O Στέλιος παλιά έκανε τις αφίσες για τις συναυλίες των Vodka Juniors. Μετά άρχισε να κάνει σχέδια για τατουάζ, τελευταία χτυπάει κιόλας. Μου θυμίζει αυτό το κομμάτι των ’60s από τους Who που λεγόταν «Tatoo» και ήταν για δυο αδέρφια που έφαγαν κόλλημα με τα τατουάζ από την εφηβική τους ηλικία. Κάτι τέτοιο έπαθε και ο Στέλιος που έχει το ψευδώνυμο Neo the Pirate και απαντάει και στα δύο ονόματα όταν τον φωνάζεις.

_DSC0312

Πες μερικά πράγματα που θα ήθελες να ξέρει κάποιος για σένα.
Γεια χαρααά είμαι ο Στέλιος, τα τελευταία χρόνια με λένε Neo the pirate και μου αρέσει! Μερικά πράγματα που θα ήθελα να ξέρει κάποιος για μένα; Ασχολούμαι με την εικονογράφηση όλη μου την ζωή και τα τελευταία χρόνια, κάνω tattoo . Επίσης, μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, οι μπύρες, η μουσική και οι φίλοι μου.

Έβλεπες κινούμενα σχέδια όταν ήσουν μικρός; Ποιο ήταν το αγαπημένο σου;
Ναι πολύ, και ακόμα βλέπω και τα απολαμβάνω το ίδιο. Από τα αγαπημένα μου είναι οι Thundercats. Όταν έκλεισα τα 18, χτύπησα το logo τους στο κέντρο της πλάτης μου. Μετά από μερικά χρόνια το εμπλούτισα και με τους 7 ήρωες!

Πότε ξεκίνησες να ζωγραφίζεις; Ποιο ήταν το πρώτο σου σχέδιο;
Ξεκίνησα περίπου 4 ετών. Ο πατέρας μου ζωγράφιζε χρόνια. Κάποια στιγμή μου έκοψε ένα κομμάτι καμβά, μου έβγαλε μερικά χρώματα στην άκρη και τα πασάλειψα. Από τότε δεν σταμάτησα ποτέ.

Από πού πήρες το Neo the pirate;
Το Neo από το Μάτριξ. Μου άρεσε να αντιγράφω τις χορευτικές κινήσεις του και έτσι οι φίλοι μου άρχισαν να με φωνάζουν έτσι. Το Pirate προέκυψε από ένα σχέδιο που έκανα για μια μουσική συλλογή με πειρατικό θέμα. Μου το κόλλησε ο Κωστής JR.

_DSC0272 _DSC0310

Με το τατουάζ πώς ασχολήθηκες;
Πάντα ήταν η μεγάλη μου αγάπη. Είχε κάνει ο αδελφός μου το πρώτο του σε ηλικία 16 ετών στον Jimmie μαζί με μία φίλη του και όταν το είδα ενθουσιάστηκα. Έτσι όταν ενηλικιώθηκα έκανα το πρώτο μου και συνεχίζω. Κάποια στιγμή άρχισα και εγώ να βαράω, ήταν κάτι που ήρθε σαν μια φυσική εξέλιξη.

Τι ήταν το πρώτο που έκανες;
Το πρώτα tattoo που έκανα ήταν στο πόδι μου και ήταν ένα σχέδιο κόμικ, από δίσκο των Prodigy.

Πόσα έχεις τώρα;
Αν εννοείς πόσα έχω πάνω μου, νομίζω αρκετά, αλλά όχι τόσα, ώστε να πεις ότι είμαι τίγκα. Έχω ακόμα χώρο και αρκετό μελάνι… Αν εννοείς πόσα έχω στο ενεργητικό μου, εεε δεεεν είναι και τόοοοσα πολλά, αλλά όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται και πληθαίνουν.

Και το πρώτο που έφτιαξες;
Το πρώτο μου tattoo το βάρεσα στον Μάνο the king (Live in color) ο οποίος ήταν και ο πρώτος μου δάσκαλος στο τατουάζ, ήταν το σύμβολο των πειρατών .

Ποιο είναι το πιο κουλό πράγμα που σου έχουν ζητήσει να φτιάξεις;
Ήταν μια μπάντα από ζώα. Μου το ζήτησε μια Βελγίδα από το Βερολίνο. Χρειάστηκε 18 ώρες, με διαλείμματα φυσικά. Υπάρχουν κι άλλα, αλλά αυτό μου έχει μείνει.

_DSC0258 _DSC0249 _DSC0231 _DSC0227

Με τι μουσική τι σχέση έχεις;
Μ’ αρέσει πολύ, μου δίνει ζωή, ενέργεια. Με ενθουσιάζει.

Ακούς μουσική όταν σχεδιάζεις; Ποια είναι τα αγαπημένα σου συγκροτήματα;
Ακούω όταν σχεδιάζω, στο στούντιο και γενικά παντού. Αγαπημένες μπάντες είναι οι Prodigy, Metallica και φυσικά η παρέα μου οι Vodka Juniors και οι Despite Everything.

Με τους Vodka Juniors τι σχέση έχετε;
Οικογένεια.

Τι σε εμπνέει;
Καθημερινά πράγματα, πράγματα που συμβαίνουν γύρω μου, η μουσική, τα κόμικ, οι ταινίες, τα πάντα. Οτιδήποτε με αγγίζει, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης.

Πού θα ήθελες να βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;
Ακριβώς εδώ που είμαι. Στα Δυο Λισκάρια της πανέμορφης Λέρου με τους παιδικούς μου φίλους.

_DSC0189 _DSC0200

http://neothepirate.tumblr.com

https://www.facebook.com/NeoThePirArTattoo?fref=nf

Κείμενο: Μαρία Παππά
Φωτογραφίες: Freddie F.

Ακολουθήστε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολουθήστε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag