Η Mariana Cute ξεκίνησε να ζωγραφίζει πριν ακόμα μάθει να περπατάει. Από τότε ζωγραφίζει παντού και συνέχεια. Οι ευφάνταστες γιγάντιες μασκότ –τα παιδιά της, όπως τα αποκαλεί η ίδια- και η παιχνιδιάρικη αισθητική με την οποία βλέπει τα πάντα γύρω της, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια να αναρωτηθείς από πού προέκυψε το «cute».

Τα έργα της αφορούν στο «μακιγιάρισμα» -όπως λέει χαρακτηριστικά- ήδη υπάρχουσων εγκαταστάσεων. «Με ένα μακιγιάρισμα, τα ψυγεία, τα ντεπόζιτα και οτιδήποτε άλλο μεταλλάσσονται σε χαρακτήρες» μας εξηγεί με ένα πλατύ χαμόγελο.

marianna cute-14marianna cute-06marianna cute-10 marianna cute-09 marianna cute-08

Η Mariana είναι ρομαντικό κορίτσι, κάτι που προτιμά να δείχνει μόνο στα έργα της. Η έμπνευσή της πηγάζει από την γεωμετρική εποχή, τη φύση, τη διαφήμιση και την παγκοσμίως κατανοητή γλώσσα που αυτή έχει δημιουργήσει, μα πάνω απ’ όλα από τη μουσική. Η italodisco, η τέχνη, τα μουσεία και τα γατιά της είναι τα τέσσερα πράγματα που την κάνουν χαρούμενη.

«Υπάρχει κάποιο έργο σου για το οποίο είσαι πιο περήφανη;». «Ναι, είναι τα γιγάντια κουτιά αντηλιακών με δείκτη προστασίας πενήντα που βρίσκονται σε μια πισίνα στη Μύκονο. Είναι πολύ cute και γιγάντια. Γενικά, όλα τα έργα μου είναι βαθιά προσωπικά. Για παράδειγμα, o κόκκινος χνουδωτός George ήταν ένας φίλος μου που έπαιζε τέλεια κιθάρα. Όταν πέθανε, τον έβλεπα σαν κόκκινο τερατάκι με πέντε μάτια που κάνει πατίνι στο διάστημα  και πίνει χαρούμενος milkshake. Ο στόχος στα έργα μου είναι να δημιουργούν στον θεατή μια χαρούμενη διάθεση. Το μήνυμα είναι πάντα αισιόδοξο. Θέλω να κάνω τον κόσμο να χαίρεται και να θυμάται ότι η ζωή είναι σούπερ και ότι όλα θα πάνε τέλεια! Κάθε χαρακτήρας λέει και κάτι διαφορετικό στους ανθρώπους».

«Πώς είναι για ένα κορίτσι να είναι street artist;». «Tέλεια! Δεν σε κυνηγάει κανένας. Όλοι χαίρονται όταν βλέπουν μια κοπέλα να ζωγραφίζει στο δρόμο. Ακόμα και οι αστυνομικοί».

Η Mariana μεγάλωσε στην Κόρινθο και λατρεύει την Ελλάδα. «Δεν θα μπορούσα να μείνω σε άλλη χώρα του κόσμου. Την Ελλάδα δεν την αλλάζω με τίποτα» μας λέει. Η Μαριάνα τώρα μένει στην Αθήνα, μαζί με τα τρία γατιά της. Επιβιώνει από την street art και ζει υπέροχα κάνοντας μόνο τέχνη. «Τα υλικά αγαθά πολλαπλασιάζονται αφού κάνω αυτό που αγαπώ» μας λέει. «Η street art στην Ελλάδα ολοένα και εξελίσσεται. Έχουμε υπέροχους καλλιτέχνες».

Η Mariana στα όνειρά της βλέπει το διάστημα, τους πλανήτες, τα άυλα όντα και τον κόσμο των ιδεών.

marianna cute-01marianna cute-07marianna cute-21 marianna cute-20 marianna cute-19marianna cute-16 marianna cute-17

marianna cute-15marianna cute-12marianna cute-05marianna cute-04marianna cute-02marianna cute-03

Στις 8 Μαρτίου, η Mariana Cute μαζί με 150 κοπέλες από όλο τον κόσμο, θα ταξιδέψουν για να βάψουν ένα τεράστιο τούνελ στο Λονδίνο στην έκθεση «Femme Fierce: Leake Street All Girl Takeover».

http://marianacute.com/