«Η νταλίκα για τον ιδιοκτήτη είναι το δεύτερό του σπίτι για αυτό και τέτοια περιποίηση πιστεύω. Ένας επαγγελματίας οδηγός τις πιο πολλές μέρες εκεί τις περνάει. Και φανταστείτε τους φορτηγατζήδες που δουλεύουν Ελλάδα – Εξωτερικό», λέει στο ΓΚΡΕΚΑ ο διοργανωτής του 3ου διαδικτυακού Διαγωνισμού του Ομορφότερου Φορτηγού της Ελλάδας ο οποίος πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στο Facebook και ανέδειξε τα ομορφότερα φορτηγά που κυκλοφορούν στην ελληνική άσφαλτο.

Ο διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο της σελίδας «Τα ομορφότερα φορτηγά της Ελλάδας» στην οποία οι οδηγοί μπορούν να μοιραστούν φωτογραφίες από τα φορτηγά τους, για να γίνει μία καταγραφή των οχημάτων αλλά και για να μπορέσει να τα δει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται. «Από τον πρώτο μήνα που ξεκινήσαμε δημιουργήσαμε τον διαδικτυακό Διαγωνισμό. Στον πρώτο Διαγωνισμό η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, και στον δεύτερο επίσης. Οι Διαγωνισμοί μας γίνονται κάθε μήνα. Στον 3ο Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 29/4 δήλωσαν συμμετοχή περίπου 1.000 άτομα. Είναι πάρα πολύ μεγάλη η συμμετοχή και καθημερινά μας στέλνουν φωτογραφίες για να συμμετέχουν και καινούριοι ιδιοκτήτες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».

Ακολουθούν φωτογραφίες με τους νικητές και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του διαγωνισμού, τα καλύτερα σχόλια που έγιναν στο Facebook και μια μικρή συνέντευξη του διαχειριστή της σελίδας.

Ο νικητής διαγωνισμού το Volvo του ΒΑΣΣΗ.  "Ωραίο χρώμα, καθαρές γραμμές. Χαμηλό όσο πρέπει και καθαρό", "από κοντά είναι πολύ πιο όμορφο.."
Ο νικητής διαγωνισμού το Volvo του ΒΑΣΣΗ.
«Ωραίο χρώμα, καθαρές γραμμές. Χαμηλό όσο πρέπει και καθαρό», «από κοντά είναι πολύ πιο όμορφο..»
Δεύτερη θέση το Scania του  ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΗ -  Theodora "Πένα!!", "MOUNARA", "Τούμπανο η Θεοδώρα!"
Δεύτερη θέση το Scania του ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΗ – Theodora
«Πένα!!», «MOUNARA», «Τούμπανο η Θεοδώρα!»

Γιατί πιστεύετε ότι ασχολείται ο κόσμος με αυτό;
Ο κόσμος ασχολείται γιατί είναι κάτι που πραγματικά αγαπάει. Ένας φορτηγατζής θέλει να τον μάθει ο κόσμος και έτσι όσο μπορεί το προσπαθεί. Θα βάλει το φορτηγό σε διαδικτυακούς διαγωνισμούς θα το πάει σε καλλιστεία και όπου αλλού μπορεί. Ο κόσμος ξεχωρίζει το όμορφο και το άσχημο. Και εδώ κάπως έτσι είναι. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλά όμορφα φορτηγά που ξεχωρίζουν.

Τι κάνει ένα φορτηγό όμορφο;
Αξεσουάρ για τα φορτηγά είναι τα led, οι αερογραφίες, το ντύσιμο εσωτερικά και η μπάρα.

Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιοκτητών;
Εννοείται πως υπάρχει ανταγωνισμός. Ο κάθε φορτηγατζής θέλει να κερδίσει στα καλλιστεία το δικό του φορτηγό. Στους προηγουμένους διαγωνισμούς κέρδισαν, το VOLVO του Γιώργου Κεσκίνη και στον δεύτερο το SCANIA του Δημήτρη Κοντού. Είναι δυο φορτηγά πολύ όμορφα και κάθε άνθρωπος θα τα ζήλευε.

