτι της για apple crumble και τσάι, διαπιστώσαμε ότι εκτός από τη μουσική, η Πέννυ έχει ταλέντο και στη μαγειρική.

Την ιδέα για το όνομα του συγκροτήματος, το οποίο μετράει σχεδόν πέντε χρόνια στη μουσική σκηνή, έριξε στο τραπέζι ο πρώτος ντράμερ. Μας φώναζε γάτους και μία μέρα βιαζόμουν κι έπρεπε να στείλω ένα Δελτίο Τύπου κι έτσι σκέφτηκα το The Swingin’ Cats. Μου λένε βάλε και το Penny να είναι πιο πιασάρικο. ‘Έτσι κι έγινε.

 

1 2 3 5 6 7 8
Η Πέννυ έχει να θυμάται μόνο ωραίες μυρωδιές και εικόνες από τις κουζίνες της παιδικής της ηλικίας. Και παρόλο που η μαμά της δεν την άφηνε να μαγειρεύει, εκείνη δεν έχανε την ευκαιρία να πειραματίζεται στα σπίτια των γιαγιάδων της.
Έχω καλές αναμνήσεις από την κουζίνα. Η όσφρηση είναι μία έντονη αίσθηση, έτσι τις μυρωδιές από όσα σε έχουν συγκλονίσει τις θυμάσαι μια ζωή. Θέλω το σπίτι μου να μυρίζει όμορφα, όπως της γιαγιάς. Πάντα το σπίτι της γιαγιάς είχε άλλη μυρωδιά, από τα υπέροχα κέικ, τα τηγανιτά κολοκυθάκια, τα μπιφτέκια στον ατμό…

10 12 14 15 17 20 21

Ο maintanos.com κάνει guest editing για ένα Σαββατοκύριακο στο site ΓΚΡΕΚΑ. Η συνταγή του apple crumble και περισσότερο υλικό εδώ.