Οι Café Racer Athens δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω, ούτε ακόμα μια λέσχη μοτοσικλετιστών. Είναι μια ωραία παρέα που η μόνη σχέση που έχουν μεταξύ τους είναι η κοινή λατρεία για τη μηχανή τους.

CRCA_TM_004

CRCA_TM_003

Τη πρώτη φορά που συνάντησα τους Café Racer Athens ήταν σε ένα καφενείο στο Κουκάκι, μεσημέρι Παρασκευής. Οι περισσότεροι ήρθαν σκαστοί από τις δουλειές ή τις γυναίκες τους. Καμιά δεκαριά άτομα καβάλα σε κλασικές μοτοσικλέτες από άποψη ή από ανάγκη, επειδή δεν έχουν λεφτά για καινούργια. Ο Σάκης ήταν ο πρώτος που ξεχώρισα, γιατί έμοιαζε στους μηχανόβιους που είχα γνωρίσει παλιότερα στην Αυστραλία. Φορούσε ένα μαντήλι στο πρόσωπο και καμάρωνε την ιταλική μηχανή του που είχε βάψει εμπνευσμένος από μια Αυστραλέζικη εταιρία.

Οι Café Racer Athens έχουν μέλη κάθε ηλικίας, από 18 μέχρι 68, που άρχισαν να έρχονται σε επαφή χάρη σε ένα γκρουπ στο Facebook, το Cafe Racer Athens, όπου πόσταραν φωτογραφίες από τα μηχανάκια τους και αργότερα οργάνωσαν τις πρώτες βόλτες. Δεν πηγαίνουν και πολύ μακριά, αφού οι μισές μοτοσικλέτες με δυσκολία φτάνουν μέχρι το Σούνιο. Η φάση είναι περισσότερο παρεΐστικη, δηλαδή μπίρα, κοψίδια και χαβαλές. Σε αυτό βοηθάει ένα από τα ιδρυτικά μέλη, ο Γιώργος, που έχει το γκαράζ του στο Κορωπί.

CRCA_TM_002

Η συνέχεια στο τεύχος 3 (ΦΙΛΟΙ)  που μπορείς να αγοράσεις με ένα κλικ εδώ και στα κεντρικά περίπτερα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Κείμενο: Λουκάς Μέξης
Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος