Στην αρχή της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι, σε μια γειτονιά ήσυχη με δέντρα, άπλα και πολύ φως, δίπλα στο μετρό του Φιξ και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης άνοιξε το Μπελ Ρέυ, ένα εστιατόριο και μπαρ που λειτουργεί όλη μέρα και έχει ήδη γίνει στέκι για πολλούς Αθηναίους.

Το Μπελ Ρέυ παλιά ήταν ένα γωνιακό πλυντήριο αυτοκινήτων, το καταλαβαίνεις από την διαφημιστική πινακίδα της μάρκας λιπαντικών Bel Ray που έχει μείνει από τότε και έδωσε το όνομα στο μαγαζί.

_DSC1292 _DSC1330 _DSC1294 _DSC1338

Το Μπελ Ρέυ κατασκευάστηκε όλο από την αρχή. Το μόνο που είχε παλιά ήταν μία γκαραζόπορτα, δεν είχε καν πεζοδρόμιο. Τώρα διαθέτει μία τεράστια τζαμαρία και στις δυο πλευρές του που το κάνει ζεστό και φωτεινό. Η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση του χώρου είναι λιτή, με διακριτικά ρετρό στοιχεία – οι σχολικές καρέκλες είναι χαρακτηριστικές – η Νόνη Νέζη έχει κάνει τα σχέδια στο μαγαζί και έχει σχεδιάσει και τον κατάλογο. Στο Μπελ Ρέυ μπορείς να πας όλες τις ώρες τις ημέρας, να καθίσεις να δουλέψεις, ή να συναντηθείς με την παρέα σου, να απολαύσεις το φαγητό ή το ποτό σου, να ακούσεις ωραία μουσική σε ένα ευχάριστο, νεανικό και όμορφο περιβάλλον.

Μπορείς να φας από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δώδεκα το βράδυ. Σάντουιτς με ψωμί από προζύμι και ιδιαίτερα υλικά όπως χοιρινό απάκι, ελβετικό τυρί, ξινολάχανο, παστράμι, μπεσαμέλ, hot-dog και vegetarian πιάτα. Στο Bel Ray έχουν δώσει έμφαση στα αυγά, τηγανητά, scrabbled, ομελέτα σε συνταγές που θα βρεις μόνο εκεί, απάκι και στάκα, καβουρμάς, tandoori mashala και τζίντζερ, μόνο με 3,50 ευρώ. Η γαλλική κρεμμυδόσουπα κάνει τη διαφορά και είναι το τέλειο σνακ ειδικά για τον χειμώνα.

Φυσικά και θα βρεις καφέδες και τσάγια αλλά έχει και φυσικούς χυμούς που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει και θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια και τις βιταμίνες για να αρχίσεις ή για να συνεχίσεις τη μέρα σου. Ο χυμός με μήλο, παντζάρι, καρότο και τζίντζερ είναι πεντανόστιμος και πολύ υγιεινός.

_DSC1370 _DSC1463 _DSC1461 _DSC1459 _DSC1438 _DSC1400 _DSC1398 _DSC1392 _DSC1371

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Μπελ Ρέυ έχει DJs που μετατρέπουν το εστιατόριο σε μπαρ και σε συνδυασμό με τα κοκτέιλ που σερβίρονται στο μαγαζί είναι το τέλειο μέρος για βραδινή έξοδο. Ζητήσαμε από τον μπάρμαν να μας προτείνει ένα κοκτέιλ και μας έφτιαξε το ”Big in Japan”με ξύδι ρυζιού, αγγούρι και τζιν που μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ ωραίο.

Εκτός από όλα τα παραπάνω το Μπελ Ρέυ διαθέτει και μία από τις πιο ενημερωμένες κάβες στην πόλη με ποτά που μπορεί να μην βρεις πουθενά αλλού και το κόστος βέβαια να ανεβαίνει ανάλογα με την σπανιότητα. Καπνιστά ουίσκι και σπάνια τζιν είναι μόνο κάποια από αυτά.

_DSC1492 10965536_835342583196048_400654234_n _MG_8734 _MG_8674 _MG_8425 _MG_8422 _MG_8420 _MG_8782 _MG_8662 _DSC1609 _DSC1598 _DSC1588 _DSC1576 _DSC1566 _DSC1564