Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Τι είναι το Neon Raum;

neon raum_1200

Το Neon Raum είναι ένας δημιουργικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας που λειτουργεί σαν φωτογραφικό στουντιο και showroom ελλήνων σχεδιαστών. Ουσιαστικά αποτελεί τη βάση των νέων δημιουργών την πόλης μας καθώς και σημείο συνάντησης του κοινού. Άνοιξε τις πόρτες του λίγες μέρες πριν μπει το 2014 και λειτουργεί κανονικά εδώ και 6 μήνες.

Η ομάδα του NR είναι μεγάλη. Φωτογράφοι, βιντεογράφοι, γραφίστες, εικαστικοί, σχεδιαστές, κατασκευαστές, χρυσοχόοι, συλλέκτες. Πιο αναλυτικά, αυτή τη στιγμή μπορείς να βρεις τους Cat Black, The Dreamer, Lav Unused, Grannys Trip, Myksa, We are still bold and beautiful, Iakwvina Handmade jewellery, Crossed Minds, JohnJohn Handmade bowties x Bearsta, Alkistis jewelry, Lilly O, Chrysokona Mavrou και Κωνσταντίνος Τσακμάς.

Επιπλέον, στο χώρο έχουν φιλοξενηθεί οι WearThisToday, Mohxa, Displexia, Blameyourdaze, 1.9.39 by Emily Petousi, Efi Dolcini, AL DI LA DI, Tickityflippinboon Magazine.

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται δύσκολο να κατανοήσει κανείς πως το Neon Raum είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο. Και αυτό χάρη στην έξυπνη διαρρύθμιση και την πολυμορφικότητα του χώρου. Μέσα σε λίγα λεπτά αυτό το γεμάτο με όμορφα ρούχα και κοσμήματα showroom μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα «καμβά» για οποιονδήποτε δημιουργό θελήσει να πραγματοποιήσει από μια beauty, conceptual φωτογράφιση ή ένα look book μέχρι ένα video clip ή διαφημιστικό.

Δεν είναι μόνο τα εργαλεία που διαθέτουμε (βλέπε στούντιο φλας, φόντα, πληθώρα αξεσουάρ, green screen) αλλά αυτό το υπέροχο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας που γεμίζει το χώρο και κάνει το δέρμα να λαμπυρίζει και κάθε εικόνα να μοιάζει επεξεργασμένη.

studio_1200

Πως θα μπορούσε όμως ένα στούντιο να είναι πλήρες εξοπλισμένο χωρίς in-house μακιγιέρ, δοκιμαστήριο, κουζίνα, χώρο υποδοχής/lounge. Ε, λοιπόν, έχουμε όλα τα παραπάνω. Ακόμα και τα τελευταία έντυπα μόδας για έμπνευση!

Αγαπάμε την τέχνη, τη μόδα, και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε δημιουργό.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας ζητήθηκε από την ομάδα του ΓΚΡΕΚΑ να γίνουμε οι guest editors αυτού του σουκου. Μείνετε συντονισμένοι για όλα αυτά τα ενδιαφέροντα πράγματα που πρόκειται να μοιραστούμε μαζί σας.

Οι Neon Raum κάνουν για ένα Σαββατοκύριακο guest editing στο site του ΓΚΡΕΚΑ.