Η Φρόσω μένει μαζί μου εδώ και 5 χρόνια. Για μένα ήταν αυτονόητο ότι θα έπαιρνα ένα αδέσποτο γι’ αυτό και απευθύνθηκα σε  μία φιλοζωική οργάνωση που με παρέπεμψε σε κάποιο μέλος της που μάζευε συχνά γάτες από το δρόμο.

Με έφεραν σε επαφή με αυτή την κυρία και πήγα στο σπίτι της. Ήταν ένα κατσιασμένο, βρωμερό γατί δύο μηνών με μία μόλυνση που της είχε αφήσει κάτι σαν λεκέ στη μουσούδα. Αλλά ήδη από την πρώτη μας συνάντηση ήταν πολύ ανεξάρτητη και τολμηρή. Ένα πραγματάκι 15 εκατοστά με πλησίασε στον καναπέ, με μύρισε και με ενέκρινε. Είναι Γάτα με όλη τη σημασία της λέξης, πανέξυπνη και πονηρή.

 

mmpostantzoglou_DSC4315

mmpostantzoglou_DSC4340

mmpostantzoglou_DSC4304

Για μένα ξεκάθαρα το πιο δυνατό χαρακτηριστικό της είναι τα τεράστια μάτια της – καταλαμβάνουν το μισό της κεφάλι. Και το ότι είναι ατρόμητη. Το σκάει από το παράθυρο για εξερεύνηση, επιτίθεται σε σκυλιά, μου έχει αφήσει ουλές στα χέρια κι έχει αφήσει ένα ολόκληρο νύχι στο πόδι μίας φίλης μου που την παίδευε. Κάνει χαμό γενικά.

Το χειρότερο χαρακτηριστικό της είναι αναμφίβολα η επιμονή και το πείσμα της. Ό,τι και να της πεις θα κάνει το δικό της, γιατί απλά είναι βασίλισσα.

Το χειρότεροπράγμα ήταν όταν παρά τις 1400 απαγορεύσεις μου, πήδηξε πάνω στο γραφείο μου, έριξε μία γεμάτη κούπα καφέ στον υπολογιστή μου ο οποίος πέθανε επί τόπου. Είχα τη μισή μου διπλωματική εκεί μέσα, έγινα έξαλλος κι έφαγε ξύλο (είχα τύψεις αλλά κάπως με καθησύχασε η κτηνίατρος).

mmpostantzoglou_DSC2537   mmpostantzoglou_DSC2525

Έχει απίστευτο γέλιο όταν τα δίνει όλα κυνηγώντας τα μπαλάκια της, όταν είναι στραβωμένη κι έχει δολοφονικό βλέμμα: αυτά τα βλέπω κάθε μέρα και πάντα μου φαίνονται αστεία. Και βέβαια στο ετήσιο μπάνιο της.

Συγκινητικήήταν η στιγμή της επιστροφής της μετά από 3-4 μέρες εξαφάνισης. Κατάλαβα πραγματικά πόσο την αγαπώ.

Δεν πιστεύω ότι μπορεί ν αντικαταστήσει την ανθρώπινη συντροφιά αλλά είναι συντροφιά. Θέλω να πω, ζω μαζί της 5 χρόνια και τη βλέπω περισσότερο σαν συγκάτοικο, όχι σαν κατοικίδιο ή κάτι που μου ανήκει.

Γκομενομαγνήτη δεν τη λες, μαζεύει όμως πολλά λάικ στο ινστα.

_DSC4333

_DSC4321