1

Είμαι κομμωτής, υπηρέτησα πιστά την 9ετή θητεία μου σε κομμωτήριο στην οδό Βουκουρεστίου στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, ήμουν ανέκαθεν έξω στο δρόμο, έχοντας γυρίσει όλα τα σοκάκια του κέντρου, και δηλώνω λάτρης της αρχιτεκτονικής του.

Τα εννέα αυτά χρόνια, έχασα επαφή με Σύρο. Γυρνώντας αντιλήφθηκα πως υπήρχε τρομερή ομορφιά και στα κτήρια εδώ, που επί σειρά ετών δεν ήμουν ικανός να διακρίνω.

Πριν προλάβω να αρχίσω τις βόλτες μου εδώ, είχα την ιδέα να κάνω ένα θεματικό κομμωτήριο, το οποίο θα είναι δημιούργημά μου και θα μπορώ να περνώ ευχάριστα χρόνο εντός του. Κοινώς, είναι ένα προσωπικό project και στήθηκε μαζί με τη φίλη μου Αφροδίτη. Ο σκοπός επιτεύχθηκε. Παρόλα αυτά το «σπίτι» μου έτυχε να με κρατά πολλές ώρες μέσα σε αυτό, έχοντας σαν αποτέλεσμα να μην έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο, διότι εργάζομαι εδώ από νωρίς το πρωί και κάποιες φορές ακόμη και μεταμεσονύκτια.

78 56 34

Οι μοναδικές ελεύθερες ημέρες λοιπόν ήταν οι Κυριακές, και έτσι πήρα την απόφαση να μεταφέρω ένα μέρος του κομμωτηρίου μου στο δρόμο, και να φωτογραφίσω κάποια απ τα πιο ωραία κομμάτια του τόπου μου, ενώ θα δούλευα παράλληλα.

Πήρα λοιπόν τη καρέκλα απ’ το μαγαζί μου, πάνω σε ένα longboard, και άρχισα να κουρεύω και να χτενίζω στο δρόμο. Έδειχνε να γίνεται πιο ευχάριστο και δημιουργικό όμως όταν συνεργάστηκα με τη φίλη και φωτογράφο Ευτυχία Σιγάλα η οποία απαθανάτισε λεπτομέρειες και εμένα επί τω έργω.

Στη διαδρομή τρυπώσαμε σε κάνα δυο ξενοδοχεία και ανακαλύψαμε τελικά ότι τα κτήρια κρύβουν μπόλικη ομορφιά και στο εσωτερικό τους, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να shooτάρουμε και μέσα σε αυτά τα ξενοδοχεία, και το αποτέλεσμα είναι προφανές απ’ τις φωτογραφίες.

12 9 10 11 12 13

Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι όλοι όσοι μας είδαν να κουρεύω και να με φωτογραφίζει η Ευτυχία, ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Κάπως έτσι περνάμε τις ελεύθερες Κυριακές μας, και όσο βρίσκουμε χρόνο και ενέργεια θα επεκταθούμε και σε άλλα σημεία του πανέμορφου νησιού μας.

14 15 16 17

Εδρεύει στην Ερμούπολη της Σύρου, οδό Ευαγγελιστρίας 7. 

www.facebook.com/vangcoiffure

To ξενοδοχείο στις φωτογραφίες είναι το «Σύρου Μέλαθρον».
Kοσμήματα απο Ζέφη Ιωάννου