Το Booyah TV είναι μία εκπομπή στο YouTube που σατιρίζει βιντεάκια από το ίντερνετ και αποσπάσματα από εκπομπές της τηλεόρασης που αφορούν την ελληνική πραγματικότητα. Και άλλα πολλά. Όπως όλα τα αστεία δεν είναι πάντα πετυχημένα, αλλά με κάποια γελάς όπως θα γέλαγες με τα αστεία ενός φίλου σου. Παρουσιαστής και δημιουργός της εκπομπής είναι ο Αλέξανδρος Ταπραντζής. Λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει να κάνει εκατομμύρια views, αλλά ελπίζει ότι μία μέρα το YouTube στην Ελλάδα να γίνει κερδοφόρο. Σήμερα στο κανάλι του έχει 13000 συνδρομητές.

Ποιος είναι ο σκοπός της εκπομπής;
Σκοπός μου είναι να περνάω πρώτα εγώ καλά και να κάνω τον κόσμο να περνάει κι αυτός καλά, τόσο απλά. Το ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλω ποτέ λεφτά από αυτό. Δεν είναι ακριβώς σχολιασμός, τύπου Λαζόπουλος. Θέλω να μιλήσω γι’ αυτά που σκέφτηκα την πρώτη φορά που είδα το βίντεο που θα σχολιάσω. Τί σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου την πρώτη φόρα. Δεν είμαι ένας παρουσιαστής που κάνει κριτική. Δεν έχω πει ούτε έναν κακό λόγο για κανέναν. Προσπαθώ να είμαι προσεκτικός στα λόγια μου και προσπαθώ να δείξω γιατί γέλασα εγώ όταν είδα το βίντεο. Πιστεύω ότι έτσι είναι πιο άμεσο για το κοινό. Γιατί μπορεί και οι θεατές να σκέφτηκαν τα ίδια μένα όταν το είδαν. Αυτό προσπαθώ, τώρα δεν ξέρω τι βγαίνει και αν βγαίνει αυτό.

Τι επιλέγεις να σχολιάσεις με τον «τρόπο» σου;
Προτιμώ βιντεάκια από την ελληνική πραγματικότητα και επικαιρότητα για να τα καταλαβαίνουν όλοι. Σχολιάζω συνήθως αυτούς που δεν είναι καλοί αλλά προσπαθούν να δείξουν ότι είναι. Η Bizzy Boo για παράδειγμα, είναι χάλια. Εγώ δεν θα πω ότι είναι χάλια. Θα σου πω ότι είναι καλή τραγουδίστρια και θα σου δείξω το βίντεο για να καταλάβεις ότι δεν είναι. Τα προσέχω τα βίντεο μου, δεν θέλω να είναι άλλο ένα βίντεο στο YouTube θέλω να είναι ολοκληρωμένο.

Είσαι άλλο ένα τρoλ δηλαδή;
Δεν μου αρέσει η λέξη τρολ, γιατί το χρησιμοποιούν για τα πάντα. Και το κράξιμο τρολ το θεωρούν, δεν μου αρέσει αυτό. Ας πούμε έχω ακούσει ότι αυτό που κάνω εγώ είναι κράξιμο, αλλά δεν είναι. Δεν λέω κάτι κακό για κάποιον προσωπικά.

Πώς σου ήρθε η ιδέα;
Βαριόμουν. Ήμουν χρόνια φοιτητής, είχα βαρεθεί να βγαίνω για καφέδες και είπα να κάτσω σπίτι και να φτιάξω ένα βίντεο. Τόσο απλά. Το πρώτο βίντεο που ανέβασα έκανε 1000 views σε μια μέρα. Υπήρξε ανταπόκριση εξ αρχής. Αν δεν υπήρχε, δεν θα το συνέχιζα σε καμία περίπτωση. Ποτέ δεν ήθελα να κάτσω να κάνω βιντεάκια και να με βλέπουν μόνο δυο κολλητοί μου. Θέλει χρόνο για να γίνει το βίντεο. Θέλει συνολικά τρεις μέρες. Πάντα έβλεπα βιντεάκια στο YouTube και μου άρεσε. Στο εξωτερικό γίνεται χαμός με αυτά, στην Ελλάδα όχι ακόμη. Πιστεύω ότι σύντομα θα γίνει χαμός κι εδώ. Οι youtubers έχουν αρχίσει να ακούγονται πιο πολύ και η τηλεόραση έχει αρχίσει να παίζει you tube θέματα.