"King of the road says you're moving too slow λεμενς, τσιτα τα γκαζια!", "Θαύμα της μηχανικής στα βαρέα οχήματα. Ικανό να αντέξει τους σκληροτράχηλους δρόμους της επαρχίας", "Κιμπάρικο κομμάτι.."
«King of the road says you’re moving too slow λεμενς, τσιτα τα γκαζια!», «Θαύμα της μηχανικής στα βαρέα οχήματα. Ικανό να αντέξει τους σκληροτράχηλους δρόμους της επαρχίας», «Κιμπάρικο κομμάτι..»
"Πολύ χεβυ μέταλ το εργαλείο αυτό, μπράβο", "πολύ ωραίο φορτηγό ,θα ήθελα να το φασώσω", "Η ωμή δύναμη που δημιουργείται απο τους τυφώνες".
«Πολύ χεβυ μέταλ το εργαλείο αυτό, μπράβο», «πολύ ωραίο φορτηγό ,θα ήθελα να το φασώσω», «Η ωμή δύναμη που δημιουργείται απο τους τυφώνες».
"τον έχω φάει στο Αντίρριο με 5η κατεβασμένη και μαλλιά Λίτσα Γιαγκούση στην καμπίνα", "PANEMORFO!"
«τον έχω φάει στο Αντίρριο με 5η κατεβασμένη και μαλλιά Λίτσα Γιαγκούση στην καμπίνα», «PANEMORFO!»
"ΤΡΕΝΟ!!!", "omg dat shit is so rad!!!!!!"
«ΤΡΕΝΟ!!!», «omg dat shit is so rad!!!!!!»
"καλλιτεχνικό", "tron"
«καλλιτεχνικό», «tron»
"μου κάνεις πλάκα"
«μου κάνεις πλάκα»
"να μπαίνεις στα Τέμπη τέζα με την δεξαμενή να μπαλαντζάρει στα ανάποδα", "Πραγματικά όμορφο και μίνιμαλ"
«να μπαίνεις στα Τέμπη τέζα με την δεξαμενή να μπαλαντζάρει στα ανάποδα», «Πραγματικά όμορφο και μίνιμαλ»
"ωραία σχάρα", "MMMM KOKKINO ERGALEIO", "ell diavolo"
«ωραία σχάρα», «MMMM KOKKINO ERGALEIO», «ell diavolo»
"Princess", "Ένα από τα πιο όμορφα στολίδια του χωριού", "Κούκλα η προιγκιπέσσα!!!!!!!!", "πένα η μάρκα λέμε!!πάσα δύναμη!", "mhpws prepei na gnwristeite me th THEODWRA??"
«Princess», «Ένα από τα πιο όμορφα στολίδια του χωριού», «Κούκλα η προιγκιπέσσα!!!!!!!!», «πένα η μάρκα λέμε!!πάσα δύναμη!», «mhpws prepei na gnwristeite me th THEODWRA??»
"Όλα τα λεφτά.!!είμαι σοφέρ ξέρω κάτι παραπάνω", "Οικογενια.ΠΑΟΚ..&skanla"
«Όλα τα λεφτά.!!είμαι σοφέρ ξέρω κάτι παραπάνω», «Οικογενια.ΠΑΟΚ..&skanla»
"popopopo trelane mas", "TI MWRO EINAI TOUTO", "Τρέλα το πορνίδιο .. Για πολλά like!!!!"
«popopopo trelane mas», «TI MWRO EINAI TOUTO», «Τρέλα το πορνίδιο .. Για πολλά like!!!!»
"μαύρη καλλονή!!!!!!!!!!"
«μαύρη καλλονή!!!!!!!!!!»

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας φορτηγατζής;
Αυτήν την εποχή είναι πολύ δύσκολα για έναν φορτηγατζή. Είναι πολλά τα προβλήματα που τον βαραίνουν. Κάθε χρόνο θέλει συντήρηση το φορτηγό και στον δρόμο έχουν να πληρώσουν πολύ ακριβά διόδια και άλλα πολλά. Και όλο αυτά συν το γεγονός ότι είναι μια από τις ποιο επικίνδυνες δουλειές. Κάθε χρόνο γίνονται πολλά ατυχήματα με φορτηγά. Εδώ θα ήθελα να σας πω πως ότι αν γίνει ένα ατύχημα φορτηγού με αυτοκίνητο σχεδόν πάντα την ευθύνη την ρίχνουν στον φορτηγατζή και πολλές φορές άδικα αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τους έχει βγει κακό όνομα.

Στις 9-10 Μαΐου ο πανελλήνιος σύλλογος φίλων φορτηγού θα πραγματοποιησεί Truck Show στον αυτοκινητόδρομο των Σερρών.