Love city - Ivana-Manolis-24

Στις 12 Ιουλίου του 2010, η Ιβάνα, Αργεντίνα δικηγόρος που έκανε backpacking στην Ευρώπη με μια φίλη της, φτάνει καταϊδρωμένη σε μια μοναχική παραλία στην Σαντορίνη. Η Σαντορίνη ήταν ο τελευταίος προορισμός του ταξιδιού της. Έμελλε όμως να γίνει και ο προορισμός που θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της.

Στην παραλία η Ιβάνα γνώρισε τον Μανώλη, αρχιτέκτονα ψαροτουφεκά. Πέρασαν μαζί μόλις δυο μέρες και μετά, για εφτά μήνες επικοινωνούσαν χωρίς κοινή γλώσσα, αφού ο Μανώλης μιλούσε αγγλικά και ελληνικά και η Ιβάνα μόνο ισπανικά. Ο Μανώλης σε αυτούς τους εφτά μήνες έμαθε ισπανικά με ένα diy βιβλίο και πήγε να την βρει στην Αργεντινή. Σήμερα ζουν μαζί, εισάγουν εξαιρετικά κρασιά αποκλειστικά από την Αργεντινή και ετοιμάζονται να παντρευτούν στην Σαντορίνη τον Ιούλιο. True love exists!

Love city - Ivana-Manolis-01Love city - Ivana-Manolis-02 Love city - Ivana-Manolis-03

«Ήταν μέσα Ιουλίου και με το που φτάνω στην παραλία και ετοιμάζομαι να βουτήξω στη θάλασσα, βλέπω έναν νεαρό να βγαίνει από το νερό και λέω στη φίλη μου «mira que lindo el Griegito!», δηλαδή «τι ωραίος Έλληνας»» μας λέει η Ιβάνα. «Ήταν ο Μανώλης.  Όταν σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να ανέβουμε όλα αυτά τα σκαλιά για να πάμε πίσω, είπαμε ότι είναι αδύνατο. Αποφασίσαμε λοιπόν να γυρίσουμε όταν θα έφευγε και το αγόρι που μου άρεσε με σκοπό να του κάνουμε οτοστόπ. Έτσι κι έγινε. Όταν ανέβηκε στο αυτοκίνητό του ο Μανώλης του κάναμε οτοστόπ και αυτός σταμάτησε. Όταν μας άφησε στην Οία, μου έδωσε το τηλέφωνο και την κάρτα του σε περίπτωση που χρειαζόμασταν κάτι. Το βράδυ, αν και πολύ κουρασμένες, τράβηξα τη φίλη μου για μια βόλτα στο κέντρο. Το ίδιο έκανε κι ο Μανώλης. Συναντηθήκαμε κι έτσι άρχισαν όλα». «Έτσι ακριβώς» μας λέει ο Μανώλης. «Εγώ κολυμπούσα αρκετή ώρα γύρω από το νησάκι του Αγίου Νικολάου στο Αμμούδι. Βγαίνω έξω κι όταν τη βλέπω σκέφτηκα «όπα, θα περιμένω μέχρι να φύγουν για να προτείνω να τις πάρω στο αυτοκίνητο». Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε. Μείναμε μόλις δυο μέρες μαζί στη Σαντορίνη και τον επόμενο Γενάρη πήγα να τη δω στην Αργεντινή. Χωρίς δεύτερη σκέψη».

Τον Γενάρη του 2011 ο Μανώλης φτάνει μετά από τρεις μέρες ταξίδι στην Αργεντινή για να δει την Ιβάνα να τον περιμένει με τον πατέρα της. «Τον ήξερα μόλις δυο μέρες και είχαμε ανταλλάξει μερικά μέιλ. Πού να φανταστώ ότι είναι τόσο τρελός ώστε να έρθει να με βρει; Έτσι φώναξα και τον πατέρα μου γιατί φοβόμουν λίγο» λέει η Ιβάνα και γελάει. «Σκέψου ότι από εκείνο τον Ιούλιο και μετά, δεν χάσαμε ποτέ επαφή. Mails, Skype και υπέρογκοι λογαριασμοί τηλεφώνου. Αφότου ήρθε ο Μανώλης στην Αργεντινή, κάθε έξι μήνες εφευρίσκαμε μια νέα δικαιολογία για να ταξιδέψουμε μαζί σε κάποιο μέρος εξωτικό, είτε στην δικιά μου είτε στη δικιά του ήπειρο». «Είμαστε μαζί ίσως κι από την προηγούμενη ζωή. Τεχνικά πέντε χρόνια» λέει ο Μανώλης.

Love city - Ivana-Manolis-04 Love city - Ivana-Manolis-05 Love city - Ivana-Manolis-06 Love city - Ivana-Manolis-07 Love city - Ivana-Manolis-08 Love city - Ivana-Manolis-09 Love city - Ivana-Manolis-10

Πριν από ένα χρόνο, η Ιβάνα πήρε την απόφαση να αφήσει οικογένεια, φίλους, καριέρα και τη χώρα της και να έρθει στην Ελλάδα και να ζήσει μόνιμα με τον Μανώλη. «Στην πράξη είναι καλύτερα από ό,τι περιμέναμε» μας λέει και χαμογελάει πλατιά. «Μου αρέσει η αρχοντιά του, η εξυπνάδα και η αίσθηση της κοινής λογικής που έχει. Ο τρόπος του για να επιλύει προβλήματα. Ακριβώς αυτό βέβαια είναι που με εκνευρίζει και πιο πολύ αφού πρέπει πάντα να παραδέχομαι ότι έχει δίκιο. Είναι στην ουσία ένας φανταστικός άντρας».

«Η Ιβάνα έχει τα περισσότερα κότσια από κάθε γυναίκα που έχω γνωρίσει και μου αρέσει γιατί της αρέσει να ταξιδεύει όσο κι εγώ. Έχει βέβαια και το δυνατό χαρακτηριστικό ότι μπορεί να έχει στο gmail της δουλειάς μας περισσότερα από ένα δις μηνύματα και μπορεί και τα διαχειρίζεται. Εγώ πνίγομαι σε αυτό το χάος. Είναι πολύ οργανωτική και έξυπνη. Με ενοχλεί όμως που στην Ελλάδα αγάπησε τον σουσαμένιο χαλβά με επικάλυψη σοκολάτας περισσότερο από εμένα. Μπορείς να τον βρεις πιο συχνά στο κρεβάτι μας από εμένα».

Ο Μανώλης και η Ιβάνα τσακώνονται κάθε είκοσι οχτώ μέρες. Ο Μανώλης ζηλεύει τον σουσαμένιο χαλβά με σοκολατένια επικάλυψη και η Ιβάνα δεν θα του το συγχωρούσε ποτέ τον να τον δει δυστυχισμένο. Και οι δυο πιστεύουν πως με την αγάπη μπορείς να συμπαθήσεις ακόμα και τα αρνητικά χαρακτηριστικά του άλλου. Αγαπημένο τους μέρος είναι η Σαντορίνη.

Στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη ζουν με δυο κότες, την Margot και την Clotilde, δυο ψάρια, τον Myiagi και τον Danielsun, και την Buster, την punk κουνέλα. Τα πρωινά φροντίζουν τον κήπο τους και κόβουν φρέσκιες σαλάτες, ενώ από το μεσημέρι και μετά οργανώνουν wine tasting για να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τα κρασιά της Αργεντινής, της πέμπτης καλύτερης σε οινοπαραγωγή χώρας του κόσμου.

Love city - Ivana-Manolis-11 Love city - Ivana-Manolis-12 Love city - Ivana-Manolis-13 Love city - Ivana-Manolis-14 Love city - Ivana-Manolis-15 Love city - Ivana-Manolis-16 Love city - Ivana-Manolis-17 Love city - Ivana-Manolis-18

Από την αρχιτεκτονική και τα νομικά στα κρασιά. Πώς προέκυψε αυτός ο κλάδος στη ζωή σας;
Ιβάνα:
Εύκολα. Ήθελα να ζήσω στην Ελλάδα αλλά δεν ήθελα να είμαι άνεργη. Έπρεπε να βρω κάτι να με προσδιορίζει αλλά και να με φέρνει συνεχώς σε επαφή με την Αργεντινή. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν στην Αργεντινή από το κρασί της.
Μανώλης :
Μου το πέταξε μια μέρα η Ιβάνα σαν ιδέα. Εκείνη την περίοδο, η πρώτη μου μικρή επιχείρηση πήγαινε σφαίρα και σχεδόν σε αυτόματο πιλότο. Το σκέφτηκα πάρα πολύ σοβαρά για ένα λεπτό και είπα το ok. Μόλις είχα βρει το στόχο μου για τα τρία επόμενα χρόνια.

Πλέον δεν ασχολείστε με τις παλιές σας δουλειές;
Ιβάνα:
Σαφώς. Οι περισσότερες από τις υποθέσεις που άφησα όταν έφυγα είναι ακόμα ημιτελείς και τις τρέχει ο συνεργάτης μου στην Αργεντινή, οπότε ό,τι κι αν συμβεί είμαι η πρώτη που το λύνει, έστω και εξ αποστάσεως.  Με το ίντερνετ μπορώ να είμαι δίπλα στις υποθέσεις μου και συνεχίζω να έχω επαφή με τους πελάτες μου. Αυτή τη στιγμή και λόγω της απόστασης εξασκώ συμβουλευτική δικηγορία σχετικά με υποθέσεις συναδέλφων μου.
Μανώλης :
Ναι, αμέ.  Έχω την τύχη να έχω αυτή τη στιγμή δύο μικρές επιχειρήσεις που μου εξασφαλίζουν τα προς το ζην χωρίς πάρα πολλή δουλειά. Συμμετάσχω λοιπόν όποτε θέλω κι έχω χρόνο σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που είναι το μοναδικό πεδίο στην Ελλάδα στο οποίο μπορείς ακόμα να ευχαριστηθείς την αρχιτεκτονική, να πειραματιστείς και να σκεφτείς πέρα από τη μικροαστική αντίληψη για το κτίριο και την κατοικία. Και στους διαγωνισμούς υπάρχει διαφθορά αλλά γύρω από μια μακέτα μόνο καλά μπορείς να περάσεις.

Love city - Ivana-Manolis-19 Love city - Ivana-Manolis-20 Love city - Ivana-Manolis-21Love city - Ivana-Manolis-23 Love city - Ivana-Manolis-24 Love city - Ivana-Manolis-25 Love city - Ivana-Manolis-26

Πώς είναι τα κρασιά της Αργεντινής; Τι το διαφορετικό έχουν και γιατί αξίζει να τα δοκιμάσουμε;
Μανώλης :
Τα κρασιά της Αργεντινής είναι διαφορετικά από τα ελληνικά γιατί απλά πρόκειται για διαφορετικές ποικιλίες. Η βασική μαύρη ποικιλία είναι το Malbec και η λευκή το Torrontes. Αν μιλήσουμε για μια ευρέως διαδεδομένη ποικιλία όπως το Cabernet Sauvignon, πάλι διαφορετικό θα είναι από αυτό που παράγεται στην Ελλάδα γιατί προέρχεται από άλλη γη και άλλο κλίμα. Αν πρέπει να το περιγράψω σε μία πρόταση, τα κρασιά της Αργεντινής είναι πληθωρικά, γεμάτα αρώματα, βελούδινες τανίνες (τα κόκκινα) και σε σχεδόν εκνευριστική σχέση ποιότητας-τιμής.

https://www.facebook.com/hebewines?fref=ts

Όποια ζευγάρια θα ήθελαν να φωτογραφηθούν και να μιλήσουν για τη σχέση τους στο ΓΚΡΕΚΑ μπορούν να στείλουν μέιλ στο info@grakamag.gr με τον τίτλο Love city.