track8_oloimazi

Τους συναντήσαμε πρώτη φορά στην Καπνικαρέα περικυκλωμένους από περαστικούς να παρουσιάζουν τις hip hop χορογραφίες που είχαν ετοιμάσει για το Hip Hop International, την μεγαλύτερη διοργάνωση hip hop στην Ελλάδα. Ήταν η επταμελής ομάδα των Track 8, η οποία στην πλειονότητά της αποτελείται από κορίτσια σχολικής ηλικίας. Λίγες μέρες αργότερα μας πληροφόρησαν ότι βγήκαν πρώτοι στην κατηγορία ηλικιών 13-17 και ότι θα το γιόρταζαν πίσω στην Θεσσαλονίκη. Το ΓΚΡΕΚΑ τους συνάντησε στο στούντιο όπου κάνουν τις πρόβες τους και αντάλλαξε μερικές κουβέντες με τον προπονητή τους, Sitzi, για το hip hop των δρόμων και τα όνειρα του γκρουπ μετά την σημαντική αυτή διάκριση.

Ποιοι είναι οι Track 8 και πώς δημιουργήθηκαν;
Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2013 σαν ένα ‘ανοιχτό group αρχαρίων’ στην σχολή χορού Golden Steps στην Θεσσαλονίκη. Ύστερα από ένα διάστημα 3-4 μηνών επιλέχθηκαν οι πιο εργατικοί μαθητές με τις καλύτερες προοπτικές  για να δημιουργηθεί καινούργιο αγωνιστικό group. Το αρχικό όνομα της ομάδας ήταν Sneakerhead και αποτελούταν από 8 μέλη, το 2014 όμως η ομάδα άλλαξε κατεύθυνση και αποφάσισε να επικεντρωθεί στον τεχνικό τομέα του HIP HOP και να ασχοληθεί με το freestyle(αυτοσχεδιασμός) και έτσι άλλαξε και το όνομα σε TRACK 8. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που διαγωνιστήκαμε εκτός Θεσσαλονίκης και μπορώ να πω πως μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις για την χορευτική κοινότητα της Αθήνας και την θερμή ανταπόκριση που λάβαμε.

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις hip hop στην ηλικία των 14-17; Τι πρακτικές δυσκολίες συναντούν τα παιδιά και πώς τις ξεπερνούν;
Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο διότι τα παιδία έχουν όρεξη και πάθος και πάρα πολύ ενέργεια, επίσης η hip hop κουλτούρα έχει αρκετά στοιχεία που καλύπτουν όλα τα γούστα. Mοναδικό εμπόδιο στέκονται συνήθως οι πολλές παράλληλες δραστηριότητες που έχουν τα παιδιά.

track8_DSC7552 track8_DSC7517track8_DSC7511_DSC7464

Πώς μπορεί να σε βοηθήσει το hip hop;
Η hip hop κουλτούρα είναι συνδεδεμένη με την αγάπη, την ειρήνη και την ενότητα, δεν είναι απλά χορός, μουσική ή τραγούδι, είναι τρόπος ζωής. Η γενικότερη φιλοσοφία της περιστρέφεται γύρω από το να εκφράζεσαι, να προσφέρεις, να μοιράζεσαι και να περνάς καλά. Όσοι μπορούν να το καταλάβουν αυτό έχουν πολλά να κερδίσουν.

Πόσα διαφορετικά στιλ hip hop χορού υπάρχουν; Ποια στιλ δουλεύει η ομάδα και ποιο σας αρέσει περισσότερο;
Υπάρχουν τρία βασικά στιλ του hip hop, τα lockin, poppin και breakin. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλα street styles και club styles όπως τα hip hop, house, waack, vogue, krump και πολλά άλλα. Η ομάδα μας δουλεύει κυρίως hip hop, poppin, lockin, house και breakin και νομίζω πώς συμφωνούμε ομόφωνα ότι το αγαπημένο μας στιλ είναι το popping.

Τι είναι το hip hop international στο οποίο βγήκατε πρώτοι; Πόσο μεγάλος ανταγωνισμός υπήρχε; Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή;
To Ηip hop international είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός παγκοσμίως που διεξάγει προκριματικά σε πάνω από 65 χώρες και ο τελικός πραγματοποιείται στο San Diego της  California. Φέτος οι Track 8 βγήκαν νικητές στην κατηγορία εφήβων και όπως φαντάζεσαι ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος. Η πιο δύσκολη στιγμή που αντιμετώπισε η ομάδα ήταν τα λίγα δευτερόλεπτα πριν ανέβει πάνω στην σκηνή, το άγχος και η αδρεναλίνη που επικρατούσε ήταν απερίγραπτη!

track8_DSC7580 track8_DSC7572 track8_DSC7564 track8_DSC7561track8_DSC7598

Πώς είναι η αίσθηση του να κάνεις hip hop στο δρόμο; Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου;
Το hip hop στον δρόμο έχει μια διαφορετική γοητεία και τα συναισθήματα που επικρατούν την ώρα που παρουσιάζεις κάτι στον δρόμο είναι ανεκτίμητα. Στον δρόμο έχεις την δυνατότητα να είσαι πολύ πιο διαδραστικός με τους θεατές και νοιώθεις πολύ πιο ελεύθερος να εκφραστείς με οποιονδήποτε τρόπο θέλεις. Ο κόσμος που περνά και σταματά να παρακολουθήσει το Street Show συνήθως διασκεδάζει και αρκετές φορές είναι πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά. Θυμάμαι μια αστεία περίπτωση που μας έτυχε στην Θεσσαλονίκη, πριν λίγους μήνες, όταν την ώρα που κάναμε το show μας, τρια παιδάκια μπήκαν στο show και άρχισαν να χορεύουν μαζί μας.

Μοιραστείτε μερικά όνειρά σας για το μέλλον σαν ομάδα
Μετά την νίκη στο hip hop international θα συνεχίσουμε σταθερά τις προπονήσεις και ακόμη πιο δυναμικά για τους επόμενους διαγωνισμούς. Στόχος της ομάδας είναι να φτάσει το επίπεδο που θα μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα σε αξιοπρεπείς διαγωνισμούς του εξωτερικού.

track8_DSC7592 track8_DSC7586track8_DSC7494_DSC7468_DSC7458

Οι TRACK 8 είναι οι Γεωργία Ήλκου, Έλενα Τάτση, Μαίρη Γαιτανίδου, Χάρης Χατζιανδρέου,   Μερόπη Λάμπρου, Κατερίνα Σώτσου και Αγγελική Αμπατζίδη.