Τρία νέα έργα του INO σε Ίμπιζα, Άμπου Ντάμπι και Ροστ της Νορβηγίας.

 

Η τέχνη του INO εξακολουθεί να ταξιδεύει στον κόσμο, από την Ίμπιζα και το Ροστ της Νορβηγίας μέχρι το Άμπου Ντάμπι, με πολιτικά σχόλια και κοινωνικά μηνήματα μέσα από των γιγαντιαίων διαστάσεων τοιχογραφίες του με την χρωματική παλέτα άσπρο-μαύρο-θαλασσί.

Τα τρία πιο πρόσφατα έργα του είναι το Photobombing, το Παγωτό χωνάκι-Γη που λιώνει και το Χέρι με τις πεταλούδες.

Το Photobombing το έφτιαξε στη Νορβηγία για το Upnorth Festival, ένα φεστιβάλ με διεθνείς συμμετοχές. Η τοποθεσία διεξαγωγής αλλάζει κάθε χρόνο και φέτος έγινε στο απόμακρο νησί Ροστ, όπου υπάρχει μόλις ένας αστυνομικός και το φως δεν χάνεται ποτέ! Οι συνθήκες ημέρας παραμένουν για όλο το 24ωρο. Το σχέδιο του ΙΝΟ -με το οποίο κατακρίνει την αυξανόμενη εισβολή στα προσωπικά δεδομένα στο όνομα της ασφάλειας- δείχνει έναν άνθρωπο να προσπαθεί να προστατευτεί από δύο χέρια που τον φωτογραφίζουν. Όταν ξεκίνησε να το φτιάχνει στον τοίχο του αεροδρομίου επικρατούσε χαμός από φωτογράφους που είχαν πάει να φωτογραφίσουν μια σπάνια λευκή κουκουβάγια η οποία εμφανίστηκε εκείνες τις ημέρες. Το Ροστ είναι πολύ δημοφιλές μέρος για τους birdwatchers όλου του κόσμου.

 

 

Το έργο στην Ίμπιζα έγινε για το πολυμορφικό Bloop Festival που φέτος είχε θέμα «Changes». Ο ΙΝΟ προσκλήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, έπειτα από την περσινή λογοκρισία του έργου του «Funk the power» που είχε γίνει σε σχολείο και του δόθηκε ξανά να ζωγραφίσει τοίχος σχολείου.

Εξαιτίας αυτής της λογοκρισίας το Φεστιβάλ έφυγε από το San Antoni και πήγε στην πρωτεύουσα της Ίμπιζας, την Eivissa. Αυτή την φορά ο ΙΝΟ έφτιαξε ένα χέρι να κρατάει ένα χωνάκι παγωτό που λιώνει, το οποίο αντί για μπάλα είχε την Γη, σχολιάζοντας την κλιματική αλλαγή με τα λόγια: «Ο πλανήτης αλλάζει εξαιτίας του χειρότερου ζώου που έζησε ποτέ πάνω σε αυτόν, τον άνθρωπο».

 

 

Το έργο στο Άμπου Ντάμπι έγινε στο ξενοδοχείο Park Inn, απέναντι από την πίστα της Φόρμουλα 1 Yas Marina Circuit και δίπλα από το μεγαλύτερο μουσείο της Φεράρι στον κόσμο. Λόγω της αυστηρότητας που επικρατεί -κυρίως για τις γυναίκες- στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο ΙΝΟ σχεδίασε ένα ανδρικό χέρι να αφήνει πεταλούδες να πετάξουν, συμβολίζοντας την απελευθέρωση, καταφέρνοντας να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα ακόμα και σε αυτό το ελεγχόμενο περιβάλλον.