nikoletta ralli-20

Η Νικολέττα Ράλλη και η Candy είναι δυο φίλες αχώριστες. Μαζί πηγαίνουν εκδρομές, σε πρεμιέρες και σε πάρτι. Η Νικολέττα στο τιμόνι και η Candy συνοδηγός. Η Candy είναι ένα χαδιάρικο Shih tzu («Σιχ τσου»), ράτσα κινέζικη που θεωρείται από τις πιο αρχαίες και ιερές. Λέγεται πώς εμπνεόμενοι από το σχήμα του προσώπου των Shih Chu, τους έδωσαν το όνομα Χρυσάνθεμα ή Λιονταρόσκυλα. Η Candy, πάλι, μοιάζει πιο πολύ με λούτρινο. Ίσως φταίνε τα μεγάλα –και λίγο αλλοίθορα- μάτια της, που όταν βγαίνουν πολύ προς τα έξω πρέπει κάποιος να τραβήξει το πετσάκι του ματιού και να τα καλύψει. Η Candy είναι παιχνιδιάρα αλλά όπως μας προειδοποίησε η Νικολέττα είναι «μεγάλο αλανάκι και μεγάλο αλητάκι».  Τις συναντήσαμε ένα απόγευμα στο σπίτι της Νικολέττας, την ώρα που εκείνη την χτένιζε για την απογευματινή της βόλτα και μας διηγήθηκε πώς γεννήθηκε αυτή η μεγάλη αγάπη.

nikoletta ralli-19 nikoletta ralli-18 nikoletta ralli-17 nikoletta ralli-16 nikoletta ralli-15 nikoletta ralli-14 nikoletta ralli-13

«Ήταν καλοκαίρι του 2008 και προετοίμαζα το ταξίδι μου στην Κίνα με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου. Μεταξύ αξιοθέατων και προγράμματος των αγωνισμάτων, στο google, είδα και την φωτογραφία ενός μικρόσωμου σκυλάκου. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν ήμουνα σίγουρη αν ήταν αληθινό ή αν ήταν αυτά τα λούτρινα κινέζικα κουκλάκια με τις μπαταρίες. Αφού τελείωσα την έρευνα για την πρόσβαση μου στο Σινικό τείχος, ασχολήθηκα με την έρευνα του «τι ράτσα είναι αυτό το σκυλί», και μετά απο αρκετή ώρα ανακάλυψα οτι πρόκειται για την ράτσα Shih Chu, που η ιστορια της ξεκινά απο τα παλάτια της αυτοκτατορίας της Κίνας. Για καλή μου τύχη είχα μοιραστεί όλα αυτα τα ευρήματα με έναν πολύ καλό μου φίλο, με το παράπονο κιόλας, ότι η συγκεκριμένη ράτσα είναι δυσεύρετη στην Ελλάδα».

nikoletta ralli-12 nikoletta ralli-11 nikoletta ralli-10

«Στο Πεκίνο πέρασα εξαιρετικά και το καλοκαίρι εκείνο ήταν μαγικό για πολλούς λόγους. Επέστρεψα και φτάσαμε στον μήνα Δεκέμβρη και πιο συγκεκριμένα στην έκτη μέρα, που ήταν η γιορτή μου. Δεν μου είχε περάσει καθόλου απο το μυαλό, ότι το ίδιο πρωί ένα μικρό Shih Chu, ταξίδευε με τρένο απο εκτροφείο στα Τρίκαλα, για να έρθει και να μείνει μαζί μου. Η έκπληξη ήταν πολύ σωστά οργανωμένη και δεν είχα καταλάβει απολύτως τίποτα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, καθώς μπήκα σπίτι μου με περίμενε ο ίδιος φίλος μου, μαζί με την μαμά μου και είχαν και οι δυο ένα χαζοχαρούμενο ύφος. Πήγα προς το δωμάτιο μου και πάνω στο κρεβάτι μου με περίμενε η Candy μου, με έναν τεράστιο κόκκινο φιόγκο στα μαλλιά. Περιττό να σας πω οτι έβαλα τα κλάματα. Φυσικά την έβγαλα Candy, από το αγαπημένο μου παιδικό, την Candy- Candy»!

nikoletta ralli-09 nikoletta ralli-08 nikoletta ralli-07 nikoletta ralli-06 nikoletta ralli-05 nikoletta ralli-04

«Η σχέση μας κρατάει ήδη επτά χρόνια και είναι από τις πιο δυνατές που έχω ζήσει. Δεν είναι απλά το κατοικίδιο μου. Είναι μέλος της οικογένειας μας και συγκάτοικος μου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι όσοι έχουμε σκυλιά, τα αποκαλούμε «ανθρώπους». Είναι πάντα στην πόρτα και με περιμένει να με υποδεχτεί, με την ίδια χαρά, ακόμη και αν λείψω για ένα λεπτό. Έρχεται και ξαπλώνει στην κοιλιά μου όταν πονάω, κοιτώντας με στα μάτια και μου παίρνει τον πόνο -την αποκαλώ και Πράσινο Μίλι-. Με γρατζουνάει με το χεράκι της, όταν θέλει αγκαλιά ή όταν θέλει να ανέβει στο κρεβάτι. Τελικά, το να αποκαλούμε τα σκυλιά ‘ανθρώπους’, δεν ειναι κοπλιμέντο, όπως και το να λέμε κάποιον άνθρωπο ‘ζώο’ δεν ειναι βρισιά. Η Candy είναι η καλύτερή μου φίλη».

nikoletta ralli-03nikoletta ralli-01