Την λένε Νόσι, αλλά την βάφτισαν Innocence. Ήρθε στην Ελλάδα το ’83 με μια ξαδέρφη της, την ερωτεύτηκε ένας Έλληνας, τον παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιο. Ο παπάς στον θρησκευτικό γάμο από Innocence την βάφτισε Aθανασία και όλοι την φώναζαν μετά Νάνσυ. Και κάπως έτσι τσαλακώθηκε η αθωότητα. Χρόνια μετά, και αφού πήρε τη ζωή στα χέρια της (μετά από ένα διαζύγιο), γύρισε στο Νόσι και στην αρχική ανέμελη φύση της.

Νοσταλγεί ακόμα την Ελλάδα του ογδόντα που φάνταζε με ένας φιλόξενος παράδεισος. Αγάπησε τους ανθρώπους την αμεσότητα και το κλίμα. Για εικοσιτέσσερα χρόνια διατηρούσε κομμωτήριο στον Πειραιά και απευθυνόταν κυρίως σε Έλληνες. Μετά άνοιξε κομμωτήριο στο Παγκράτι και τα τελευταία χρόνια διατηρεί ένα συνοικιακό κομμωτήριο στους Αμπελόκηπους που θυμίζει κομμωτήριο παλιάς κοπής και είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί μέχρι τις 830 το βράδυ και Σάββατο και Κυριακή.

Botox Mallion 1 Botox Mallion 2 Botox Mallion 6 Botox Mallion 10Botox Mallion 7

Στο κομμωτήριο βλέπεις αρκετούς Φιλιππινέζους, αλλά έχει σταθερή πελατεία από τα χρόνια στον Πειραιά. Της αρέσει πολύ η δουλεία της και δεν θυμάται ποτέ να απογοήτευσε κάποιον. «Ποτέ δεν επιβάλλω την γνώμη μου. Σκοπός δεν είναι η εικόνα που έχω εγώ για τον άλλο, αλλά να ακολουθήσω αυτό που έχει εκείνος στο μυαλό του» λέει.

Στους Αμπελόκηπους το κομμωτήριό της είναι πάντα γεμάτο κόσμο και είναι γνωστή για την ισιωτική της που την λένε Riban και το μαγικό της botox αναδόμησης της τρίχας. «Στην Ελλάδα κάνουν πολύ κακές ισιωτικές, καίνε τα μαλλιά, δεν έχουν πείρα. Εγώ έχω μεγάλη πείρα σε αυτό γιατί οι Φιλιππινέζες είναι πωρωμένες με τα ίσια λαμπερά μαλλιά, είναι μέρος της γοητείας. Με την ισιωτική που κάνω τα μαλλιά είναι πάντα στιλπνά και λαμπερά για έναν ολόκληρο. Έχω κάνει έρευνα πάνω στα υλικά, τα φέρνω από την Ισπανία. Αν δεν γίνεις πειραματόζωο στο δικό σου κεφάλι, ποτέδεν θα μάθει σωστά.

«Όπως ρυτιδιάζει το δέρμα, έτσι ρυτιδιάζουν και τα μαλλιά» λέει. «Η φθορά στα λέπια της τρίχας είναι σαν ρυτίδες. Και εδώ έχω κάνει χρόνια έρευνας. Το μπότοξ μαλλιών δεν είναι ένα έτοιμο υλικό που βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο, έχει μέσα καθαρή κερατίνη, υλαλορονικό, (προϊόντα που βρίσκω στην Ισπανία μετά από μεγάλη αναζήτηση), έχει argan oil και μια μυστική φόρμουλα από τις Φιλιππίνες . Όλα αυτά μαζί φτιάχνουν μια τέλεια συνταγή».

«Και γιατί το λες μπότοξ;» την ρωτάω. «Το λέω μποτοξ γιατί παγώνει τον χρόνο στα μαλλιά. Δεν έχει το συστατικό του μπότοξ, την αλαντίνη, αλλά κρατάει νέα την τρίχα. Χρειάζεται περίπου σαράντα λεπτά για να δράσει και μπορώ να εγγυηθώ ότι τα πολύ κουρασμένα μαλλιά θα φαίνονται πολύ υγιή και όμορφα. Μια φορά το μήνα είναι μια πολύ ωραία ιεροτελεστία για κάποιον που θέλει να έχει άφθαρτα μαλλιά, αλλά και μία μόνο εφαρμογή είναι αρκετή, αφού τα αποτελέσματα είναι ορατά από τη πρώτη φορά».

Botox Mallion 12 Botox Mallion 13 Botox Mallion 14 Botox Mallion 15 Botox Mallion 16 Botox Mallion 17 Botox Mallion 18 Botox Mallion 19 Botox Mallion 20

Μου τα λέει και αδειάζει το πολύτιμο υλικό με σύριγγα προσεχτικά σε ένα μπολ από κάτι σχεδόν ιατρικά μπουκαλάκια. Ο φωτογράφος ανησυχεί, «θα σου κάνει ένεση στο κεφάλι;» ρωτάει, εκείνη γελά και μου πασαλείβει το θαυματουργό υγρό στα μαλλιά. Αφού κάνει καλό μασάζ με τυλίγει με ένα σκουφάκι ζεστό που το βάζει στην μπρίζα. Νιώθω μια γλυκιά ζέστη. Η θεραπεία κρατάει μισή ώρα, μετά με λούζει και ω, ναι, ω, ναι, γυναίκες και άντρες με μακριά μαλλιά την προσοχή σας παρακαλώ. Τα μαλλιά μου από αφυδατωμένα και κουρασμένα από τις υπερβολές έδειξαν να ζουν μια άνοιξη μέσα στο φθινόπωρο. Πήραν τα πάνω τους, πήραν λάμψη, στιλπνότητα. Αγκάλιασα τη Νόσι και ζούσα στιγμές μεγάλης ευφορίας καθώς όταν τα μαλλιά μου είναι ωραία, όλα στον κόσμο μου πάνε κάλα.

Μια μυστική διεύθυνση στην πόλη που την μοιράζω απλόχερα και είμαι σίγουρη ότι το σύμπαν θα με ανταμείψει για αυτή την καλή μου πράξη και θα έχω όμορφα μαλλιά για πάντα.

Υ.Γ. Το όλο θαύμα δεν στοιχίζει περισσότερο από είκοσι ευρώ, μαζί με το χτένισμα.

Botox Mallion 5 Botox Mallion 4

Nosi, Aργολίδας 9, Άμπελόκηποι. 210 6911007

Κείμενο: Τζούλη Αγοράκη
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος