Gallery sarri-06

Στην έκθεση FRESH-kO που έχει απόψε εγκαίνια στην Γκαλερί Σαρρή 12 συμμετέχουν οι καλλιτέχνες του δρόμου ZIE, SONKE, NAR, N_Grams, IRIS, LEBANIZ BLONDE, YIAKΟU, THISISOPIUM, WD, FOTIZONTAS. Η τέχνη του δρόμου μεταφέρεται στην γκαλερί Σαρρή και οι καλλιτέχνες δημιουργούν τα έργα τους απευθείας στους τοίχους του χώρου της γκαλερί.

Επισκεφτήκαμε την γκαλερί στις προετοιμασίες και ρωτήσαμε τους καλλιτέχνες για τον τίτλο της έκθεσης και τι σημαίνει για αυτούς η μικρή διάρκεια ζωής των έργων τους.

Gallery sarri-01 Gallery sarri-02 Gallery sarri-03

«Ο τίτλος της έκθεσης είναι Φρέσκο που σημαίνει τοιχογραφία στα λατινικά και μία συγκεκριμένη τεχνική τοιχογραφίας που έκαναν κατά την περίοδο της αναγέννησης. Η εποχή μας δεν έχω καταλάβει ακόμη αν είναι σκοτεινή, είναι δηλαδή κάποιου είδους μεσαίωνας ή είναι μια άλλη ψηφιακή Αναγέννηση. Η τέχνη της Αναγέννησης αναζήτησε την τελειότητα στην αρχαϊκή τέχνη. Στην εποχή των εικόνων και της πληροφορίας οπού η τέχνη ξεχείλισε από τα μουσεία και βγήκε στους δρόμους, πιο δημοκρατική από ποτέ και ονομάστηκε street art – συστημικό ανιψάκι του γκραφίτι που τείνει να γίνει μια θρησκευτική παράδοση που σεβόμαστε πλέον με προσήλωση. Εμείς αποφασίσαμε για ακόμα μια φορά να μαζέψουμε την τέχνη που ξεχείλισε στους δρόμους και να την στριμώξουμε στην Γκαλερί Σαρρή 12», λέει ο Κακάο Ροκς που διοργανώνει την έκθεση.

«Οι καλλιτέχνες του δρόμου που παίρνουν μέρος σε αυτή την έκθεση είναι o γνωστός σε όλους SONKE με τα κοριτσάκια του με τα σγουρά μαλλιά, o YIAKOU με τις νεορομαντικές συνθέσεις του, ο Φόλκλορ με την γαλλική αισθητική FOTIZINTAS, o N_GRAMS με τους πειραματισμούς του, ο πρίγκιπας των εγκαταλελειμμένων κτηρίων ΝΑR, η LEBANIZ BLONDE με τις έξυπνες ατάκες τις που σχολιάζουν την Ελληνική πραγματικότητα, o πιο δρομήσιος ΖΙΕ, η ΙΡΙΣ με την γεωμετρία της, ο διεθνούς φήμης ThisIsOpium και ο τεράστιος WD από το εξωτικό Μπαλί».

Gallery sarri-04 Gallery sarri-05Gallery sarri-07 Gallery sarri-08

LEBANIZ BLONDE

«Στην έκθεση FRESH-kO παρουσιάζω το δεύτερο έργο της νέας μου συλλογής paste ups που έχει προσανατολισμό το site specific. Το πρώτο έργο αυτής της συλλογής το παρουσίασα με τη δράση μου »ΕΜΕΝΑ ΔΕ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ» στην Art Athina 2015 όπου όμως δεν είχα επίσημη συμμετοχή παρ’ όλη την αναγνωρισιμότητα του έργου μου. Στη gallery Σαρρή 12 παρουσιάζω ένα έργο- έκπληξη »EVERYBODY LIKES YOU UNTIL YOU BECOME COMPETITION» το οποίο αποτελεί σχόλιο πάνω στο φαινόμενο της »γυάλινης οροφής» που εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και σε χώρους μη αναμενόμενους και δη καλλιτεχνικούς. Το έργο αποκτά νόημα μέσα από την τοποθέτησή του στον συγκεκριμένο περιβάλλοντα χώρο.

Ο κύκλος ζωής των έργων στο δρόμο είναι σχετικά μικρός. Στην FRESH-kO τα έργα θα διαρκέσουν στον τοίχο όσο και η έκθεση. Γενικά, η πορεία των έργων μου συνεχίζεται στον διαδικτυακό χώρο και παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα : Όσο υπάρχει ηλεκτρισμός, υπάρχει και πολιτισμός».

Gallery sarri-10 Gallery sarri-11 Gallery sarri-12

NAR

«Παρουσιάζω στην έκθεση μία γκάμα υλικών που βρίσκεις στα σκουπίδια ή σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, τα οποία προσαρμόζω ανάλογα με το χώρο. Θέλω να δείξω ότι μπορείς να δημιουργήσεις κάτι χωρίς να ξοδέψεις πολλά λεφτά, ίσως και σχεδόν καθόλου. Τα υλικά σχηματίζουν μια λέξη.

Δεν με ενδιαφέρει και πολύ αυτό που κάνω να μείνει, η φωτογραφία είναι το πιο σημαντικό. Περισσότερο προσπαθώ να συγκεντρωθώ στη διαδικασία της δημιουργίας παρά στο αποτέλεσμα».

Gallery sarri-13 Gallery sarri-14 Gallery sarri-15

Τα εγκαίνια της έκθεσης FRESH-kO θα γίνουν απόψε 20 Σάββατο Ιουνίου, στις 8 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Η έκθεση θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι.