Οι Baronettes είναι δημιουργοί μικρού μήκους ταινιών και μουσικών βίντεο. Τα web επεισόδια με τίτλο το όνομά τους που υπάρχουν στο YouTube είναι ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα από τη συναρπαστική ζωή της Βεατρίκης και της Σαβάννας Papadopoulos που είναι ένα ολόκληρο σύμπαν σε ένα μονοπλάνο που διαρκεί μόλις ενάμισι λεπτό. Οι Baronettes κάνουν κι άλλα πολλά δημιουργικά πράγματα με την εντελώς δικιά τους αισθητική…

DSC_0019

Τι είναι το shook yang kids;
Shook Yang είναι ένα σύνδρομο κατά το οποίο ο ασθενής έχει την ψευδαίσθηση ότι τα γεννητικά του όργανα ή οι θηλές του συρρικνώνονται και θα εξαφανιστούν. Εμείς αποφασίσαμε να δανειστούμε τον όρο για το όνομα της ομάδας μας.

Με τι ασχολείστε αυτόν τον καιρό;
Είμαστε filmmakers και ασχολούμαστε με τη σκηνοθεσία και την παραγωγή music videos και με δικά μας projects. Μόλις ολοκληρώσαμε το νέο music video του Evripidis and His Tragedies για το τραγούδι Pure At Heart. Παράλληλα ολοκληρώνουμε το post για τη μικρού μήκους ταινία Space Jesus σε παραγωγή Shook Yang Kids και γράφουμε τον τελευταίο κύκλο web επεισοδίων «Baronettes».

Ποιες είναι οι επιρροές σας/από που εμπνέεστε;
Πηγή έμπνευσης μπορεί να αποτελέσει οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας. Από το άμεσο περιβάλλον μας, τους φίλους μας, την καθημερινότητά μας μέχρι κάποιο post της Πάολας Ρεβενιώτη στο facebook, τις ταινίες του Kevin Smith, του Gaundry και του Walters και οτιδήποτε στο YouTube.

Πώς χρησιμοποιείτε το χιούμορ στη δουλειά σας;
Μάλλον με τον ίδιο τρόπο που το χρησιμοποιούμε και στη ζωή. Το χιούμορ, η τραγικότητα και οποιαδήποτε άλλη αισθητική προκαλεί συναισθήματα, προκύπτουν στα projects μας μέσα από τους ίδιους μας τους χαρακτήρες και από πως αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις στη ζωή μας.

Τι θέλετε να πείτε μέσα από τη δουλειά σας;
Η δουλειά μας είναι ένα σχόλιο πάνω σε διάφορα θέματα όπως η αγάπη, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο κάθε άνθρωπος βλέπει τα πράγματα, ο γάμος, τα στερεότυπα, τα χρήματα. Εξαρτάται πάντα κι από το υλικό που έχουμε στα χέρια μας.

Ένα σχόλιο για τον ρατσισμό;
Ο ρατσισμός προκύπτει από το μίσος. Το μίσος καλλιεργείται στους ανθρώπους όταν οι ίδιοι δεν αγαπούν τους εαυτούς τους και εντείνεται από διάφορους κοινωνικούς παράγοντες. Για αυτό και είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι να αγαπήσουμε τους εαυτούς μας. Όπως λέει και η Rupaul, «If you don’t love yourself, how in the hell you gonna love somebody else?».

Για τον καταναλωτισμό;
Ευχάριστα συναισθήματα μπορεί να προκύψουν και μέσω της απόκτησης κάποιου υλικού αγαθού. Δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε. Ωστόσο, πολλά είναι άχρηστα και σίγουρα η προσωπική ευτυχία δεν επιτυγχάνεται μέσω της απόκτησης αυτών.

Έχετε κοινό από το εξωτερικό, τι σας λένε;
Οι Baronettes έχουν φίλους από διάφορα μέρη του κόσμου και μέχρι στιγμής είχαμε μόνο καλά σχόλια.

Το ελληνικό κοινό;
Γενικά έχουμε ακούσει καλά σχόλια για τη δουλειά μας είτε πρόκειται για τη σειρά Baronettes στο YouTube ή για τα music videos και τις μικρού μήκους που κάνουμε.

Τέχνη σαν τη δικιά σας, τι μπορεί να προσφέρει στη σύγχρονη Ελλάδα;
Ο,τι μπορεί να προσφέρει και η τέχνη του filmmaking. Η δυναμική της τέχνης δεν είναι ανάλογη του τόπου παραγωγής της. Αυτό που αλλάζει είναι οι επιρροές, η αισθητική και τα σχόλια που μπορούν να προκύψουν μέσω αυτής.

Η ελληνική κοινωνία είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες;
Το internet έχει βοηθήσει πολύ την ελληνική κοινωνία να έρθει σε επαφή με νέες πληροφορίες και εικόνες άρα και σε νέες ιδέες. Ωστόσο, λίγο search παραπάνω θα είχε θετικότερο αντίχτυπο στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα πράγματα και σίγουρα η κοινωνία μας έχει το περιθώριο να διευρύνει κι άλλο τους ορίζοντές της.

Τι θαυμάζεται στην Ελλάδα και στην ελληνική κοινωνία;
Θαυμάζουμε τους ανθρώπους που μένουν σε αυτή τη χώρα και καταφέρνουν να είναι ανοιχτοί σε ιδέες, απόψεις και εικόνες πέρα από αυτό που η Ελλάδα θεωρεί «κανονικό».

Τι θα αλλάζατε;
Αν ήταν στο χέρι μας θα θέλαμε ο κόσμος να δίνει αγάπη σε πολύ περισσότερο κόσμο. Να ξεφύγουμε από τον τοπικισμό και να είμαστε πιο δεκτικοί σε οτιδήποτε θεωρεί ο καθένας μας διαφορετικό.

Τι εύχεστε στον εαυτό σας;
Χαρούμενο Πάσχα 2014. Ευχαριστούμε, Κωστής + Κώστας

DSC_0083

SHOOK YANG KIDS
Κώστας Ντίμης και Κωστής Κοντογεώργος.
shookyangkids@live.com
http://shookyangkids.blogspot.gr/
shook yang kids on VIMEO
www.youtube.com/user/baronettes

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Photoharrie