love city-17

Η Αγγελική είναι 23. Έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και κομμωτική. Ο Παναγιώτης είναι 18 και σπουδάζει μαγειρική. Γνωρίστηκαν μέσω Facebook και είναι ζευγάρι εδώ και ένα χρόνο και τρεις μήνες. Και οι δύο ζουν με τους γονείς τους.

Τους συναντήσαμε στο σπίτι της Αγγελικής και μίλησαν ο ένας για τον άλλο.

love city-16love city-18

Πώς γνωριστήκατε;
Παναγιώτης : Η βασική γνωριμία ήταν μέσω facebook. Γνωριζόμασταν φατσικά πιο πριν επειδή συχνάζαμε στα ίδια λημέρια, αλλά ήταν περίεργη φάση τότε. Μετά από καιρό της έστειλα μήνυμα εγώ στο facebook.
Αγγελική : Βασικά ήμασταν στην φάση που βλέπαμε ο ένας του άλλου τα post, ανταλλάζαμε like, μας άρεσαν αυτά που ανεβάζαμε, σχολιάζαμε. Και κάποια στιγμή μου έστειλε την απάντηση ενός σχολίου στην συνομιλία. Και ξεκινήσαμε έτσι να μιλάμε. Μετά ήταν να πάμε σε ένα live και οι δυο και γνωριστήκαμε εκεί. Μετά μου ζήτησε ραντεβού. Βγαίναμε για ένα μήνα και μετά αυτό έγινε σχέση. Είμαστε μαζί ένα χρόνο και τρεις μήνες.

Τι σου άρεσε στην Αγγελική;
Π: Η Αγγελική είναι από τις κοπέλες που ξεχωρίζουν όταν τις βλέπεις στον δρόμο. Είναι και του στυλ μου, άρα η πρώτη εντύπωση προφανώς ήταν η εμφάνιση. Όταν μιλήσαμε είδα ότι ταιριάζουμε σε κάποια πράγματα και όσο μιλάς με κάποιον άνθρωπο σου αρέσει όλο και περισσότερο.

love city-19 love city-22 love city-21 love city-20

Από τον χαρακτήρα της τι ξεχωρίζεις;
Π: Την γκρίνια της. Δεν υπάρχει! Όχι, εντάξει, πλάκα κάνω. Ο χαρακτήρας της είναι δυναμικός. Επειδή το στυλ μας είναι πολύ παρεξηγημένο, δεν είναι ανθρώπος που θα την επηρεάσει η γνώμη των άλλων. Και επειδή είμαι κι εγω έτσι, μου άρεσε πολύ αυτό. Δεν το βλέπεις συχνά. Ξέρω πολλά άτομα που έχουν διαφορετικό στυλ, αλλά η διάθεσή τους κρίνεται από την γνώμη και τα σχόλια του κόσμου. Η Αγγελική δεν είναι έτσι.

Εσένα τί σου άρεσε στον Παναγιώτη;
Α: Και εμένα με τράβηξε ο τρόπος που μιλούσε. Εννοείται ότι μου άρεσε εμφανισιακά και το στυλ του γιατί έχουμε κοντινά στυλ. Περισσότερο όμως με τράβηξε ο χαρακτήρας του. Τα έλεγε όπως ήθελα να τα ακούσω χωρίς να με ξέρει. Μιλούσαμε τις δύο πρώτες μέρες και έλεγε πράγματα που λέω ότι αυτός ο άνθρωπος είναι σαν να με έχει παρακολουθήσει όλη μου τη ζωή. Είχα εντυπωσιαστεί. Εγώ είμαι πολύ ανοιχτό βιβλίο, δηλαδή σε ένα μήνα ξέρεις τι μου αρέσει τι δεν μου αρέσει , ξέρεις πολλά πράγματα για μένα. Ξέρεις πώς θα αντιδράσω σε οτιδήποτε. Ενώ ο Παναγιώτης είναι πολύ κλειστός, δεν ξέρεις τι σκέφτεται, πώς θα αντιδράσει. Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική τελείως. Αλλά από την άλλη είναι και ενδιαφέρον αυτό γιατί προσπαθείς να ανακαλύψεις πράγματα.

love city-15 love city-14 love city-13 love city-12

Η καθημερινότητά σας πώς κυλάει;
A: Επειδή ο Παναγιώτης κάνει πάρα πολλά πράγματα, δουλεύει σε ταβέρνα τα βράδια, το πρωί πηγαίνει στην σχολή του, κάνει προπονήσεις, έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα που βρισκόμαστε μέσα στην εβδομάδα και αυτό αλλάζει κάθε εξάμηνο. Τώρα βρισκόμαστε Κυριακή βράδυ όταν σχολάσει και μέσα στην εβδομάδα πηγαίνει ανάλογα με την σχολή μας και την δουλειά του. Δεν συγκατοικούμε αλλά μένουμε μαζί Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη. Τις υπόλοιπες τέσσερις μέρες κάνουμε υπομονή. Επίσης εμένα μου αρέσει πολύ να βγαίνω, αλλά ο Παναγιώτης δεν έχει χρόνο.
Π: Βασικά εγώ είμαι σπιτόγατος, η Αγγελική δεν μπορεί να μένει στο σπίτι. Ίσως φταίει το γεγονός ότι όλη την ημέρα δεν είμαι στο σπίτι και όταν βρω λίγο χρόνο προτιμώ να κάτσω να χαλαρώσω, να δω μια ταινία, να μαγειρέψουμε να φάμε, αλλά κάποιες φορές που θέλει πολύ να βγούμε δεν μπορώ να της το στερήσω.

Ποιός είναι πιο ζηλιάρης;
Π: Η Αγγελική!
Α: Ναι το έχω αυτό. Πολύ! Αλλά εντάξει, είμαι μοναχοπαίδι δεν φταίω εγώ. Έχω συνηθίσει τα πράγματα να είναι μόνο δικά μου. Και όχι μόνο τα πράγματα.

Και πώς νιώθεις που είναι τόσο ζηλιάρα;
Π: Κι εγώ ζηλεύω όταν πρέπει, αλλά η Αγγελική το έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Το έχει πάει πολύ μακριά. Στην αρχή μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι ζηλεύει γιατί βλέπεις ότι ενδιαφέρεται. Αλλά μετά από τόσο καιρό που είμαστε μαζί, κάποιες φορές είναι πολύ σπαστικό. Θέλω να την πετάξω από το μπαλκόνι και να κάτσω να δω τηλεόραση μόνος μου γιατί δεν αντέχω άλλο.

Έχει κάνει κάτι ακραίο από ζήλια;
Π: Κάτι ακραίο δεν έχει κάνει, αλλά μιλάει πάρα πολύ. Μπορεί να με πάρει δέκα φορές τηλέφωνο. Βασικά το πιο ακραίο που είχε κάνει ήταν όταν είχα πάει στην Κρήτη για έναν μαγειρικό διαγωνισμό, επειδή σπουδάζω μαγειρική, και ενώ ήξερε ότι ήμουν στον διαγωνισμό εκείνη την ώρα και είχαμε μιλήσει μισή ώρα πριν για να της πω ότι ξεκινάει ο διαγωνισμός, εκεί που μαγείρευα και είχα την τρέλα μου ξαφνικά νιώθω το κινητό να δονείται και για μισή ώρα δεν είχε σταματήσει. Όταν τελείωσε ο διαγωνισμός είχα 12 κλήσεις!

love city-11 love city-10 love city-09 love city-08

Για τι πράγμα μαλώνετε πιο συχνά;  
Π: Εκτός απο την ζήλια της Αγγελικής, μαλώνουμε για τα κλασικά. Τι θα δούμε στην τηλεόραση πχ και  για καθημερινά πράγματα, όχι για κάτι σοβαρό. Δεν προλαβαίνουμε να τσακωθούμε και για κάτι άλλο.
Α: Πιστεύω ότι μέσα στους πρώτους μήνες της σχέσης καταλαβαίνεις αν ταιριάζεις με κάποιον και αν είναι να τσακωθείς για κάτι σοβαρό αυτό θα γίνει μέσα στους 6 πρώτους μήνες. Αν έχεις ένα χρόνο σχέση θα είχε φανεί μέχρι τότε αν είστε τελείως αντίθετοι σε κάτι ώστε να προκαλεί καυγάδες.

Η κρίση γύρω σας επηρεάζει τις σχέσεις;
Π: Εγώ όταν ξεκίνησε η κρίση δεν δούλευα, τώρα πλέον δουλεύω οπότε δεν έχω καταλάβει την κρίση. Πριν δεν είχα λεφτά τώρα που δουλεύω έχω. Sίγουρα επηρεάζει τα ζευγάρια αυτό, αλλά εγώ δεν το έχω ζήσει για να έχω γνώμη.

Θα θέλατε να μείνετε μαζί ή είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο;
Π: Ναι, για κάτι τέτοιο πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμα. Και για ένα τόσο μεγάλο βήμα ναι, η κρίση σίγουρα παίζει ρόλο.
Α: Είναι πολύ δύσκολο αυτό, ειδικά για μένα που δεν έχω μόνιμη δουλειά. Έχω σπουδάσει σχέδιο μόδας και κομμωτική και δεν έχω σταθερή δουλειά. Θα θέλαμε όμως να μείνουμε μαζί κάποια στιγμή, για να είμαστε πιο ανεξάρτητοι επειδή και οι δύο τώρα μένουμε με τους γονείς μας. Θα είχαμε και περισσότερο χρόνο μαζί.

Και οι δύο έχετε extreme εμφάνιση, πώς αντέδρασαν οι γονείς σας όταν έμαθαν ότι είστε μαζί;
Π: Οι γονείς μου την Αγγελική την είδαν πρώτη φορά στο facebook σε φωτογραφίες. Τους την έδειξα λίγο πριν έρθει πρώτη φορά στο σπίτι μου. Για την εμφάνιση μου είπαν ότι “το ίδιο τρελοί φαίνεται ότι είστε και οι δύο, τα ίδια μυαλά έχετε” και τέτοια. Πιο πολύ φρίκαρε η μητέρα μου όταν άκουσε την ηλικία της Αγγελικής. Επειδή εγώ τότε ήμουν 17 και πήγαινα ακόμα σχολείο και η Αγγελική ήταν 22. Με ρωτούσε τι κοινά βρίσκουμε ή τι δουλειά έχω με μία εικοσιδυάχρονη, αλλά δεν με ρωτούσε κακοπροαίρετα, απλά σαν απορία.
Α: Επειδή εγώ έχω πιο extreme εμφάνιση δεν είχαν θέμα με την εμφάνιση του Παναγιώτη. Μόνο ο πατέρας μου όταν είδε τα stretching τα κοίταξε λίγο περίεργα αλλά επειδή και οι ίδιοι ακόυνε ροκ και μέταλ μουσική δεν έχουν τέτοια θέματα, άλλωστε έχουν εμένα και έχουν συνηθίσει. Και οι δικοί μου γονείς για την ηλικία κόμπλαραν λίγο αλλά και αυτό το έχουν συνηθίσει. Στην αρχή νόμιζαν ότι είναι πιο μεγάλος. Μου είπαν “πάλι καλά βρήκες κάποιον κοντά στην ηλικία σου” και τους είπα ότι ούτε αυτός είναι στην ηλικία μου. Το ξεπέρασαν γρήγορα όμως.

love city-07 love city-06 love city-05

Η Αθήνα είναι ερωτική πόλη; 
Α: Πιστεύω πως η Αθήνα έχει πάρα πολλά μέρη για να βγεις και δεν μπορείς να βαρεθείς εύκολα. Το θέμα είναι να ανακαλύπτεις. Αν και είναι δύσκολο όταν έχεις περιορισμένο χρόνο να ψαχτείς για νέα πράγματα. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να ανανεωθεί μία σχέση.

Ποιο είναι το πιο όμορφο πράγμα που έχετε κάνει ο ένας για τον άλλο;
Π: Ειδικά στις αρχές που δεν δούλευα, πήγαινα ακόμα σχολείο, είχα ελεύθερο χρόνο να κάνω πράγματα. Θυμάμαι όταν πήγαινε στην σχολή που δεν προλάβαινε να φάει, μια μέρα έφυγα τις δύο τελευταίες ώρες από το σχολείο, πήγα στο σπίτι, μαγείρεψα και πήγα στο κέντρο να την βρω να της πάω φαγητό. Τώρα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα σε σχέση με τις αρχές. Και ειδικά όσο μεγαλώνουμε.
Α: Εγώ αποφεύγω να του κάνω εκπλήξεις επειδή δεν του αρέσουν και δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει. Προσπαθώ να κάνω μικρά καθημερινά πράγματα.

Θα συγχωρούσατε την απιστία;
Α: Εγώ είμαι απόλυτη πάνω σ’ αυτό. Είμαι απόλυτη και για τον εαυτό μου. Αν φτάσω στο σημείο να απατήσω κάποιον άνθρωπο κάτι δεν είναι καθόλου καλά. Οπότε ναι, εννοείται ότι θα χώριζα και εννοείται ότι θα περίμενα από τον άλλο να με χωρίσει. Δεν το συζητώ αυτό. Βέβαια δεν ξέρω πώς είναι όταν είσαι 10 χρόνια με τον άλλο ή 30 ή 50, μιλάω για σχέσεις λίγων χρόνων. Αν απατήσεις δεν υπάρχει γυρισμός. Αν πριν εμπιστευόσουν κάποιον ένα 60%, γιατί δεν μπορείς κανέναν να τον εμπιστευτείς 100%, μετά πώς θα έχεις σχέση χωρίς καθόλου εμπιστοσύνη; Ούτε κάποιο άλλο μεγάλο ψέμα θα μπορούσα να συγχωρήσω ή αν μου έκρυβε κάτι σημαντικό.
Π: Ούτε εγώ θα συγχωρούσα κάτι τέτοιο, δεν έχει και νόημα μετά. Και να προσπαθήσεις να συγχωρήσεις κάτι τέτοιο μετά από λίγο καιρό θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχει νόημα. Επίσης δεν θα την συγχωρούσα αν προσπαθούσε να με αποκόψει από φίλους και οικογένεια.

Τι ρόλο παίζει το σεξ σε μία σχέση;
Π: Βασικό, σίγουρα. Αλλά η έλλειψη χρόνου είναι επίσης βασικό. Όταν τον άλλο τον βλέπεις 1-2 φορές την εβδομάδα παίζει ακόμα πιο βασικό ρόλο. Πιστεύω ότι πάντα το σεξ γίνεται ρουτίνα μετά από ένα σημείο αλλά είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις. Εγώ είμαι υπέρ των παιχνιδιών, οπότε την αποφεύγω την ρουτίνα.
Α: Προσπαθούμε όσο μπορούμε να έχουμε χρόνο και χώρο δικό μας. Πολλές φορές είμαστε κουρασμένοι ή δεν έχουμε χρόνο αλλά θα βρούμε κάποια ώρα. Θα το προσπαθήσει είτε ο ένας είτε ο άλλος. Το σεξ είναι σημαντικό σε μία σχέση.

love city-04 love city-03 love city-02 love city-01

Όποια ζευγάρια θα ήθελαν να φωτογραφηθούν και να μιλήσουν για τη σχέση τους στο ΓΚΡΕΚΑ μπορούν να στείλουν μέιλ στο info@grakamag.gr με τον τίτλο Love city.