IMG_2128

Ο Νίκος ξεκίνησε να ασχολείται με τη μεταξοτυπία πριν από περίπου τρία χρόνια, στα πλαίσια της ενασχόλησής του με τη γραφιστική. Συνδυάζοντας αργότερα τη μεταξοτυπία με την αγάπη του για τις μηχανές, δημιουργεί τους The Real Intellectuals. Ένα label που με τον καιρό αποκτά όλο και περισσότερη δημοτικότητα – γεγονός καθόλου τυχαίο, μιας και εκτός του ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον προσεγμένα του είδους, ακολουθεί μίνιμαλ γραμμές τόσο στην αισθητική όσο και στους «τρόπους» του. Που θα πει ότι αποφεύγει τη φλυαρία – στα σχέδιά και όχι μόνο.

Την περασμένη Κυριακή, η ομάδα των T.R.I. ανέλαβε -σε συνεργασία με τη Red Bull- την προβολή του On Any Sunday: The Next Chapter. Ενός ντοκιμαντέρ για τους απανταχού λάτρεις των μηχανών, σε σκηνοθεσία Dana Brown (γιου του Bruce Brown, σκηνοθέτη του πρώτου On Any Sunday, το 1971). Η βροχή που, ούτως ή άλλως, κράτησε για λίγο δεν πτόησε κανέναν κι έτσι η προβολή πραγματοποιήθηκε κανονικά και στην ώρα της. Το στενό της Παλλάδος γέμισε καλογυαλισμένες custom μηχανές που δεν χόρταινες να κάνεις χάζι. Και, κάπως έτσι, έγινε η αρχή – μιας και έπεται και συνέχεια.

IMG_2116IMG_2109

Πώς πρόεκυψε η ιδέα των προβολών και ποιοι βοήθησαν ώστε να γίνει η ιδέα αυτή πραγματικότητα;
Tον Μάρτιο είχαμε πάει στην πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του On Any Sunday: The Next Chapter που έγινε στην Αθήνα. Επειδή η προβολή ήταν περιορισμένων θέσεων, αμέσως σκεφτήκαμε πως θα θέλαμε να το δει και περισσότερος κόσμος που δεν κατάφερε να έρθει. Εκεί γνωρίσαμε άτομα από τη Red Bull, οι οποίοι οργάνωναν το event και οι οποίοι μας έδωσαν το ok και για τη δική μας προβολή.

Τι αγαπάτε πιο πολύ στη γειτονιά του Ψυρρή και τι είναι αυτό που θα θέλατε, ενδεχομένως, να αλλάξει;
Η περιοχή του Ψυρρή είναι μια παλιά γειτονιά. Κι όταν λέμε γειτονιά εννοούμε ότι χαιρετάμε τους γείτονές μας, πιάνουμε κουβέντα με τους περαστικούς και γενικότερα υπάρχει μια αίσθηση οικειότητας που κάνει του Ψυρρή φιλικό και ανθρώπινο. Τα τελευταία χρόνια, μετά από μια περίοδο ντέκας, του Ψυρρή άρχισε να γίνεται πιο δημιουργικό. Ανοίγουν μαγαζιά με ποδήλατα, vintage ρούχα, χειροποίητα κοσμήματα και παπούτσια από νέους ανθρώπους κι αυτό μας δίνει κι εμάς χώρο για έκφραση και δημιουργικότητα. Υπάρχει η αίσθηση συλλογικότητας, υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον κι αυτό είναι πολύ θετικό.

Mια τυπική μέρα των The Real Intellectuals; Τι περιέχει.
Γενικά επικρατεί τρέλα! Το πρωί ανοίγουμε κατά τις 10:30. Κάποιες ώρες είναι αφιερωμένες στο δημιουργικό κομμάτι των TRI, οι οποίες μπορεί να διακοπούν από μία αλλαγή αμορτισέρ σε μηχανή φίλου. Κάθε μέρα είναι και διαφορετική. Μερικές μέρες δεν προλαβαίνουμε να μιλήσουμε σε όλο τον κόσμο που μπαίνει στο μαγαζί και άλλες είναι πιο ήσυχα. Αυτό που σίγουρα παίζει καθημερινά είναι καφές, πολλή μουσική και αν έχουμε όρεξη αυθόρμητα μικρά πάρτι με ρακή και χορό μέσα στο μαγαζί μέχρι τελικής πτώσεως.

IMG_2079 IMG_2095 IMG_2080IMG_2106IMG_2103

Με τι ισούται η αγάπη για τις μηχανές;
Η αγάπη για τις μηχανές ισούται με την αγάπη για περιπέτεια, αδρεναλίνη, το design, το φτιάξιμό της, το στυλ και πάνω απ’ όλα την αίσθηση της ελευθερίας.

Ξεχωρίζεις κάποιον-ους καλλιτέχνες/illustrators που αγαπούν τις μηχανές και την κουλτούρα τους; Όπως, λόγου χάρη, ο Stevie Gee.
Τον Ornamental Conifer, ο οποίος είναι από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες και βάφει από ντεπόζιτα μηχανής μέχρι και δερμάτινα μπουφάν. Τον Maxwell Paternoster, ο οποίος έχει το δικό του πολύ χαρακτηριστικό στυλ. Και τον Stevie Gee που βάζει και την κουλτούρα του surf στα έργα του.

Θα ακολουθήσουν και άλλες προβολές;
Είναι στα άμεσα πλάνα μας να γίνουν προβολές και παλαιότερων ταινιών και ντοκιμαντέρ. Με μουσική και μπύρες από τη Desperados.

IMG_2134IMG_2133IMG_2175 IMG_2177 IMG_2181IMG_2146IMG_2126IMG_2101

Οι Αθηναίοι που αγαπούν την κουλτούρα των μηχανών, έχουν θεωρείς ουσιαστική γνώση και ουσιαστικό σεβασμό ως προς το αντικείμενο ή η πλειοψηφία ακολουθεί απλώς τη μόδα και ασχολείται επιφανειακά;
Στην Ελλάδα νομίζω πως υπάρχουν και τα δύο. Υπάρχουν οι επαγγελματίες οδηγοί, οι ερασιτέχνες που αγαπούν τα ταξίδια και τη μηχανή πραγματικά. Βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που απλά τους βολεύει για την μετακίνηση στην πόλη. Την έχουν για ευκολία και μερικοί από αυτούς μη φορώντας κράνος δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους, άρα ούτε την συνολική κουλτούρα της μηχανής.

Το μεγαλύτερο ταξίδι που έχεις-έχετε κάνει με μηχανή και το ταξίδι που προς το παρόν -ακόμα- ονειρεύεσαι-στε;
Έχουμε κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου. Ταξιδέψαμε στο Όρος Χελμός όπου και κατασκηνώσαμε με φίλους. Το ταξίδι που ονειρευόμαστε και το οργανώνουμε αυτον τον καιρό είναι να διανύσουμε την Ευρώπη παραλιακά και να φτάσουμε στο Μαρόκο, για να δοκιμάσουμε τις αντοχές της μηχανής αλλά και τις δικές μας.

http://www.therealintellectuals.com/