Όποιος την έχει δει στη σκηνή θα συμφωνήσει ότι she is the boss, αλλά και κυριολεκτικά να το πάρεις, αυτή τη στιγμή το θαυματουργό κορίτσι της electro-retro-pop-wave ή whatever τέλος πάντων διευθύνει δύο εταιρίες και ετοιμάζει την τρίτη με τον αδερφό της. Σκοπός όλων της των projects είναι εννοείται η κυκλοφορία της μουσικής και των λοιπών καλλιτεχνικων δραστηριοτήτων της HOWEVER οι συμβουλές που δίνει κατά καιρούς για το πώς θα πάρεις τη ζωή στα χέρια σου νομίζω εφαρμόζουν παντου.

Σε αυτό το σημείο κάνω μια μικρή παρένθεση για να δώσω απεριόριστο respect στους μουσικούς που όχι μόνο γράφουν-παίζουν-τραγουδούν κτλ κτλ αλλά και εμπλέκονται και στο παιχνίδι της προώθησης της δουλειάς τους. Χωρίς να μειώσω κάνεναν πανέξυπνο manager εκεί έξω, it takes some guts να μπορείς να σπρώξεις το δημιούγημά σου με όρους marketing που όλοι ξέρουμε τί θα πει όλο αυτό.

Συνεχίζοντας, παραθέτω μερικά διαμαντάκια από όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της σχετικά με το θέμα η Grimes, όχι γιατί ανακάλυψε τον τροχό αλλά γιατί δείχνει να πιστεύει και να εφαρμόζει όσα λέει με πίστη, χαλαρότητα και χιούμορ. Τόσο απλό.

grimes4

-«Ποτέ δε θα έχεις περισσότερα άτομα γύρω σου να σου λένε οτι δεν τα πας καλά από όταν είσαι στο σωστό δρόμο. Αν ακούς πολλά Μη και ΟΧΙ-ΛΑΘΟΣ και τα σχετικά πας καλά»

-Για να τιθασεύσεις το θυμό σου, να εκτονωθείς χωρίς να φωνάξεις ή να κερδίσεις χρόνο πριν εκραγείς και να σκεφτείς λίγο λογικά, κάνε σκοινάκι. Θα ασκηθείς, θα ιδρώσεις, θα είσαι fit και zen.

-Μην πετάς ποτέ κάτι που έχεις δημιουργήσει (γράψει, συνθέσει, συναρμολογήσει, σκεφτεί και σημειώσει). Κάποτε ο Ελβις ήθελε να ηχογραφήσει ένα cover του τραγουδιού της Dolly Parton “I will always love you” αλλά αυτή αρνήθηκε γιατί της πρότεινε να μοιραστούν τις εισπράξεις από τα διακαιώματα.  Μετά από χρόνια, η Whitney Houston τραγούδησε το κομμάτι και έγινε ο χαμός που ξέρεις. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

-Διάβασε τις βιογραφίες των ανθρώπων που θαυμάζεις γιατί μόνο έτσι θα καταλάβεις πως ένιωθαν πριν γίνουν αυτο που έγιναν.

-Τα ρούχα και τα παπούτσια δε σε πάνε μπροστά στον επαγγελματικό χώρο. Δεν υπάρχει κανένα dress-code. Κάποτε δοκίμασα να φοράω ψηλοτάκουνα για λίγο καιρό και απλά έφαγα μερικές τούμπες. Επίσης μη φοράς λευκά. Οι πολυάσχολοι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να αλλάζουν πολύ συχνά μέσα στην ημέρα και το λευκό λερώνει.

-Μη βγαίνεις με κάποιον που κάνει την ίδια δουλειά μ’εσένα.

-Βγες με κάποιον που μεγειρεύει. Θα σας γλιτώσει χρόνο αφού θα μοιράζεστε τις βάρδιες φαγητού.

-Αν κοιμάσαι όρθιος και δε γίνεται με τίποτα να κοιμηθείς έστω και για λίγο φάε μια κουταλιά καυτερή σάλτσα.

grimes3

-Έχε ένα κομμάτι χαρτί και στυλό δίπλα στο κρεβάτι σου γιατί συχνά βλέπεις τις ιδέες σου σε όνειρο.

-Ένα καλύτερο CV δεν κάνει κάποιον καλύτερο επαγγελματία από έναν άλλο. Το μόνο που δε μπορείς να κάνεις google είναι το να είσαι δημιουργικός

-Επειδή το μεγαλύτερο εμπόδιο στο δρόμο σου είναι η αμφιβολία για τον ίδιο σου τον εαυτό, δοκίμασε να φέρεσαι σαν αφεντικό ακόμα κι αν δε διευθύνεις κάτι δικό σου ακόμα. Έτσι θα σε πείσεις οτι είσαι πιο ικανός απ’ όλους.

[πηγή Stereogum]

To bunt.gr κάνει για ένα σαββατοκύρικο guest editing στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag