Σκέφτεσαι να πας ταξίδι και βαριέσαι να το οργανώνεις; Μπαίνεις στο captainwise.com, πληκτρολογείς το ποσό που διαθέτεις, επιλέγεις τις ημερομηνίες που θέλεις να ταξιδέψεις και τη χώρα αναχώρησης και σε δευτερόλεπτα έχεις στην οθόνη σου όλες τις πιθανές επιλογές μέσα στον προϋπολογισμό σου. Οι επιλογές που σου βγάζει το captainwise.com είναι πολλές και σε πραγματικά χαμηλές τιμές. Π.χ Κωνσταντινούπολη για πέντε μέρες με ξενοδοχείο και αεροπορικά με 135 ευρώ!

captainwise-16captainwise-04 captainwise-15 captainwise-14 captainwise-13

Πίσω από το captainwise βρίσκονται τρία νέα παιδιά με ταλέντο και όρεξη για δουλειά. Ο Χρήστος Χατζηαποστολάκης και ο Δημήτρης Σχίζας 25 χρονών σπούδασαν στο Πολυτεχνείο εφαρμοσμένα μαθηματικά και ο Ανδρέας Καρούτζος 24 χρονών γραφιστική. Η ιδέα τους ήρθε πολύ απλά. Τους άρεσαν τα ταξίδια, δεν είχαν πολλά λεφτά και αποφάσισαν να βρουν έναν τρόπο για να ταξιδεύουν πιο φτηνά. «Η επιχειρηματικότητα μας βρήκε, δεν την βρήκαμε», λένε. Στην πορεία στην ομάδα μπήκαν ο Δούκας Βόμβυρας 22 χρονών, web developer και η Έρη Τριανταφύλλου 22 χρονών που ασχολείται με το marketing.

Τους συναντήσαμε στo found.ation – ένας φορέας που φιλοξενεί και βοηθάει νέους επιχειρηματίες με ξεχωριστές ιδέες. Μετά από μια επεισοδιακή φωτογράφιση σε όλους σχεδόν τους χώρους του found.ation με πολύ αυτοσχεδιασμό, με ατάκες του τύπου «Θέλετε να σας βγάλουμε εμείς φωτογραφίες;» καθίσαμε και τα παιδιά μας μίλησαν για την καταπληκτική ιδέα τους.

«Ταξιδεύαμε πολύ και δεν είχαμε λεφτά και με αυτή την σκέψη φτιάξαμε το captainwise.com», λέει ο Χρήστος. «Ξεκινήσαμε να το σχεδιάζουμε το καλοκαίρι του 2012 και το site ανέβηκε τον Γενάρη του 2014. Τώρα το δουλεύουμε full time και έχουμε ξεκινήσει το ‘σπρώξιμο’», συνεχίζει. «Στο found.ation ξεκινήσαμε. Είχαμε την ιδέα, αλλά δεν ξέραμε τίποτα για το πώς να την κάνουμε πράξη. Ήρθαμε εδώ, μιλήσαμε με τον υπεύθυνο Γιάννη Σκλάβο και μας παρακίνησε να το ξεκινήσουμε. Στο found.ation μας υποστήριξαν πρώτοι. Για έναν χρόνο μαθαίναμε μόνο, μετά μετακομίσαμε στο iqbility όπου πήραμε χώρο και χρηματοδότηση από το PJ tech catalyst για να στήσουμε την πλατφόρμα. Τώρα γυρίσαμε πάλι εδώ, στο found.ation, και το τρέχουμε δυναμικά, βγάζουμε κάποια χρήματα και μπορούμε να συντηρούμε τους servers», λέει ο Ανδρέας.

captainwise-01 captainwise-02 captainwise-03

«Έχουμε πάρει πολύ καλά σχόλια προς το παρόν. Όλοι θέλουνε να δούνε πού μπορούνε να πάνε κάπου με τα λεφτά που έχουν. Το επόμενο βήμα είναι να τους κάνουμε πελάτες. Να μην μπαίνει ο άλλος μόνο για να πάρει τις πληροφορίες, αλλά να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να κλείσει τελικά το ταξίδι του», λέει ο Χρήστος. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τελείως τον τρόπο σκέψης του ταξιδιώτη. Να μην κλείνει ξεχωριστά τα εισιτήρια, το ξενοδοχείο κτλ. Εμείς τα κάνουμε όλα σε ένα. Μία διαδικασία που μπορεί να σου έπαιρνε δύο εβδομάδες, εμείς την προσφέρουμε σε δευτερόλεπτα. Καμιά φορά η λίστα βγαίνει τόσο γρήγορα που μπορεί ο άλλος να νομίζει ότι είναι ψεύτικη. Βρίσκεται πολύ δουλειά, όμως, από πίσω», λέει ο Ανδρέας. «Συνεργαζόμαστε με το booking.com για ξενοδοχεία, με το skyscanner και το travelplanet για αεροπορικά εισιτήρια. Δεσμευόμαστε ότι οι λύσεις που προτείνουμε είναι πραγματικά οι πιο χαμηλές. Δεν βάζουμε επιπλέον χρέωση στον πελάτη για την χρήση της υπηρεσίας. Ο τρόπος που βγάζουμε εμείς χρήματα είναι με affiliation –προμήθεια απευθείας από την αεροπορική εταιρεία και το ξενοδοχείο», προσθέτει ο Χρήστος.

«Παλιά λεγόμασταν «periploos» αλλά είχαμε πρόβλημα με την γραφή και την άρθρωση στα αγγλικά και το αλλάξαμε σε captanwise. Όταν έχεις ένα όνομα πρέπει να μπορείς να το ψιθυρίσεις στον άλλο και να το καταλάβει αμέσως. Ψάχναμε για κανένα τρίμηνο, θέλαμε να βρούμε δύο λέξεις που να περιγράφουν περίπου αυτό που κάνουμε, αλλά θέλαμε να είναι και πιασάρικο και καταλήξαμε στο captainwise.com Ο καπετάνιος είναι αυτός που σε πάει στον προορισμό σου και σε καθοδηγεί γιατί έχει τις γνώσεις και είναι «σοφός». Και το logo είναι μία πυξίδα με ένα μουστάκι, οπότε συνδέεται», λέει ο Ανδρέας.

«Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει το captainwise.com; Που έχετε πάει;».

«Βερολίνο και Βρυξέλλες προς το παρόν. Στο Βερολίνο για μια εβδομάδα πληρώσαμε 330 ευρώ. Και στις Βρυξέλλες για πέντε μέρες δώσαμε 190 ευρώ», λέει ο Ανδρέας.

«Στο μέλλον θα έχουμε και την επιλογή μόνο για αεροπορικά και την επιλογή να μπορείς να διαλέξεις μία συγκεκριμένη χώρα».

http://captainwise.com/

captainwise-09 captainwise-05 captainwise-06 captainwise-07 captainwise-08

To found.ation συμμετέχει και στηρίζει το Startup Safary (www.athens.startupsafary.com) ένα διήμερο open doors για startups και χώρους στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Elizabeth Rovitc