O Cacao Rocks έχει ένα μυστικό (ένα μανιφέστο για ένα καλύτερο μέλλον).

 

Με αφορμή το νέο βίντεο του Cacao Rocks που μόλις εμφανίστηκε στο YouTube, τον ρωτήσαμε να μας πει δυο λόγια για το νέο πρότζεκτ του.

«Τον τελευταίο καιρό έχω κουραστεί με το street art, όχι επειδή έχει γίνει mainstream αλλά επειδή μου είχε λείψει η φύση. Μεγάλωσα σε χωριό, με κότες, γαϊδουράκια και βόλτες στο βουνό. Όταν ήρθα στην Αθήνα για σπουδές στην φιλοσοφική, ανάμεσα στα μαθήματα έκανα περιπάτους στους πρόποδες του Υμηττού, εκεί λίγο πιο πάνω. Έπαιρνα άσχετα με την ύλη των μαθημάτων μου βιβλία και διάβαζα,  Μπρετόν, Ντοστογιέφσκι, Καζαντζάκη και γενικά τα «γραφικά» που διαβάζουν οι έφηβοι. Σε ένα σημείο της Ασκητικής έφαγα σκάλωμα. Απ’ ό,τι θυμάμαι, παρομοιάζει την ζωή με μια δύσκολη ανηφόρα και προτείνει να πάρει κανείς την πιο δύσκολη πορεία για την κορυφή.

 

 

Το καλοκαίρι πήγα στο νεκροταφείο εκεί κοντά, δυστυχώς για την κηδεία της μητέρας ενός φίλου. Τότε ένιωσα πάλι αυτή την επιθυμία να ανέβω στην Κορυφή αυτού του βουνού σε ευθεία πορεία. Είχα δει και πρόσφατα την ταινία του Jodorowsky «Endless Poetry», -σε κάποια σκηνή δείχνει τον εαυτό του με έναν φίλο του να προσπαθούν να διασχίσουν την πόλη σε ευθεία πορεία, προσπερνώντας όλα τα εμπόδια. Αυτό είναι, νομίζω, που με οδήγησε να κάνω και street art, τα εμπόδια του αστικού τοπίου. Ο άνθρωπος είναι φταγμένος να προσπερνάει όλα τα εμπόδια αλλά στην πόλη είναι αδύνατο, οπότε ζωγράφιζα νέους ορίζοντες στους τοίχους-εμπόδια της πόλης. H ποίηση είναι δράση «la poesía es acción». Είπα στους φίλους μου ότι θα ανέβω το βουνό σε ευθεία -κανένας δεν με πίστεψε, εκτός απ’ τον κολλητό μου τον Κρέοντα που είχαμε στο παρελθόν κάνει παρόμοιες τρέλες μαζί στην Ισπανία και την Γαλλία. Τελικά τα κατάφερα και αυτή την στιγμή χαρτογραφώ το μονοπάτι που οδηγεί στην Κορυφή του Υμηττού, ξεκινώντας απ’ την Μονή Καισαριανής.

 

 

Τον Σεπτέμβριο ακυρώθηκε το προεδρικό διάταγμα που προστάτευε τον Υμηττό, η δράση μου απέκτησε κυρίως οικολογικό χαρακτήρα μετά από αυτό και όχι απλά μια αλληγορία για την πορεία της ζωής. Πρόσφατα ακολούθησαν και οι δηλώσεις του Κυριάκου για την ταυτότητα φύλλου και τους εξωγήινους. Οι κοντινοί μου άνθρωποι ξέρουν πως είχα ξεκινήσει το πρότζεκτ μου καιρό πριν γίνουν αυτά και ξέρουν πως δεν διαβάζω τις εφημερίδες για να αποφασίσω ποιες θα είναι οι δράσεις μου. Εγώ απλά το διασκέδασα και αποφάσισα να τα σχολιάσω. Θα ονομάσω το μονοπάτι που φτιάχνω Salvatores Dei για να κάνω αναφορά στον Kρητικό συγγραφέα, που ήταν και η πηγή της έμπνευσής μου και ελπίζω σύντομα να παρουσιάσω την όλη διαδικασία σε μια ατομική έκθεση. Στο βουνό έχω παρέα τον Γερμανό φιλέλληνα κινηματογραφιστή Alexander Jaschik και την Γαλλίδα φωτογράφο Angelique de Place που ήρθε στην Αθήνα να καταγράψει την urban art και κατέληξε να κάνει ορειβασία.

Ο Υμηττός πρέπει να ζήσει. Σύντομα όπως εξελίσσεται η δόμηση γύρω του θα είναι το νέο κέντρο της Αττικής, όπως ήταν άλλωστε και στα χρόνια των Πελασγών που έχτισαν εκεί έναν ιερό ναό. Τώρα είναι παρατημένος».