Μετά το σάουντρακ του Great Eastern οι Callas ξανασυνεργάζονται με τον κιθαρίστα των Sonic Youth και τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά.

Έχουν κυκλοφορήσει τρία κομμάτια από το ‘Trouble and Desire’ το νέο άλμπουμ των Callas με τον Lee Ranaldo και αν μη τι άλλο δείχνουν ότι αυτή η συνεργασία μόνο καλό τους έχει κάνει στον ήχο. Στο ‘Melania’ δοκιμάζουν για πρώτη φορά να τραγουδήσουν στα ελληνικά. Έχουν ακόμη και ρεμπέτικους ρυθμούς.

Το πρώτο επίσημο βίντεο για το ομώνυμο κομμάτι κυκλοφόρησε σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κοτσέλη.

Όπως δήλωσε ο Ranaldo «Ήταν χαρά μου να γνωρίσω και να συνεργαστώ με τον The Callas στο νέο τους άλμπουμ Trouble and Desire – συναντηθήκαμε πριν από μερικά χρόνια όταν με τράβηξε ο καλλιτεχνικός κόσμος τους στην Αθήνα. Είμαι οπαδός της εικαστικής εικόνας τους και του στούντιο της και πέρασα πολύ καλά, φτιάχνοντας  μουσική με αυτούς τους ομοϊδεάτες ταξιδιώτες. Η συνεργασία μας πήρε μπρος γρήγορα και ήταν τόσο φυσική – μιλάμε την ίδια γλώσσα και οι εμφανίσεις που έχουμε κάνει μαζί ήταν εκρηκτικές! Αγαπώ την κοινότητα καλλιτεχνών που έχουν συγκεντρώσει γύρω τους και ελπίζω ότι θα κάνουμε  κι άλλα πολλά στο μέλλον».

Ακολουθούν τα βίντεο για το ‘Melania (Bruise)’ και ‘Γλυκιά μου Όμορφη’: