H Ελισάβετ Λάτσιου είναι 26 χρονών και έχει το δικό της brand ρούχων. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Πειραιά για να γίνει διεθνολόγος-οικονομολόγος, αλλά τελικά την κέρδισε η μόδα. Πριν από έναν χρόνο ξεκίνησε το Brainshot και έχει ήδη πιστούς οπαδούς. Δεν την ενδιαφέρει τόσο το να βγάλει κέρδη από τις πωλήσεις, όσο το να φοράνε τα ρούχα της άνθρωποι με προσωπικότητα. Συνεργάζεται με ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η επόμενη συλλογή της θα κυκλοφορήσει πρώτα στη Νέα Υόρκη. Συναντήσαμε την Ελισάβετ και μας μίλησε για μόδα, στερεότυπα και για το «μωρό» της, το Brainshot.

Elisavet Latsiou 04

Πώς πάει το brand;
Το Brainshot πάει πολύ καλά. Παίρνω θετικό feedback από πολλούς ανθρώπους και για μένα αυτό είναι το καλύτερο. Δεν με ενδιαφέρουν πολύ τα κέρδη, με ενδιαφέρει να φοράνε τα ρούχα μου άνθρωποι που έχουν προσωπικότητα. Κάποιος που θα αγοράσει το ρούχο μου, δεν θέλω να το πάρει επειδή απλά θα το δει κάπου, θέλω να τον αντιπροσωπεύει η φιλοσοφία, να το έχει ψάξει λίγο.

Τι ρούχα φτιάχνεις;
Καθημερινά ρούχα, πολλά t-shirts. Τώρα τελευταία φτιάχνω φορέματα και φούστες σε πολύ καθαρές γραμμές. Θέλω να είναι πρακτικό και όταν το φοράει ο άλλος να νιώθει άνετα. Δουλεύω και πολύ με prints. Συνεργάζομαι και με άλλους ανθρώπους και μου αρέσει πολύ αυτό. Συνεργάζομαι με τη Satisfaction από την Ελλάδα και τον Kuro από την Αυστρία, με βοηθάνε πολύ.

Από πού επηρεάζεσαι;
Οι προσωπικές μου επιλογές και η προσωπική μου αισθητική με έχουν επηρεάσει πολύ για να δημιουργήσω. Εμπνέομαι από τους ανθρώπους γύρω μου, από αυτά που βλέπω και σίγουρα κάνω μεγάλη έρευνα. Έχω επηρεαστεί και από το θέατρο γιατί έχω ασχοληθεί με την ενδυματολογία.

Τι είναι για σένα η μόδα;
Μόδα δεν είναι να ξεπατικώσεις βιβλία μόδας. Από τις τάσεις που υπάρχουν να μπορείς να παίρνεις τα βασικά στοιχεία και να τα προσαρμόζεις πάνω σου. Αν δεν μπορείς να υποστηρίξεις αυτό που φοράς, δεν θα νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό.

Τι έχεις να πεις για τα στερεότυπα της μόδας;
Γιατί να μένουμε σε στερεότυπα; Δεν συμφωνώ με αυτό. Η ομορφιά δεν έχει να κάνει ούτε με τα κιλά ούτε με το πόσο μεγάλα χείλη έχεις, για παράδειγμα. Μου αρέσουν οι φυσιολογικοί άνθρωποι και στις φωτογραφίσεις δουλεύω με ανθρώπους που δεν είναι 40 κιλά.

Elisavet Latsiou 06

Τι φοράς στην καθημερινότητά σου;
Τώρα που άνοιξε ο καιρός βάζω πολύ χρώμα. Επηρεάζομαι πολύ από την διάθεσή μου. Μου αρέσουν τα oversized κομμάτια, βάζω ένα oversized πουκάμισο και το φοράω συνέχεια, το έχω λιώσει.

Μάρκες φοράς;
Δεν μου αρέσουν πολύ αυτά. Να δίνεις το μισθό σου για να αγοράσεις μία τσάντα. Και ένα μακό μπλουζάκι πόσο να το πληρώσεις πια, είναι ένα απλό μπλουζάκι. Εγώ λέω ναι στα απλά. Να μπορεί ο άλλος αν του αρέσει κάτι να το αγοράσει. Εντάξει, όταν είναι μεγάλο το κόστος κατασκευής είναι λογικό να αυξάνεται η τιμή, αλλά μόνο τότε.

Ψωνίζεις πολύ;
Πιο παλιά ψώνιζα πολύ, αλλά τώρα το έχω περιορίσει. Παίρνω basic κομμάτια. Θα πάρω μία καλή τσάντα και καλά παπούτσια και μετά θα συνδυάζω τα απλά κομμάτια μεταξύ τους. Πιστεύω ότι αν έχεις ένα στιλ, ό,τι και να διαλέξεις να φορέσεις, στο τέλος όλα θα ταιριάζουν μεταξύ τους. Βέβαια έχω και ένα σωρό ρούχα στην ντουλάπα μου που δεν τα φοράω ποτέ. Αλλά δεν μπορώ να τα πετάξω, καμιά φορά τα δίνω στο Χάρισέ το.

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον σου;
Θέλω να πάει καλά το Brainshot. Το λέω μωρό. Είναι ένα μωρό που θέλει φροντίδα, θέλει προσοχή, η μαμά πρέπει να είναι σοβαρή δεν πρέπει να κάνει ατασθαλίες. Πρέπει να ξυπνήσει πρωί, να είναι υπεύθυνη. Με δουλεύουν γι ’αυτό. Θέλω κάποια στιγμή να κάνω μία ωραία και σωστή παρουσίαση. Και θα γίνει αυτό, την επόμενη φωτογράφιση θα την κάνω στην Νέα Υόρκη και από εκεί θα γίνει και το release της σειράς. Με ενδιαφέρει το μωρό να μεγαλώνει ωραία, με υγεία (γέλια).

Elisavet Latsiou 03

Στο εξωτερικό θα έφευγες;
Σκέφτομαι πολύ το να φύγω στο εξωτερικό αλλά από την άλλη εδώ είναι η βάση μου. Οι άνθρωποί μου είναι ανασταλτικός παράγοντας για να φύγω. Αν προκύψει κάτι πολύ συγκεκριμένο, θα το σκεφτώ. Δεν είναι πολύ καλά εδώ τα πράγματα, αλλά δεν το βάζω κάτω. Όσο και να δυσκολεύομαι και εγώ και όλοι οι άλλοι, το αντιμετωπίζω με αισιοδοξία. Το θέμα είναι να κάνουμε ωραία πράγματα, τα προβλήματα πάντα θα υπάρχουν.

http://instagram.com/brainshot
http://brainshotclothing.tumblr.com/
http://www.pinterest.com/brainshot
Twitter: Brainshot

tumblr_msac01FsSp1spw8g8o1_1280 tumblr_myuls9k8BK1spw8g8o1_1280 tumblr_n6pxsy2XiH1spw8g8o1_1280 tumblr_n249u37o4P1spw8g8o1_1280 1515767_646002678786991_408864607_n tumblr_ms08igniaS1spw8g8o1_1280 tumblr_n249ytAw5m1spw8g8o1_1280 tumblr_n18yjl6xhh1spw8g8o1_1280

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος

Follow us on facebook: https://www.facebook.com/grekamag

Follow us on instagram: http://instagram.com/grekamag