petcity_liz_DSC6186

Τον λένε Κίκο, είναι γκριφόν με πόιντερ και ζούμε μαζί σχεδόν 8 ολόκληρα χρόνια. Τον πήρα από τη φιλοζωική sapt.gr μέσω του τότε προγράμματος υιοθεσίας τους. Ήταν ο πιο μικρός και ο μόνος κοντότριχος από έξι αρσενικά κουτάβια που τα είχαν βρει πεταμένα σε έναν κάδο στα βόρεια προάστια. Τη πρώτη φορά που συνάντησα τον Κίκο ήταν ένα τόσο δα κουλούκι (που λέμε και στο χωριό μου) λίγο πιο μεγάλο από την παλάμη μου. Είχαμε ραντεβού σε ένα κτηνιατρείο με την υπεύθυνη της φιλοζωικής αλλά χωρίς να μας έχουν υποσχεθεί ότι θα τον παίρναμε αμέσως στο σπίτι (ήθελαν να μας “κόψουν” μάλλον πρώτα). Μόλις φτάσαμε τον πήρα αγκαλιά και αφού κάναμε τα εμβόλια που χρειαζόταν, αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά μου. Τότε ήταν που μου είπε η υπεύθυνη της φιλοζωικής «Νομίζω ότι βρήκε τη μαμά του».

petcity_liz_DSC6190 petcity_liz_DSC6181 petcity_liz_DSC6198petcity_liz_DSC6204petcity_liz_DSC6212

Αν με ρωτούσε κανείς τι χαρακτήρας είναι, θα απαντούσα δύσκολος! Γι’ αυτό άλλωστε μου τον έδωσαν, γιατί έχω αρκετή πείρα με σκυλιά. Είναι πολύ αυταρχικός και μόλις του δώσεις λίγο αέρα τότε παίρνει άλλο τόσο από μόνος του! Θέλει συνεχώς να του θυμίζεις ποιος είναι το αφεντικό. Η αλήθεια είναι ότι έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι αν τον είχε πάρει κάποιος πιο άπειρος, τώρα θα ήταν πετάμενος στο δρόμο. Ότι είναι ωραίος και το ξέρει! Το ότι πρέπει να του πεις κάτι 100 φορές για να πειστεί ότι το εννοείς. Αλλά εδώ που τα λέμε, τα περισσότερα σκυλιά έτσι είναι. Θέλουν τρελή υπομονή. Όταν ήταν κουτάβι ήταν πάρα πολύ άτακτος, κόντεψε να φάει όλο το σπίτι, μιας και είναι αυτό που οι κτηνίατροι λένε “persistent chewer”. Μασάει δηλαδή σα να μην υπάρχει αύριο. Ευτυχώς, μετά το δεύτερο έτος αρκείται στο να μασάει μόνο τα παιχνίδια του. Το χειρότερο πράγμα που έχει κάνει είναι να φάει ένα πουπουλένιο πάπλωμα και να γεμίσει όλο το σπίτι πούπουλα. Κάπως σαν κάτι διαφημίσεις που βλέπεις με slow motion τα πούπουλα να αιωρούνται και το σκυλί να πηδάει μέσα τους μες στην τρελή χαρά. Αστείες στιγμές έχουμε συνέχεια με τον Κίκο, είναι πολύ εκφραστικός και μας κάνει να γελάμε κάθε μέρα, αλλά κυρίως όταν θέλει κάτι και κάνει το γλυκούλι είναι ιδιαίτερα γελοίος.

petcity_liz_DSC6219 petcity_liz_DSC6220 petcity_liz_DSC6237 petcity_liz_DSC6241 petcity_liz_DSC6246

Για μένα σίγουρα η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν τον άρπαξε ένα μεγαλύτερο σκυλί στη βόλτα και του έκανε 3 τρύπες στα αυτιά. Μόνο που τον είδα τραυματισμένο μου ράγισε η καρδιά.

Ένα ζωάκι σίγουρα μπορεί σίγουρα να αντικαταστήσει την ανθρώπινη συντροφιά! Μη σου πω πως καμιά φορά είναι καλύτερα να κάνεις παρέα με ζώα παρά με ανθρώπους. Ο Κίκο δε κάνει διακρίσεις στις βόλτες! Του αρέσουν όλες, αλλά σίγουρα οι αγαπημένες του είναι όταν είναι ο μπαμπάς του μαζί και όταν ανεβαίνουμε στο μηχανάκι και του παίρνει ο αέρας τις αυτάρες.

Τον Κίκο σίγουρα δεν τον χαρακτηρίζεις γκομενομαγνήτη, αλλά μαλακομαγνήτης είναι! Ειδικά όταν τον βγάζω εγώ βόλτα όλο κάτι άκυροι τύποι μας μιλάνε και κάτι γριές που λένε ότι να ’ναι.

petcity_liz_DSC6154 petcity_liz_DSC6171 petcity_liz_DSC6179

https://www.facebook.com/Queenlila?fref=ts

queenlila.com