Πώς είναι να σε παρακολουθούν 13.000 άτομα;
13.000 άτομα είναι πολύ καλός αριθμός. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν με ενδιαφέρει και πολύ να ανέβει ο αριθμός, γιατί μετά το κοινό περιμένει παραπάνω πράγματα από σένα. Εμένα με ενδιαφέρει να κάνω βίντεο για έναν συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων και να περνάμε καλά μαζί μέσα από τα comments. Δεν θα ήθελα να γίνω διάσημος και λεφτά από το YouTube δεν βγάζεις στην Ελλάδα που να χτυπιέσαι. Ο μεγαλύτερος μισθός από YouTube εδώ είναι τα 500 ευρώ, που είναι χαρτζιλίκι σε σχέση με τις ώρες που έχεις καταναλώσει.

Booyah 04 Booyah 02 Booyah 06

Το Booyah τι είναι;
Το Booyah είναι μια φράση που χρησιμοποιούσαμε εγώ και η παρέα μου για τα πάντα. Ας πουμε για το ζήτω, για πάρτα και μπορεί να το ερμηνεύσει ο καθένας όπως γουστάρει. Μου αρέσει γιατί δίνει ένταση. Booyah!

Με τι άλλο ασχολείσαι;
Τελείωσα πριν από λίγο τις σπουδές μου στην Πάτρα, ηλεκτρολόγος. Στην Πάτρα ασχολήθηκα με το μάρκετινγκ και δούλεψα για μερικά χρόνια σε μία εταιρεία. Μετά ήρθα πίσω στην Αθήνα και τώρα έχω αρχίσει να σπουδάζω προγραμματισμό. Γενικά την ψάχνω πολύ και είμαι ένα άτομο που όταν κάτι μου αρέσει το τερματίζω και το κάνω όσο πιο τέλειο μπορώ. Μπορεί να κάθομαι μια εβδομάδα στον υπολογιστή και να βλέπω YouTube. Είμαι άτομο που όταν ανοίγω υπολογιστή δεν μπαίνω στο Facebook αλλά στο YouTube.

Πώς διασκεδάζεις;
Τώρα δεν έχω πολύ χρόνο για διασκέδαση. Αν βγω, η διασκέδαση μου θα είναι ένας καφές. Στην Πάτρα όμως ήταν πολύ διαφορετικά. Ήμουν κάθε μέρα στα μπουζούκια. Ήμουν από αυτούς τους μαλάκες που τα σπάγαν. Όταν είχα λεφτά τα σπαταλούσα στα μπουζούκια και στα λουλούδια, δεν με ένοιαζε. Είναι εθισμός το λουλούδι (γέλια). Είναι όπως το τσιγάρο και ο τζόγος, μια μαλακία είναι. Εντάξει, δεν θα τα κλάψω ποτέ αυτά τα λεφτά, τα χάρηκα. Θα ’χω να θυμάμαι. Στην Πάτρα ήταν ωραία πιο ήρεμα και χαλαρά. Και έχω την αίσθηση ότι η Πάτρα και γενικά η επαρχία δεν ήρθε ποτέ η κρίση. Πάντα υπήρχαν δουλειές και μισθοί.

Τι σε νευριάζει;
Στο YouTube για παράδειγμα μπορεί να μου γράψουν το χειρότερο, να με βρίσουν και να μην με πειράξει καθόλου, να γελάσω. Μπορεί όμως να μου γράψουν μια βλακεία και να τα πάρω άσχημα. Μια φορά ένας μου έγραψε ότι το ντεκόρ που είχα στον τοίχο ήταν φτηνιάρικο και ότι είμαι γύφτος που δεν ξοδεύω λεφτά για να το φτιάξω. Νευρίασα, όχι γιατί το είπε, αλλά γιατί το σκέφτηκε!

https://www.facebook.com/booyahgr

http://booyahchannel.blogspot.gr/

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος