Το HeartbeatInk Tattoo Magazine, το πρώτο και μοναδικό ελληνικό διαδικτυακό περιοδικό για το tattoo, στις 9 Μαΐου συμπλήρωσε έναν πολύ επιτυχημένο χρόνο ζωής και η δημιουργός του, η Ινώ Μέη μαζί με την ομάδα που το φτιάχνει, αποφάσισαν να το γιορτάσουν με ένα πάρτι στο «Φουάρ». Το on line περιοδικό παρουσιάζει σε ένα παγκόσμιο κοινό (είναι δίγλωσσο, στα ελληνικά και αγγλικά) το tattoo culture όπως διαμορφώνεται στην Ελλάδα, ρεαλιστικά και καλλιτεχνικά και έχει αποκτήσει φανατικούς αναγνώστες εντός κι εκτός συνόρων.

Billy+º+¦-ü+¦¦ü

Τι είναι για σένα το tattoo;
Το tattoo μ’ έχει «σημαδέψει» κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η ίδια, έχω tattoo και πλέον με το heartbeatink.gr η καθημερινότητα μου περιστρέφεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό γύρω από την τέχνη του tattoo, την οποία σέβομαι και αγαπώ. Η σχέση μου με το tattoo και η εξέλιξη της σε εξαιρετικά «στενή», είναι αποτέλεσμα πολλών ετών. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το tattoo πριν δεκαπέντε χρόνια, την ημέρα που έκανα το πρώτο μου tattoo, και συνεχίσα με πολύχρονη μελέτη και προσωπική μου έρευνα για το tattoo και το body modification, στο πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου.

Πότε έκανες το πρώτο σου tattoo και τι ήταν;
Ήμουν δεκαεπτά ετών και είχα μόλις τελειώσει την 3η Λυκείου. Το tattoo το είχα προγραμματίσει στο μυαλό μου από πριν και αφού είχα κάνει την έρευνα μου. Δεν είχα κάποια φίλη ή φίλο που να είχε ήδη «χτυπήσει» έτσι ώστε για να με παραπέμψει σε κάποιο στούντιο ή καλλιτέχνη. Η έρευνα μου με οδήγησε στη Μέδουσα, που τότε είχε έδρα την Καλλιδρομίου. Το σχέδιο το έκανε ο Jay και μου το «βάρεσε» ο Βασίλης. Το πρώτο μου tattoo αποτελεί την «επισφράγιση» της μαθητικής μου ζωής και το ξεκίνημα της ενήλικης.

Vassiliki_11 NIckolas Roxx

Έγχρωμο ή ασπρόμαυρο τατουάζ;
Στην εποχή μας και στον δυτικό κόσμο συγκεκριμένα, αυτό έχει να κάνει με την αισθητική του καθενός και με το στυλ tattoo που επιλέγει. Αναφέρομαι στον «δυτικό κόσμο», γιατί υπάρχουν φυλές ανά την υφήλιο που συνεχίζουν τις παραδοσιακές πρακτικές τους όσον αφορά το tattoo. Για παράδειγμα η φυλή των Kalinga στις Φιλιππίνες. Αυτού του είδους η δερματοστιξία γίνεται μόνο με μαύρο, είναι καθαρά Blackwork και δεν υφίσταται η επιλογή του χρώματος. Όσον αφορά τα διάφορα tattoo style υπάρχουν ορισμένα που εντάσσονται μόνο στο Blackwork και στο Black & Grey. Από τα εντελώς παραδοσιακά Tribal όπως τα Samoan και τα Maori μέχρι το Dotting όπου δεν είθισται να χρησιμοποιείται χρώμα, πέρα από κάποιες κόκκινες λεπτομέρειες που επιλέγουν να εντάσσουν ορισμένοι καλλιτέχνες.

Υπάρχει μόδα στο τατουάζ;
Το tattoo δεν είναι μόδα. Ή τουλάχιστον δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μόδα. Ενίοτε υπάρχουν κάποιες «τάσεις» και μιμητισμός. Για παράδειγμα, το ρεαλιστικό παραμένει δημοφιλές στη χώρα μας. Επίσης, το Traditional και το Neo Traditional έχουν αρκετή ζήτηση σαν στυλ.

Τι μπορεί να βρει κάποιος στο περιοδικό;
Στο heartbeatink.gr μπορείς να βρεις τα πάντα για την τέχνη του tattoo. Αποκλειστικές συνεντεύξεις κορυφαίων ξένων και Ελλήνων tattooist, ανθρώπους της “διπλανής πόρτας” που μοιράζονται την εμπειρία τους και τα σχέδια που κοσμούν το κορμί τους, ανταποκρίσεις από τα μεγαλύτερα tattoo conventions του κόσμου. Επίσης, μουσικούς και συγκροτήματα που μιλούν για πρώτη φορά για τα tattoo τους, θέματα για το tattoo και την αλληλεπίδραση του με άλλες κουλτούρες και υποκουλτούρες, καθώς και συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας tattoo σκηνής. Και φυσικά πολλές φωτογραφίες με tattoo από όλα τα διαφορετικά tattoo style.

AggelianaHorikitsune Mouroukis Stella Sakis Tolis_Rotting Christ Katia Schwarz

Ένας χρόνος επιτυχίας, πώς νιώθεις γι΄αυτό;
Το HeartbeatInk Tattoo Magazine μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να εδραιωθεί στο χώρο του tattoo στην Ελλάδα και να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Πολύ σημαντικό γεγονός για το περιοδικό μας, είναι η αναγνώριση και ο σεβασμός σημαντικών ανθρώπων και καλλιτεχνών του international tattoo community. Έχουμε καταφέρει να έχουμε αποκλειστικές συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις κορυφαίων tattooist παγκοσμίου φήμης, που μίλησαν για πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο. Αυτό είναι πραγματικά υπέροχο. Το HeartbeatInk Tattoo Magazine απαρτίζεται από μια μικρή και πολύ δεμένη ομάδα ανθρώπων. Όλοι μας το αγαπάμε και χαιρόμαστε πολύ που το βλέπουμε να «μεγαλώνει» με τον καιρό και να προοδεύει χωρίς να κάνει την παραμικρή «έκπτωση» στην ποιότητα, στις αρχές και στην καλλιτεχνική αξία του.

http://heartbeatink.gr/

Το Σάββατο 17 Μαΐου στις 20:00, το HeartbeatInk Tattoo Magazine γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με ένα μεγάλο πάρτι στο ολοκαίνουργιο «Φουάρ». Μουσική θα παίξουν οι, Kafka (Κατερίνα Καφεντζή), ο DJ Noiz, ο Πάνος Γεωργακόπουλος (Psychograndmammas) και η ομάδα του HeartbeatInk. Το ίδιο βράδυ η Ινώ Μέη θα εγκαινιάσει την έκθεση φωτογραφίας της “Stigmata”. Κατά τη διάρκεια του event θα κληρωθούν free tattoo vouchers από γνωστά tattoo studio της πόλης, καθώς και άλλα δώρα. Η έκθεση και το πάρτι ξεκινούν στις 20:00 στο «Φουάρ», Μητροπόλεως 72. Είσοδος ελεύθερη.

Tas_2 Trevlos Orange Goblin Carlos Torres Horikitsune Jondix Mike the Athens Blue