«Έχουμε γυρίσει παντού μαζί με τον Γιώργο» λέει ο Νουρί. «Έχει κάτι χούγια, αλλά είναι καλός άνθρωπος και πρώτος στην παρέα. Δεν έχουμε ανταλλάξει ποτέ κακή κουβέντα. Το αγροτικό το έχουμε μαζί. Έίμαστε πιο πολύ κι από αδέρφια. Πολλοί με κατηγόρησαν που κάνω παρέα με χριστιανό. Ειδικά μετά το θέμα που προέκυψε στο χωριό μας με τη δασκάλα, τη Χαρά Νικοπούλου, κάποιοι μου κάνανε κουβέντα. Όμως, δεν μου άλλαξαν γνώμη. Στη ζωή μας μετράει η ανθρωπιά. Όλα τα άλλα περισσεύουν». Οι στιγμές που έχουν ζήσει οι δυο άνδρες είναι πολύ δυνατές. Το 1997 ο Γιώργος έπαθε μελιταίο πυρετό και χρωστάει τη ζωή του στον φίλο του: σώθηκε επειδή τον μετέφερε εγκαίρως στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

FILOI 3160 2

Παρ’ όλα αυτά, όταν μια μέρα ο Γιώργος έπιασε στο δάσος τον Νουρί να κόβει παράνομα ξύλα, τον έγραψε κανονικά και τον έστειλε στο δικαστήριο. Ο νόμος είναι πιο ισχυρός από τη φιλία, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να δείξεις στον φίλο σου ότι τον στηρίζεις. Το μπουγιουρντί των 120.000 δραχμών που επιβλήθηκε στον Νουρί το πλήρωσαν μισό-μισό και βγήκαν από το δικαστήριο αγκαλιασμένοι.

Κείμενο: Μαρία Φανφάνη
Φωτογραφίες: Γιάννης Κάσσης

Η συνέχεια στο τεύχος 3 (ΦΙΛΟΙ)  που μπορείς να αγοράσεις με ένα κλικ εδώ και στα κεντρικά περίπτερα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.