Ο John Manaras ξεκίνησε το BMX στα δεκατρία του και δεν σταμάτησε ποτέ. Ο Ανάς Μανσούρ είναι κάμερα editor και επίσης BMX rider. Οι δύο τους είναι πολύ καλοί φίλοι, περνάνε πολλές ώρες μαζί και δεν χάνουν ευκαιρία να βιντεοσκοπούν κόλπα και στιγμές από τις βόλτες τους. Το βίντεο που έφτιαξαν με πολύ κέφι σε διάφορα σημεία της Αθήνας, σε κάθε μεριά της, το μοιράζονται μαζί μας και ο John Manaras μας λέει δυο λόγια

Πώς ξεκίνησες το BMX;
Πριν το BMX είχα δοκιμάσει διάφορα άλλα hobby και σπορ, αλλά δεν με ενθουσίαζε τίποτα για να ασχοληθώ με πώρωση. Έπαιζα handball, έκανα graffiti και αλλά πολλά τα οποία δεν μπορούσα να συνδυάσω εύκολα. Μέχρι που ανακάλυψα το BMX. Θυμάμαι είχα δει ένα παιδί στην γειτονιά μου να κάνει μόνος του κόλπα με ένα ποδήλατο. Από εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι βρήκα αυτό που μου ταιριάζει. Μπορούσα ταυτόχρονα να αθλούμαι, να κάνω βόλτες σε κάθε στενό και γειτονιά. Έψαχνα να κάνω κάποια κόλπα πάνω σε περίεργα παρατημένα κάγκελα και τσιμέντα. Έκανα δυνατές φιλίες που κρατάνε μέχρι και σήμερα. Τώρα  προσπαθώ γενικότερα να εξελίξω κάτι που δεν έχει κανόνες το freestyle BMX.

http://vimeo.com/103796247

Σε ποια σημεία στην Αθήνα σου αρέσει να κάνεις BMX;
Δεν έχω κάποια συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας που κάνω περισσότερο. Κάθε μεριά της Αθήνας είναι μοναδική και ελκυστική για παιδιά που ασχολούνται με τα extreme sports και την street κουλτούρα.

Το χρησιμοποιείς ως μέσο μετακίνησης;
Ναι, το χρησιμοποιώ αλλά εξαρτάται από το που θέλω να πάω. Καμιά φορά το βάζω μέσα στο αμάξι και πάω στην άλλη άκρη της Αθήνας για να μπορώ ξεκούραστα να ψάξω για τα spots και να τα ride-άρω.

Έχεις ταξιδέψει σε άλλες χώρες για να κάνεις BMX;
Ένα από τα ποιο απολαυστικά πράγματα στο BMX είναι τα ταξίδια. Το internet και το YouTube δεν μπορούν να περιγράψουν το τι γίνεται στην αληθινή ζωή. Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να ταξιδεύει και να γνωρίζει από μόνος του πράγματα για την ζωή και για τους άλλους ανθρώπους. Έχω ταξιδέψει για BMX στο εξωτερικό και σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα. Ένα αξέχαστο ταξίδι είναι αυτό που έκανα στην Κίνα πριν δύο χρόνια. Άλλος κόσμος τέλειος, πολύ φιλόξενοι οι εκεί riders και η χώρα γεμάτη από περίεργα μέρη για να κάνεις κόλπα με το  ΒΜΧ και να περάσεις καλά.

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag