Μια από τις ειλικρινέστερες εγχώριες διοργανώσεις.

Η μνήμη μου αδυνατεί να ανακαλέσει την τελευταία φορά που βρισκόμουν εντός του Αθλητικού Κέντρου Νέας Μάκρης για το New Long Fest και δεν κατακλύστηκα από μια ανεξήγητα εξωφρενική διάθεση. Δεν ξέρω αν είναι η υψηλότατη ποιότητα των συγκροτημάτων παρ’ όλο που οι διοργανωτές στοχεύουν σε μερικά από τα καλύτερα ονόματα της εγχώριας σκηνής . Δεν ξέρω αν είναι ο καλοκαιρινός ήλιος και η αμελητέα απόσταση από την θάλασσα. Δεν ξέρω αν είναι οι μπύρες και τα σουβλάκια μιας και το αλκοόλ αποφεύγω και συνήθως χορτασμένος καταφθάνω.  Δεν ξέρω πραγματικά αν συμβαίνει κάτι άξιο επιστημονικής έρευνας με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία αυτού του χώρου αλλά πραγματικά είναι από τις λίγες φορές που αδυνατώ να μεταφέρω σε κάποιον την πραγματική εικόνα αυτής της διοργάνωσης.

Το θέμα είναι πως εδώ και εννέα συναπτά έτη γίνεται μια συγκροτημένη προσπάθεια που ξεπερνά την δεδομένη πλέον καλλιτεχνική της ποιότητα. Αυτό που καταφέρνει το New Long Fest -ή Μουσικά Κύματα αν προτιμάτε- είναι πως εξισώνει απόλυτα τους ανθρώπους που βρίσκονται πάνω με αυτούς που βρίσκονται κάτω από τη σκηνή και ισορροπεί μαεστρικά ανάμεσα στην μουσική του αξία και την διασκέδασει. Και δεν ισορροπεί με ένα ποσοστό 50-50 αλλά με ένα 100-100.

Είναι αδύνατον να παρευρεθείς σε εκείνο το διήμερο στην Μαραθώνος και να μην περάσεις τουλάχιστον καλά. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σου στερήσει αυτό το δικαίωμα. Τουλάχιστον τότε, τουλάχιστον εκεί. Αν ο σκληρός ήχος καταλαμβάνει ένα μέρος της καρδιάς και της δισκοθήκης σου, βρήκες μια δική σου μικρή Μέκκα. Δεν μπορώ να σε πείσω για την μη ύπαρξη υπερβολής σε όσα γράφω. Μπορώ να σου πω όμως να περιμένεις 11 μήνες και κάτι ψιλά για να το διαπιστώσεις.

Τα υπόλοιπα σε λίγο καιρό, σε μορφή βίντεο.

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω σου προσφέρονται με αντάλλαγμα το αστρονομικό ποσό των 2 ευρώ. Ναι, τόσο κοστίζει το εισιτήριο.

https://www.facebook.com/NewLongFest

35 34 33 32 30 28 27 26 25 24 22 20 19 18 17 16 15 14 13 12 8 5 4 3 2 1

Κείμενο: Βαγγέλης Ανανίδης

To bunt.gr κάνει guest editing στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag