Μέδουσα! Προτιμάς να σε αποκαλούν έτσι, Πώς και προέκυψε αυτή η ταύτιση;
Βρίσκουμε μύθους για τη Μέδουσα σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, απ’ την αρχαία Αίγυπτο μέχρι την αρχαία Ελλάδα και σε όλους, ακόμα και στον πιο γνωστό που ξέρουμε που ο Περσέας την αποκεφάλισε εντέλει, εκφράζει μια μεγαλοπρέπεια, είναι μια προστάτιδα. Εάν ψάξουμε λίγο πιο πολύ θα βρούμε ότι σχετίζεται με τη σελήνη, πράγμα που το ανακάλυψα αργότερα. Φυσικά η Μέδουσα έχει άμεση σχέση με τα φίδια και τα ερπετά, αλλά «μέδουσα» λέμε και την τσούχτρα που ένα είδος της μάλιστα θεωρείται αθάνατο. Όσα πιο πολλά ανακάλυπτα, τόσο περισσότερο με μάγευε αυτό το όνομα και αποφάσισα να το κάνω δικό μου. Είναι ένα όνομα που συνδυάζει την αγάπη μου για τα ζώα, τη φύση, την αστρονομία και το σκοτάδι.

med_7

Πώς ξεκίνησε η περιπέτεια με τα ζωάκια; Στην οικογένεια είχατε αντίστοιχες ευαισθησίες ή ήσουν το «μαύρο πρόβατο»;
Μεγάλωσα γύρω από πολλά ζώα. Ζώντας σε νησί, είχα την τύχη και την άνεση να συναναστραφώ με πολλά σκυλιά, γάτες, κουνέλια, κατσίκες, γουρούνια, κουνέλια, κότες και πολλά άλλα. Οι γονείς μου είναι επίσης πολύ φιλόζωοι κι έτσι οι οικογένεια μεγάλωνε συνέχεια με ζωάκια που μαζεύαμε. Κάποια στιγμή έτυχε να έχουμε 7 σκυλιά κι ας μην μιλήσω για τις γάτες. Από μικρή μου άρεσαν τα κατοικίδια και έχω φροντίσει πολλά μόνη μου. Θυμάμαι είχα καναρίνι, σκιουράκια, κουνέλι νάνο, είχα προσπαθήσει να σώσω ένα σπουργιτάκι κι ένα περδικάκι που δεν τα κατάφεραν, δικό μου σκύλο από τα 10, φρόντιζα τις γάτες τις γειτονιάς και πλέον δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς κατοικίδιο.

Πες μου για την ιδιότητά σου ως youtuber. Πώς προέκυψε αυτό;
Με το youtube ασχολήθηκα για πρώτη φορά το 2008, το 2012 όμως αποφάσισα να αλλάξω το κανάλι μου κάνοντας βίντεο για κάτι που με ενδιαφέρει περισσότερο και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Εάν ψάξεις λίγο θα βρεις πάρα πολλούς goth youtubers, υπάρχει μια ολόκληρη κοινότητα εκεί έξω η οποία λέει τη γνώμη της για διάφορα θέματα της dark υποκουλτούρας, γιατί λοιπόν όχι κι εγώ; Το ξεκίνησα γιατί πολύ απλά είναι κάτι που με χαλαρώνει και μ’ αρέσει, αλλά πολλά άτομα στην πορεία φάνηκε να το διασκεδάζουν και να βοηθιούνται απ’ τη δουλειά μου, αυτό με κάνει και το συνεχίζω ακόμα. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον dark χώρο είναι ότι συνδυάζει την εσωτερική αναζήτηση με την κοινονικότητα. Όπως είπα και πριν έχω ζήσει πολλά χρόνια σε νησί κι εκεί δεν είχαμε φυσικά κανένα μαγαζί με μουσική του γούστου μου, ούτε άτομα με τα οποία μπορούσα να μοιραστώ τις ανησυχίες μου. Έτσι έκανα έρευνα μόνη μου στο youtube, σε forums αλλά και διαβάζοντας βιβλία. Επειδή μ’ αρέσει να ψαχουλεύω λεπτομέρειες και να τα αναλύω όλα δεν άφηνα τίποτα αν δεν το έκανα ξεκάθαρο στο μυαλό μου κι αν δεν ανέπτυσσα μια άποψη γι’ αυτό. Αργότερα όταν ήρθα Αθήνα είδα πώς είναι να συναναστρέφεσαι με κόσμο με τα ίδια πάνω κάτω γούστα και να βγαίνεις σε μαγαζιά. Έμαθα κι εδώ πολλά και συνεχίζω να μαθαίνω και με τους δύο τρόπους. Τώρα για τα αγαπημένα σχήματα πρέπει να διαλέξω; Ειλικρινά δυσκολεύομαι πολύ γιατί έχω αρκετά από κάθε είδος και τα είδη είναι πολλά!! Darkwave, post punk, minimal synth, dark ambient, EBM, electro, synthpop και πάει λέγοντας… Θα ξημερώσουμε.

med_8

Από την μια υπάρχει η αγάπη για το dark και από την άλλη η αγάπη για τα ζώα. Σε κερδίζει κάτι περισσότερο από τα δυο ή τα βλέπεις σε κάτι ενιαίο; Να φανταστώ ότι εκπαιδεύεις σκυλιά και γατιά να ακούν darkwave;
Είναι και τα δύο αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου. Αν το πάρουμε λίγο πιο μελοδραματικά είναι σαν απ τη μία να αγαπάω τη ζωή κι απ την άλλη τον θάνατο. Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο γιατί το ένα δεν αναιρεί το άλλο και σίγουρα υπάρχουν πάρα πάρα πολλοί φιλόζωοι τύποι με πιο dark γούστα, απλά σε μένα ίσως φαίνεται λίγο περισσότερο λόγο επαγγέλματος. Φυσικά και τα εκπαιδεύω ν’ ακούνε darkwave!!!!

Εξήγησέ μας λίγο το petsitting. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σχολή σκέψης που εφαρμόζεις.
Σαν θετική εκπαιδεύτρια ζώων δεν χρησιμοποιώ καμία μορφή βίας ούτε ψυχολογική, ούτε σωματική. Στο pet sitting τώρα, φροντίζω να ακολουθώ όσο περισσότερο μπορώ το πρόγραμμα και τις συνήθειες του ζώου. Τα ζώα όπως κι εμείς έχουν συνήθειες, στη βόλτα, στο φαγητό, στον ύπνο, στο παιχνίδι. Προσπαθώ όσο γίνεται να μην το αφήνω πολλές ώρες μόνο του και ακολουθώ πιστά τις οδηγίες του ιδιοκτήτη.

Ποια ζώα αγαπάς περισσότερο, Σε ποια περιορίζεσαι ως petsitter;
Η πρώτη ερώτηση είναι πολύ δύσκολη! Αγαπάω απ’ τα σαλιγκάρια μέχρι και τους ελέφαντες, ως κατοικίδια μάλλον είχα μια αδυναμία στους σκύλους μέχρι που έφερα την Περσεφόνη στο διαμέρισμα. Ένα γατάκι που έσωσε ένας νεαρός στην Πάτρα. Μου έχει κλέψει την καρδιά! Στο σπίτι μου μπορώ να φιλοξενήσω σκύλους, γάτες, πτηνά, ψάρια, τρωκτικά, κουνέλια (όχι τα κουνέλια δεν είναι τρωκτικά), τα πάντα, δεν έχω πρόβλημα!

med_4 med_3

Με τους έρωτες και τους «επισκέπτες» στο σπίτι υπήρξε ποτά ανταγωνισμός;
Με τους επισκέπτες όχι τόσο, δεν είχε τύχει. Με τα δικά μου ζώα όμως ναι! Μερικοί είναι δύσκολο να δεχτούν ότι δεν μένω μόνη μου στο σπίτι και δυσκολεύονταν να συμβιβαστούν με τους κανόνες μου. Ας πούμε, αφήνω τον σκύλο να κοιμάται στον καναπέ αλλά όχι στο κρεβάτι, αυτό είναι κάτι που μόνο εγώ αποφασίζω και δεν πρόκειται ποτέ να περιορίσω τα κατοικίδιά μου επειδή το θέλει κάποιος άλλος. Πάμε πακέτο, αν θες εμένα θα έχεις κι αυτά!

Συνήθως είναι εύκολο για τα κατοικίδια να αποχωριστούν τον ιδιοκτήτη τους και να μείνουν σε σένα; Έχεις έρθει ποτέ αντιμέτωπη με κάποιο παράξενο περιστατικό;
Το πρώτο βράδυ είναι σίγουρα δύσκολο. Δεν τους είναι τόσο δύσκολο να αποχωριστούν τον ιδιοκτήτη τους όσο το να κοιμηθούν κάπως διαφορετικά απ’ ότι έχουν συνηθίσει. Όλα σ’ αυτό το σημείο είχαν το πρόβλημα. Ναι έχω μείνει αρκετές νύχτες άυπνη λόγω γαυγίσματος, κλαψουρίσματος και γρατζουνίσματος!

med_2
med_1

Από ό,τι καταλαβαίνω αγαπάς αρκετά το επάγγελμά σου, για το μέλλον τι έχεις κατά νου;
Θέλω πάρα πολύ να μελετήσω τα ζώα, να κάνω έρευνα και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ γι’ αυτά. Τ’ όνειρό μου είναι να σπουδάσω ζωολογία. Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι θα φύγω Γερμανία για σπουδές στη βιολογία και αργότερα θα κάνω μεταπτυχιακά και γιατί όχι διδακτορικό, για να μπορέσω να ασχοληθώ με αυτό που θέλω. Το petsitting δεν ξέρω αν θα το σταματήσω, την εκπαίδευση όμως με τίποτα!

https://www.facebook.com/necrotic.medusa

Κείμενο και φωτογραφίες: Μάνος Χρυσοβέργης

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag