Με τον Δημήτρη Κατσαμά μιλήσαμε για την ηλεκτρονική μουσική, τις επιρροές και τα όνειρά του. Είναι 20 χρονών και κατάγεται από την πόλη που, όπως λέει, «ερωτεύεσαι ανά 5 μέτρα», τη Θεσσαλονίκη. Ο Δημήτρης φτιάχνει μουσική και είναι τελειόφοιτος μουσικής τεχνολογίας.

BeFunky_IMG_1336.jpg

«Το μικρόβιο δεν το είχα από μικρός αλλά μολύνθηκα στην πορεία .Θυμάμαι την πρώτη φόρα που ήρθα σε επαφή με software παραγωγής στα 15 μου, τότε που τα EDM άρχιζαν την ανοδική τους πορεία με αποτέλεσμα όλο και περισσότερος κόσμος να στρέφεται προς αυτά. Τότε που ακόμα τα όργανα δεν είχαν εκθρονιστεί και υπήρχαν ατέλειες στα live. Στην ηλεκτρονική μουσική με οδήγησε ένα βίντεο στο youtube που εμφανίστηκε στα recommended μου και έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μου. Τους πρώτους μήνες ήμουν αρκετά διστακτικός στο να ασχοληθώ με κάτι το οποίο κανείς γνωστός / φίλος μου δεν είχε επαφή , με αποτέλεσμα να το παρατήσω λίαν συντόμως . Εν τέλει όμως πείσμωσα με τον εαυτό μου που τα παράτησε και άρχισα να δουλεύω προγράμματα και να ψάχνω λύσεις μέσω του internet με αποτέλεσμα να βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι».

Τον ρωτάω τι ακούει στο σπίτι του. «Εξαρτάται από την διάθεση που θα έχω εκείνη την στιγμή. Μπορεί να με πετύχεις να ακούω από House/Dubstep/Trance/Trap -και η λίστα δεν έχει τέλος- μέχρι συμφωνίες, γενικά δεν έχω κάποιο κόμπλεξ με την μουσική, εκτός αν γίνεται πλύση εγκεφάλου για εμπορικό σκοπό και μόνο».

Μου εξηγεί ότι η μουσική είναι σαν την χημεία. «Τα ερεθίσματα που λαμβάνω και δίνω στον ακροατή μέσω της μουσικής με εμπνέουν. Η μουσική είναι σαν τη χημεία :με τις κατάλληλες ενώσεις δημιουργούνται εντυπωσιακά αποτελέσματα».
Ονειρεύεται να παίξει μουσική παντού. «Θέλω να παίξω παντού ! Ανεξαρτήτως χώρας και περιοχής θέλω να κάνω tour όλο το κόσμο και να μοιραστώ αυτό το συναίσθημα που μονάχα η ψυχή μπορεί να κατανοήσει».

Μια πικρή ιστορία είναι ότι όλοι συνδέουν το dubstep με τα ναρκωτικά. Ο Δημήτρης μου κάνει μια ιστορική αναδρομή σε αυτό. «Γενικά η EDM συνδέεται με τα ναρκωτικά αλλά αυτό δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο. Και οι παλιότερες γενιές πριν από εμάς (80s, 90s) με αφέντρα την rock έκαναν χρήση ουσιών. Ότι γινόταν τότε συμβαίνει και τώρα με μόνη διαφορά το μουσικό άκουσμα. Είναι μία ανακυκλώσιμη μόδα στην οποία πρέπει να μπει φρένο. Άλλωστε η μουσική από μόνη της είναι ναρκωτικό».

Έρωτας και μουσική άραγε πάνε μαζί; «Ο έρωτας θα έρθει και θα φύγει , η μουσική θα έρθει και θα μείνει όπως και αν είσαι όπου κι αν είσαι».

BeFunky_IMG_1270.jpg BeFunky_IMG_1326.jpg BeFunky_IMG_1371.jpg

Μεγαλύτερος στόχος του Δημήτρη είναι να αφήσει το στίγμα του με την μουσική του. Σε όλο των κόσμο και για πάντα. Τώρα έχει ξεκινήσει ένα project σε συνεργασία με ένα studio στο εξωτερικό και ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα.
https://www.facebook.com/vortexclone

https://www.facebook.com/dhmhtrhs.katsamas

Τη μουσική του μπορείς να την ακούσεις εδώ:

Κείμενο: Μαίρη Βαμβακά
Φωτογραφίες: Γιάννης Τόμτσης