Μια γνωριμία μέσω ακάλυπτου και μια σύντομη κουβέντα με δυο Γιάννηδες.

 

Κυριακή απόγευμα, το ηλιοβασίλεμα είναι τέλειο και πίνω στο μπαλκόνι τον καφέ μου με θέα τη θάλασσα. Μέσα στην ηρεμία, ακούω κάτι χτυπήματα και έχω την περιέργεια να δω τι γίνεται. Βγαίνω από το παράθυρο του μπάνιου που επικοινωνεί από τον ακάλυπτο με την διπλανή πολυκατοικία και βλέπω δύο νέα παιδιά με γάντια του μποξ που προπονούνται στην ταράτσα τους. Πλησιάζω και τους μιλάω.

Οι γείτονες ήταν ο Γιάννης Καρεκλάς, 26 ετών και ο επίσης Γιάννης Καρεκλάς, 24 ετών. Όπως μου είπαν είναι ξαδέλφια και πολύ καλοί φίλοι που μοιράζονται την αγάπη τους για το kick boxing. Ανεβαίνουν συχνά στην ταράτσα για να προπονηθούν τα Σαββατοκύριακα. Δήλωσαν πως πάνε σε έναν όμιλο πολεμικών τεχνών στον κέντρο του Πειραιά και αποφασίσαμε να τα πούμε εκεί, αφού το κενό του ακάλυπτου δεν ήταν και ο ιδανικότερος χώρος για να γνωριστούμε.

 

IMG_1595

 

Τετάρτη βράδυ, βρίσκομαι έξω από το Piraeus Colosseum Arena. Μέσα μερικά άτομα προπονούνται, ενώ το ring είναι ελεύθερο. Βλέπω τα παιδιά που ετοιμάζονται για προπόνηση. Κλέβω λίγα από τα λεπτά τους.

Πώς ξεκινήσατε το kick boxing;
Γ(24):Εγώ ξεκίνησα πριν από 6 χρόνια. Είναι μια αφορμή για να ξεσπάς από την καθημερινότητα και σε βοηθά όντως, μιας και είσαι πιο ήρεμος μετά και έχεις πιο πολλή ενέργεια. Επίσης, μπορεί να το κάνει ο καθένας.
Γ(26): Και εγώ ξεκίνησα περίπου πριν από 5 χρόνια. Στην αρχή έκανα Myai Thai, αλλά μετά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έπρεπε να σταματήσω και τώρα κάνω εδώ και 6 μήνες kickboxing για τους ίδιους λόγους. Γίνεσαι πλέον αθλητής με αυτό. Αλλάζει η φυσική σου κατάσταση και το σώμα σου, και το βλέπεις.

Πόσες φορές κάνετε την εβδομάδα;
Γ(24): Περίπου 4-5 φορές, κυρίως μετά τη δουλειά. Εγώ είμαι σε ένα κατάστημα με ναυτιλιακά είδη τον Πειραιά.
Γ(26): Εγώ σχεδόν καθημερινά δεν έχει σημασία το πρόγραμμα μου πριν. Και εγώ είμαι πωλητής.

Έχει τύχει ποτέ να σε τσαντίσει κάποιος τόσο πολύ που να τον δεις σαν σάκο;
Γ(24): Κοίτα, αυτό είναι απίθανο να γίνει. Από την στιγμή που ξέρεις ότι έρχεσαι εδώ πέρα και έχεις ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον άλλο, είναι κάπως δύσκολο να ξεσπάσεις πάνω του. Γι’ αυτό υπάρχει η προπόνηση και γι’ αυτό αν νευριάσεις θα το κρατήσεις και θα ξεσπάσεις εδώ.
Γ(26): Ξεχωρίζεις τις καταστάσεις, απλά. Δεν χρειάζεται αυτά που μαθαίνεις εδώ να τα χρησιμοποιήσεις ντε και καλά, εκτός και αν είσαι σε αυτοάμυνα. Από τη στιγμή που κινδυνεύεις, ναι θα τα χρησιμοποιήσεις, αλλιώς υπάρχει η αυτοκυριαρχία.

Κάθε πότε ανεβαίνετε στην ταράτσα;
Γ(24): Συνήθως σαββατοκύριακο που είναι κλειστή η σχολή.
Γ(26): Αφού έχει ήλιο, γιατί όχι; Γενικά, στην ταράτσα προπονούμαστε τα σαββατοκύριακα με τον καλό καιρό.

Προπόνηση μέσα ή έξω;
Γ(26): Σίγουρα εδώ γιατί έχεις πολλά περισσότερα να κάνεις, συν τους δασκάλους που σε επιβλέπουν και σε διορθώνουν. Στην ταράτσα είναι καθαρά για εμένα και τον Γιάννη, δηλαδή για προσωπική ευχαρίστηση.
Γ(24): Εδώ, μιας και είσαι στο κατάλληλο περιβάλλον και είναι μαλακά κάτω, ενώ σε εξωτερικό χώρο έχεις τον κίνδυνο του τραυματισμού αν πέσεις.

IMG_2090 IMG_1998 IMG_2093 IMG_2094