Ο DJ Unhuman επιλέγει τα καλύτερα κομμάτια όσων συμμετέχουν στo δεύτερο Liber Null στην Αθήνα.

 

Λίγους μήνες μετά την εκρηκτική παρθένα ιεροτελεστία στο Temple τον περασμένο Δεκέμβριο, το Liber Null επιστρέφει αυτή τη φορά για να επιμεληθεί μια εκδήλωση σε συνεργασία με τo Pi Electronics Label. Οι πολύ ιδιαίτεροι επισκέπτες της νύχτας θα είναι ο Phase Fatale και οι Ontal, μαζί με τους ιδρυτές του Liber Null και Pi Electronics, Unhuman και 3.14 αντίστοιχα. Μια αξιονιστική παράσταση και μια έκθεση τέχνης βασισμένη στο θέμα της βραδιάς  -Plague- θα εκτελεστούν και θα επιμεληθούν από τους Liber Null residents Nullam Rem Natam.

Η έκθεση θα περιέχει φωτογραφίες, εγκαταστάσεις, σχέδια, δράσεις και βίντεο.

Ο DJ Unhuman επιλέγει τα καλύτερα κομμάτια των συμμετεχόντων στο festival:

 

Phase Fatale

Ο Phase Fatale είναι το techno project του DJ και παραγωγού Hayden Payne στο Βερολίνο. Την τελευταία δεκαετία ο Νεοϋορκέζος Payne διερεύνησε τον κόσμο του post-punk και coldwave μέσω διαφόρων project. Από το 2014, ο ήχος του άρχισε να καθορίζεται από άκαμπτα βιομηχανικά drums και έντονα synthesizers δημιουργώντας ένα φρέσκο ηχητικό αποτέλεσμα ανάμεσα σε EBM και Industrial Techno. Ο Phase Fatale έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο με εκτεταμένα DJ set και ζωντανές εμφανίσεις. Κυκλοφόρησε δύο EPs το 2016 στη Jealous God και παρουσίασε μια ζωντανή συνεργασία με τον Silent Servant στο Berlin Atonal. Αυτά τα γεγονότα ακολούθησαν ένα EP στην Unterton, το sublabel της Ostgut Ton, μία κυκλοφορία η οποία συμπίπτει με τις τακτές του εμφανίσεις στο Berghain του Βερολίνου. Με το Anubis 12 » συνεχίζει την αισθητική του, το συνδυασμό των μεταβιομηχανικών υφών με τους techno ρυθμούς. Το φθινόπωρο του 2017 η Hospital Productions κυκλοφόρησε το πρώτο full-length άλμπουμ, Redeemer, μαζί με ένα extended mix 12» , το οποίο δημιούργησε και επεξεργάστηκε μαζί με τον Silent Servant. Το Redeemer επεκτείνεται στις πολλαπλές επιρροές του Payne, σε νέο βάθος και ένταση, δημιουργώντας τις βάσεις για νέες μεταλλάξεις στην ηλεκτρονική μουσική.

 

Ontal

Χωρίς πρόοδο, η μουσική γίνεται επαναλαμβανόμενη και ασήμαντη. Για το λόγο αυτό, οι Ontal αποκλείουν τις cast-iron αρχές των σημερινών ειδών και δεσμέυονται στον κόσμο της φαντασίας. Σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει χώρος για ανακύκλωση, ούτε υπάρχει θέση για ηδονιστική απλότητα. Η πρόοδος και το μέλλον είναι η μόνη εστίαση. Ο ήχος των Ontal φιλοξενείται από labels όπως HANDS, Mord Records, π electronics, Noiztank και πολλά άλλα. Η ιστορία συνεχίζεται …

 

3.14

Ο 3.14 είναι το ηλεκτρονικό project του Αθηναίου παραγωγού Αλεξ π. Ο συνιδρυτής της Modal Analysis και ο νους πίσω από τη σειρά events και δισκογραφική Pi Electronics. Kυκλοφορεί σε labels όπως οι Amok Tapes, CLFT, MORD, Khemia και 29November Films. Αυτή τη στιγμή εδρεύει μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας και η αισθητική της μουσικής του 3.14 κυμαίνεται από το Industrial, techno, EBM, electro έως ambient, experimental και noise.

 

Unhuman

Ο Μάνος Σιμωτάς παράγει ένα απάνθρωπο έργο θορύβου, το οποίο ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα. Η πρώτη του δημιουργία, «Emperor Black» κυκλοφόρησε από την Species Productions και αμέσως μετά ακολούθησε το split «Men have feelings too» με τοuς To The Lovers Farewell στην Red Venice Records. Εξερευνώντας την noise-experimental-industrial μουσική, μετακόμισε στο Βερολίνο το 2013. Εκεί συνδίασε την ιδέα της underground σκηνής, με καλλιτεχνικές δράσεις, διοργάνωση εργαστηρίων-workshops και πειραματικές οπτικοακουστικές παραστάσεις. Έτσι δημιούργησε το τρέχον project του, Liber Null Berlin, μία μεταμοντέρνα κολλεκτίβα που εστιάζει στην ελευθερία της τέχνης και τη δημιουργία θεματικών events και παράλληλα δισκογραφικής εταιρείας . Ο Unhuman περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη και την Ασία, ανάμεσα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες και εμφανίζεται τακτικά στα clubs του Βερολίνου . Επιτέλεσε resident Dj στο Παρίσι για δύο χρόνια και σήμερα είναι resident artist στην Constant Value της Κορέας. Η μουσική του έχει κυκλοφορήσει σε διάφορα labels όπως Veleno Viola, Monolith Records, Amok Tapes και Instruments Of Discipline.

 

Nullam Rem Natam

Προερχόμενο από τη λατινική φράση «Nullam Rem Natam» – τίποτα γεννημένο, ένα εμφατικό ιδίωμα για το τίποτα. Οι Nullam Rem Natam δημιουργούν και καταστρέφουν. Οι ενέργειές τους είναι αντιδράσεις. Ο σκοπός τους είναι παράλογος και το παράλογο είναι χάος. Ξεδιπλώνοντας μυστικά, αποκαλύπτοντας φόβους, καταχράζοντας την ψυχή. Κυνηγοί του ακραίου και αναζητητές της κάθαρσης. Ένας αιώνιος κύκλος, το φίδι που καταβροχθίζει την ουρά του. Οι Nullam Rem Natam είναι μία ομάδα αξιονιστών που ιδρύθηκε στο Βερολίνο το 2016. Ως residents του Liber Null Berlin, διαπράττουν οπτικές αμαρτίες και προκαλούν το υποσυνείδητο. Αγνοώντας τα όρια και υπακούοντας στα ένστικτα, εξασκούν και εκτελούν τα πειράματά τους με μυστηριακές και τελετουργικές μεθόδους.

 

Π33: Liber Null Berlin x Pi Electronics – Plague
Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)
Σάββατο 28 Απριλίου
Πόρτες: 00:30 | Είσοδος / Προπώληση: 10€

To event στο Facebook.