Ένα μουσικό group που εξελίχθηκε σε έναν πετυχημένο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό με μεγάλο νεανικό κοινό. Αυτή είναι η ιστορία του The New Generation. Τα παιδιά πίσω από αυτόν η Χαρούλα, η Άννα-Μαρία, η Βασιλεία, ο Τάσος, η Φαία είναι από τους πιο φρέσκους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Πολύ αγάπη για αυτό που κάνουν, μεράκι, μα πάνω απ’ όλα πίστη σε ένα εγχείρημα που θα έκανε άλλους να απογοητευτούν αμέσως. Ξεκίνησαν από ένα υπόγειο στη Δάφνη για να μετακομίσουν σε έναν υπερσύγχρονο αυτοχρηματοδοτούμενο χώρο που ακόμα και επαγγελματικοί σταθμοί θα ζήλευαν. Υπολογιστές, μικρόφωνα, tablet, ηχομονώσεις. Αυτή η διακριτή γραμμή ερασιτέχνη – επαγγελματία που αν καταφέρεις να είσαι το πρώτο φορώντας τη στολή του δεύτερου περνάς καλά. Συνάντησα τα παιδιά και μου μίλησαν. Όλοι μαζί, γιατί απλά έτσι το αισθάνονται.

DSC_6875

«Ο σταθμός ξεκίνησε κάπως μαγικά πριν από 5 χρόνια. Αρχικά δημιουργήσαμε το συγκρότημά μας, τους Ελ Q, μιας και είμαστε όλοι μουσικοί. Το ένα έφερε το άλλο με μια φυσική εξέλιξη. Η μεγάλη μας αγάπη για την μουσική, την επικοινωνία, το ραδιόφωνο αλλά και το σκεπτικό που έχουμε όλοι να μοιραζόμαστε πράγματα με τον κόσμο, μας έκανε να θελήσουμε να προσφέρουμε κάτι χαρούμενο και πρωτοποριακό. Όμως η αλήθεια είναι ότι η πατρότητα της ιδέας δεν ανήκει σε κανέναν γιατί λειτουργούμε και οι 5 σαν ομάδα.

Η αρχή ναι ήταν πολύ δύσκολη. Ξεκινήσαμε με ένα laptop και μία μικρή κονσολίτσα σε ένα υπόγειο στην Δάφνη σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Έπειτα και σε καθημερινή βάση με σκληρή δουλειά εξελιχθήκαμε και πλέον είμαστε σε χώρο με εξελιγμένες τεχνολογικές εγκαταστάσεις. Για να δημιουργήσουμε τον σταθμό εργαστήκαμε πολλές ώρες, βάλαμε πολύ κέφι, μεράκι και δώσαμε όλη μας την ψυχή και την ενέργεια σε αυτό, γιατί εν τέλει κάναμε αυτό που αγαπάμε. Σήμερα που το σκεφτόμαστε ο ngradio ήταν λες και υπήρχε από πάντα, λες και υπήρχαν από την αρχή οι χιλιάδες ακροατές που έχουμε σήμερα. Όταν κάτι «προϋπάρχει» στο νου και την καρδιά σου η πραγματικότητα ακολουθεί.

Είμαστε και οι 5 fan του “Star Trek”, οπότε το όνομα σαν ιδέα προέκυψε από την 2η season του, “Star Trek – The Next Generation”. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο κάτι διαφορετικό, το συνδυάσαμε και βγάλαμε την «Νέα Γενιά του ραδιοφώνου». Ξέρεις, θέλαμε μουσικά και ψυχαγωγικά να είμαστε πρωτοπόροι και να κάνουμε όσο αυτό είναι εφικτό πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει. Οραματιστήκαμε ένα ραδιόφωνο με ελεύθερα μικρόφωνα, συναισθήματα, μουσική και χαρά που πλέον φαίνεται ότι κατεβαίνει και αγγίζει τον κόσμο.

DSC_6916

Μετά από 5 χρόνια σκληρής εργασίας και χωρίς υπερβολή με πάνω από 14 ώρες δουλειάς την ημέρα μπορούμε σήμερα και βγάζουμε τα έξοδα του σταθμού και τα δικά μας. Ο σταθμός είναι μέσα στις σοβαρές προσπάθειες στο web. Σαφώς υπάρχουν και άλλοι, θέλουμε να πιστεύουμε όμως ότι εμείς λειτουργούμε σαν σταθμός των fm όσων αφορά τον επαγγελματισμό, το πρόγραμμα και την ποιότητα, με το πλεονέκτημα να έχουμε ακροατές από όλη την γη, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται και πληθαίνουν. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό και ευγνώμονες για όσους στηρίζουν την προσπάθειά μας.

Βασικός στόχος ήταν είναι και ελπίζουνε να συνεχίσει να είναι η ελεύθερη μουσική, το ελεύθερο ραδιόφωνο, οι ελεύθερες φωνές. Έτσι, παίζουμε από 80’s, rock-pop-ξένα τραγούδια μέχρι ελληνικά pop-rock και έντεχνα, όπως ακριβώς κάνουμε και ως συγκρότημα. Ο κάθε παραγωγός είναι ελεύθερος να κινηθεί σε όποια μουσική διαδρομή προτιμά. Η ελευθερία είναι βασική μας αρχή.

Εμείς εκφραζόμαστε εκτάκτως. Μέσα από την εκπομπή μας «Έκτακτο Μουσικό Express» (που πήρε μεταγραφή και στον τον RealFm το 2012 ως «Οι Άγγελοι του Real») και απαρτίζεται από εμάς τους 5, τον Τάσο Περόγλου, την Βασιλεία Περόγλου, την Άννα Μαρία Νικολαΐδου, την Χαρούλα Νικολαΐδου και την Φαία Στάινερ. Δεν έχει συγκεκριμένη ώρα, ημέρα και μέρος – γι’ αυτό και «Έκτακτο»-, οπότε ο ακροατής πρέπει να είναι συντονισμένος στον σταθμό, στο facebook και στο twitter που θα γίνει η ανακοίνωση «Σε λίγο ξεκινάει το Έκτακτο Μουσικό Express». Αυτό το έκτακτο είναι για μας μια μαγεία.

Είμαστε ευτυχισμένοι και όχι απλά χαρούμενοι γιατί αυτό που αγαπάμε το κάναμε πραγματικότητα. Ευτυχισμένοι γιατί με χιλιάδες ακροατές έχουμε αποκτήσει μια σχέση οικογένειας. Είναι μοναδικό να συμβαίνει αυτό ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζονται καν. Είναι άπειρες οι στιγμές και πολλά αυτά τα ωραία και περίεργα που μας συμβαίνουν καθημερινά στον σταθμό, μέσα στις εκπομπές, στα κοινωνικά δίκτυα. Μέσα από τις εκπομπές έχουμε παντρέψει ζευγάρια, έχουν γίνει προτάσεις γάμου, έχουμε μάθει για πρώτη φορά το φύλο του παιδιού και το χει μάθει και από εμάς ο πατέρας, έχουν τυχαία ανταμωθεί φίλοι που έχουν να τα πούνε χρόνια, τα έχουν ξαναβρεί ζευγάρια… άπειρα σκηνικά. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι όλοι οι ακροατές μας έχουν γίνει μεταξύ τους μια διαδικτυακή παρέα και είναι κάτι που μας κάνει πάρα πολύ χαρούμενους.

DSC_6857 DSC_6853DSC_6788 DSC_6770 DSC_6756 DSC_6821 DSC_6948

Ένα από  τα μελλοντικά μας σχέδια είναι να πάμε στο Hollywood είναι (γέλια). Θέλουμε απλά να βελτιωνόμαστε όσο περισσότερο γίνεται και να κρατάμε συντροφιά σε ανθρώπους που είναι μόνοι τους. Προσπαθούμε να δημιουργούμε πρωτότυπες και διαφορετικές εκπομπές που θα αγαπήσει ο κόσμος, μα πάνω απ’ όλα μια τεράστια παρέα που παραμένει ελεύθερη και δυνατή».

Starwalkers New Generation

www.ngradio.gr

Facebook

Twitter

Instagram

Κείμενο: Κωστής Πιερίδης
Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag