21.

|Ὄνειρο|
Σὰν ἄσπρο σύννεφο
ἡ σκιά σου σκεπάζει τὸν ὕπνο
ποὺ σ᾿ ἕνα δυσεύρετο παράδεισο κοιμᾶμαι·[β]
_Γιῶργος Σαραντάρης

myksas

Έτσι με ένα ποίημα γραμμένο πάνω στο label συνοδεύονται οι οικολογικές γούνες του νέου ελληνικού fashion brand [ myksa]_εμπνευσμένο το όλο concept από το ομώνυμο fashion_poetry blog myksa.tumblr.com. Μόδα και ποίηση αποτελούν αλληλένδετες μορφές τέχνης. Η δυνατή φωνή των ποιητών, έρχεται να περιγράψει την ατομικότητα του προσωπικού στυλ και να εξυμνήσει την διαφορετικότητα, μέσα από τις στιλιστικές επιλογές ως διαχρονικό τρόπο έκφρασης και μιας μορφής ατομικής διαδραστικής τέχνης, πλήρως εκτεθειμένης στους αποδέκτες της.
Faux furs by [myksa]_ Είναι το πρώτο project της fashion designer Αγγελικής Κοτρώνη και της fashion stylist & blogger Αγγελικής Νταούτη. Αποτελείται από μια capsule collection στα πιο unusual χρώματα. Τα υφάσματα διαλέχτηκαν επιλεκτικά στην Ιταλία, ενώ η παραγωγή έγινε σε μια μικρή βιοτεχνία στην Αθήνα. Για την πρώτη συλλογή χρησιμοποιήθηκε απλή γραμμή και δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στην μοναδικότητα των υφασμάτων. Πολλά κομμάτια γι’αυτόν τον λόγο είναι one and only piece. Οι γούνες [myksa]_ είναι easy to wear και μπορούν να φορεθούν από πολλούς διαφορετικούς τύπους γυναικών.

Αυτή τη στιγμή, το Myksa brand ετοιμάζει το launch του SS14 project/collection με θέμα «Mermaids are Greek». Το νέο project αποτελείται αυτή τη φορά από total look, εμπνευσμένο από ένα glamorous sea world και το sushi. Το project οραματίζεται τη γυναίκα σαν urban μυθική θεότητα της θάλασσας. Παρουσιάζει μια σύγχρονη γοργόνα της στεριάς που ονειροβατεί ανάμεσα στην αίγλη της δεκαετίας του ’70, τη σύγχρονη εποχή και τις επιρροές της από την ασιατική κουλτούρα.

|Ὄνειροκρίτης|
[myksa]_: Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε μύξες αντιπροσωπεύει την κάθαρση και την απελευθέρωση καταπιεσμένων σκέψεων.

Για την καινούρια τους συλλογή οι δυο Αγγελικές σχεδίασαν ένα πονηρό κόμιξ.

123456

 

Οι Neon Raum κάνουν guest editing στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

Follow us on facebook: https://www.facebook.com/grekamag

Follow us on instagram: http://instagram.com/grekamag