Ο Νίκος Πιτσικάλης είναι γραφίστας και παλιότερα δούλευε στα περιοδικά. Κάποια στιγμή που η κρίση άρχισε να φουντώνει έχασε τη δουλειά του και δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρει άλλη. Προκειμένου να είναι όλη μέρα στο σπίτι και να κλαίγεται, αποφάσισε να ξεκινήσει να ασχολείται με κάτι που του αρέσει πολύ. Συνδύασε την αγάπη του για την φωτογραφία και την κλίση που έχει στα αθλήματα και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να κάνει κάτι δραστήριο. Η μέρα του είναι γεμάτη και δεν κουράζεται ποτέ. Βγάζει τον σκύλο του βόλτα με το long board, κάνει ποδήλατο, μηχανή enduro, χειμερινά σπορ. Με κάθε ευκαιρία φεύγει από την Αθήνα και αυτό του δίνει απίστευτη δύναμη. Από ό,τι λέει δεν χρειάζεται να έχεις πολλά λεφτά για να ασχολείσαι με διάφορα αθλήματα, αρκεί να έχεις όρεξη και καλούς φίλους να σε ακολουθούν. Ο λογαριασμός του στο instagram ανανεώνεται συνέχεια και όλες οι φωτογραφίες του τον δείχνουν σε δράση με απίστευτη ενέργεια και ακόμα πιο απίστευτα καλή διάθεση. Ένας βασικός λόγος που τον αναζητήσαμε για να κάνουμε τη συνέντευξη είναι η χαρά που ξεχειλίζει και το πλατύ χαμόγελό του. Σε όλες τις φωτογραφίες είναι χαμογελαστός. Αληθινά όμως.

nick pits 5 nick pits 4 nick pits 3 nick pits 2 nick pits

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τα αθλήματα;
Κατάλαβα ότι πρέπει να βρίσκω εξόδους από την καθημερινότητα και να κάνω τον εαυτό μου χαρούμενο. Το να έχεις ένα αυτοκίνητο για φιγούρα και να ξοδεύεις ένα σωρό λεφτά και να το παίρνεις μια στο τόσο δεν το θεωρώ φυσιολογικό. Μπορείς να μην ξοδεύεις πολλά λεφτά και να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν. Σε μία μέρα μπορεί να κάνω τέσσερα πράγματα και τα προλαβαίνω όλα γιατί έχω καταλάβει ότι είναι κάτι που πραγματικά αγαπάω και δεν το κάνω για φιγούρα.

Με τη φωτογραφία;
Φωτογραφία δεν έχω σπουδάσει αλλά την αγαπώ πολύ και με κάθε ευκαιρία φωτογραφίζω. Η φωτογραφία είναι κάτι που σου μένει. Έχω μία go-pro και μια επαγγελματική dslr και τραβάω συνέχεια. Μου αρέσει.

Δεν κουράζεσαι;
Κοίτα, όταν κοιμάσαι πολύ θέλεις να κοιμηθείς κι άλλο. Όταν αθλείσαι, ο οργανισμός σου ζητάει κι άλλο. Είναι ένας εθισμός. Όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει, δημιουργούνται ουσίες στον εγκέφαλο που σε κάνουν να «κολλάς» με αυτό, ό,τι κι αν είναι. Μπορεί να είναι το φαγητό, ο αθλητισμός, το ποτό, ο καφές οτιδήποτε, το σώμα σου το ζητάει από μόνο του. Για μένα ο αθλητισμός είναι ο εθισμός μου.

nick pits 6 nick pits 8 nick pits 9 nick pits 10 nick pits 11 nick pits 12 nick pits 13

Προσέχεις πολύ τη διατροφή σου;
Καφέ ας πούμε δεν πίνω ποτέ γιατί δεν μου αρέσει. Ποτό δεν πίνω, αλλά μπύρα ναι. Περνάω περιόδους που μπορεί να τρώω πολύ junk food, αλλά προσπαθώ να τα κάνω όλα με μέτρο.

Πού έχεις ταξιδέψει και ποια μέρη ξεχωρίζεις;
Έχω πάει στην Ισπανία, μου άρεσε, είναι πολύ κοντά στους Έλληνες. Πολύ ευγενικοί και φιλόξενοι άνθρωποι και οι Ισπανίδες πολύ ωραίες. Η Γερμανία έχει απίστευτο οργανωμένο τρόπο ζωής. Μπορεί στην δουλειά τους να είναι τηλεκατευθυνόμενοι αλλά εκτιμούν τη φύση και οι εξορμήσεις στην φύση είναι για αυτούς τρόπος ζωής. Άνετα θα έμενα στην Γερμανία, είναι πολύ μπροστά. Οι Ιταλοί είναι λίγο δύσκολοι άνθρωποι και η ζωή πολύ ακριβή. Την Σαντορίνη την αγαπάω πολύ, είμαι από εκεί και όταν πάω χάνομαι. Είμαι όλη μέρα έξω και κάνω τα δικά μου. Γενικά, όταν βγαίνω εκτός Αθήνας αυτόματα γίνομαι χαρούμενος. Υπάρχουν απίστευτα μέρη που όταν τα βλέπεις δεν το πιστεύεις ότι υπάρχουν τόσο κοντά μας. Το αγαπημένο μου μέρος στην Ελλάδα είναι το Ελευθεροχώρι, κοντά στον Παρνασσό και όταν πάω εκεί δεν θέλω να φύγω. Το μόνο κακό με την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την ομορφιά, είναι ένας τόπος σε λάθος χέρια.

10661070_257161471160370_712217729_n 10632296_1518074731763303_1100732327_n nick pits7 nick pits 22 nick pits 21 nick pits 20 nick pits 19 nick pits 18 nick pits 17 nick pits 23 nick pits 24 nick pits 25 nick pits 16 nick pits 15 nick pits 14

Instagram: @nickpits

https://www.facebook.com/nick.pitsikalis.9/about

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Νίκος Πιτσικάλης

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag